0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όποιον ξένο έχω δεί, την τελευταία 15ετία, στην Ν.Α. Ασία έχει παραμάσχαλα και δεν αποχωρίζεται οδηγούς όπως Lonely Planet, Rough Guides, κλπ.ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, δίχως στατιστική αποτύπωση :1. Πόσοι Έλληνες, και των 2 φύλων εννοείται, κάνουν το ίδιο ;2. Πόσοι, πριν μπούν στο "Βενιζέλο", έχουν αναζητήσει blogs (100άδες, να 'ναι καλά οι γράφοντες) με πληροφορίες "χρυσάφι" για απίστευτα μέρη, σε Ταυλάνδη, Καμπότζη, Βιετνάμ, Λάος, Βιρμανία (τουλάχιστον αυτές) ;;;3. Το λιγώτερο 10 από εμάς, έχουμε γράψει πληροφορίες που δεν τις βρίσκεις σε οδηγό. Δεν τούς αναφέρω, από φόβο μην παραλείψω κάποιον, αλλά διάολε, σε 10 λεπτά ψάξιμο, είναι όλα τα κείμενα διαθέσιμα. Έλεος, ψάξτε λίγο, δίνετε τουλάχιστον 1500 ευρώ για ένα τέτοιο ταξίδι και δεν βρίσκετε 3 ώρες από τη ζωή σας να ενημερωθείτε.4. Ίριδα αλλά και άλλοι, περπατήστε, ψαχτείτε, "μυρίστε". Θα δώσω ένα παράδειγμα, προσωπικό αναγκαστικά, για να γίνω σαφέστατος. Βρίσκομαι στο Chiang Mai, έχω γυρίσει και γυρίσει κι ένα απόγευμα, ανεκτή ζέστη, λέω ας περάσω απέναντι από το ποτάμι, στην άλλη μεριά.. Περνάω απέξω από ένα παλαιοπωλείο, μπαίνω να χαζέψω και τι βλέπω ; Είναι και καφέ ! Που τον πίνουμε τον καφέ, κορίτσια, ερωτώ ; Περάστε, στο βάθος κήπος ! Και μένω αλάλου ! Ένα διαμαντάκι, μιά όαση ηρεμίας και χαλάρωσης με ωραιότατο τσάι. Έτσι, στο τυχαίο..
Γιατί εγώ έχω μία άποψη: ο καλύτερος Ελληνας... ο χειρότερος ξένος (Ελληνας όμως απόγονος αυτών που έφτιαξαν Παρθενώνες)...
Επιτελους "ξεγυμνωθηκες"...σ"ευχαριστω που με δικαιωνεις...
Αγαπητη Irida o τροπος που εκφρασες την αποψη σου ειναι πολυ προκλητικος και με χαλασε διοτι1.Σε υπηρετουν και σου κανουν τεμεναδες διοτι σε σεβονται σαν τουριστα και σεβονται που τους δινεις μεροκαματο για να ζησουν αυτοι και τα παιδια τους.ΣΕ αντιθεσει με εμας που τα εχουμε ολα και βριζουμε τον τουριστα οταν ερχεται να κανει μια ερωτηση η επειδη δεν ψωνισε!!!!2.Τα παζαρια γινονται και στην Αιγυπτο...!!!!και μαλιστα παρα πολυ πιο εντονα!!!!3.οσο για το πλαστικο δερμα και την κοροιδια και εδω στην Ελλαδα γινεται και σε παρα πολλα επωνυμα μαγαζια!!!!τεκμηριωμενο4.η παραλιες τους ειναι πεντακαθαρες και εμενα μου αρεσαν παρα πολυ!!! και επειδη μενω σε νησι μπορω να σου πω οτι δεν ειναι ολες μας η παραλιες καθαρες!!!και επεισης για να πας εδω σε παραλια λιγοτερο απο 10ευρο δεν χαλας επλιζω να θυμασαι ποσα χαλαγες εκει!!!!5.ΟΣΟ για τον οικο ανοχης εχουμε και εδω Ομονια και αλλα στεκια η μηπως η δικες μας ειναι πολυτελειας πουτ....και τελος παντων την δουλεια τους κανουν να βγαλουν λεφτα εσενα πιο ειναι το προβλημα σου την πεσανε και ντραπηκες?Σοφοτερη δεν νομιζω να εγινες αλλα αντιθετος δεν πηρες τιποτα απο εκει ουτε καν εμπειρια δεν πηρες...οταν παμε σε ενα ξενο τοπο σεβομαστε τα ηθη τα εθιμα και τον τροπο ζωης τους,οποιος και αν ειναι αυτος.....Και εσυ δεν σεβαστηκες τιποτα αντιθετος προβαλες ενα τοπο εξεφτελιστηκα θα ελεγα επειδη μαλλον ζηλευεις το οτι η περισοτερη γουσταρουν Ταιλανδεζες απο τισ ελλινιδες.Ειναι πιο ευγενικες παντος σε συγκριση με της ελλινιδες.Οπως ειπες η αληθεια πρεπει να λεγεται......