0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σαν νέος συμφορουμίτης θα προσπαθήσω να είμαι προσεκτικός. Ελπίζω και ο τίτλος να πληροί τους κανόνες.Έχοντας ζήσει ένα σεβαστό διάστημα στην Καλιφόρνια των '90s, τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε να μην έχω άλλη λύση πλέον από το να αφήσω ξανά την Ελλάδα.Την πρώτη φορά του αντίστοιχου εγχειρήματος δεν ήμουν στην δεινή οικονομική θέση που βρίσκομαι τώρα. Είχα πάει στην Αμερική αλλά όχι από ανάγκη. Ωστόσο η Ταϊλάνδη δεν είναι τυχαία επιλογή. Από πέρισυ που είχα έρθει σε επαφή με κάποιον συμφορουμίτη από το Udon Thani, είχα αποκομίσει σημαντικές πληροφορίες οι οποίες όλο και πιο πολύ με έφερναν κοντύτερα στην χώρα αυτή. Η επαφή μου με Ασιάτες γενικότερα είτε στην Καλιφόρνια είτε στο Λονδίνο, οφείλω να ομολογήσω πως ήταν θετικότατη όσον αφορά την κουλτούρα και την ευγένεια αυτών των ανθρώπων. Ακόμα και αυτή καθ' αυτή η απλότητα τους με εντυπωσίασε. Άλλους όχι τόσο αλλά εμένα πλειστάκις. Ψάχνοντας, ο κόσμος μου μιλούσε ολοένα και περισσότερο για αυτή την συγκεκριμένη Ασιατική χώρα παρά για τις υπόλοιπες πέριξ. Η Ιαπωνία ερχόταν δεύτερη.Η ερώτηση μου είναι απλή:Να τολμήσω να κάνω το μεγάλο βήμα; Ή να συνεχίσω το ψάξιμο στην αγορά εργασίας της Ελλάδος, της Κύπρου ή κάποιας άλλης χώρας?Πριν μου δώσετε την σημαντική για εμένα συμβουλή σας όπως γράφω και στον τίτλο, θα ήθελα να έχετε υπόψη σας τα εξής:1) Γεννήθηκα το 1967. 2) Μιλώ και γράφω πολύ καλά τα Αμερικάνικα ασχέτως αν δεν διαθέτω κάποιο σχετικό πτυχίο (αυτό το αναφέρω για τυχόν διδασκαλία της γλώσσης σε low level courses).3) Ερασιτέχνης μουσικός (κιθάρα - φωνή) σε ροκ συγκροτήματα στην Ελλάδα και κυρίως στην Καλιφόρνια σε σύγχρονες μπάντες. Να τονίσω εδώ πως δίδαξα ηλεκτρική κιθάρα σε αρχάριους για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Δεν διαθέτω κάποιο σχετικό πτυχίο που να πιστοποιεί τα παραπάνω. Δεν είμαι Τζαζίστας ή κλασικός βιρτουόζος. Παρόλα αυτά, για τα είδη της μουσικής που παίζω θεωρώ πως είμαι καλός σαν φωνή και επαρκέστατος σαν κιθάρα. Στο παρελθόν έχω κάνει συνεργασία με τον Μάνο ξυδού και έχω εμφανιστεί τηλεοπτικώς σε mega και alpha.4) DJ επίσης (σε μπαράκια - clubs της Μύκονου & των Αθηνών) ειδικότερα στο ραδιόφωνο για 15 χρόνια με εκπομπές και στον Rock fm συν τοις άλλοις.5) Έχω πτυχίο Αθηναϊκής σχολής κινηματογράφου τριών ετών με ειδίκευση στον ήχο. Εξού και η πείρα μου ως ηχολήπτης ραδιοφώνου και ως μοντέρ audio.6) Εργάστηκα σε τουριστικές επιχειρήσεις, σε συνέδρια, εκθέσεις, logistics κ.α. Υπάρχει ξεχωριστή εμπειρία πέρα από την μουσική. Ολίγον τι πολυπράγμων θα αποτολμούσα να πω.Όλα αυτά δεν τα αναφέρω για να εκτεθώ ποικιλοτρόπως. Πιστεύω πως τα έγραψα αναλυτικά και με τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρχει ένα σαφές στίγμα πάνω στο οποίο οι καλοδεχούμενοι συμφορουμίτες να είναι σε θέση να κάνουν μια κριθείσα εκτίμηση όσο το δυνατόν πιο πραγματιστική.Οφείλω βέβαια να αναφέρω πως πέρα από το μετ'επιστροφής εισιτήριο το παρόν οικονομικό μου υπόβαθρο, επιτρέπει να μείνω στην Ταϊλάνδη μετά βίας για μισό χρόνο αμισθί. Αυτό αποτελεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό μου στο εν λόγω διάβημα. Υπογράφει ένας «φίλος» που δεν έχει βρεθεί στην Ταϊλάνδη. Κι όμως την αισθάνεται κοντά του διότι την έχει μελετήσει οικειοθελώς.Ελπίζω αγαπητοί μου να μην σας ζάλισα καθ' οιονδήποτε τρόπο. Εκτιμώ εκ των προτέρων την όποια γνώμη σας. Την επιζητώ. Γνωρίζω πως είμαι «δύσκολη περίπτωση» τουλάχιστον κατά μια έννοια. Και ξέρω πως η καλή μου, πάντα αισιόδοξη, διάθεση ίσως να μην αρκεί.
απο οτι ξερω παντως τα λεφτα του δασκαλου δεν ειναι τετοια που να σου παρεχουν ανετη διαμονη
Ο διευθυντης καποιου σχολειου στο ΠΕΤΣΑΜΠΟΥΡΙ με 25 χρονια στη 'πλατη του' παιρνει σημερα 60.000 μπαχτ...