0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φίλε γράφεις ΕΠΕΊΓΟΝ ότι είναι το θέμα αλλά τα γράφεις και πολύ επείγον και κανείς δεν πρόκειται να σου απαντήσει. Λες (Μου είπε λοιπόν ότι για το διαζύγιο στην Ταϊλάνδη χρειάζεται από την Ελλάδα ένα χαρτί από δικηγόρο μεταφρασμένο στα αγγλικά) Από ότι κατάλαβα εσείς είστε στην Ταϊλάνδη ΣΩΣΤΆ? Αρα το χαρτί από την Ελλάδα τι το χριζόσαστε? Υστερα λες (ότι η σύζυγος με εξουσιοδοτεί να κάνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κάνω το διαζύγιο στην Ελλάδα και ότι δέχεται να βγει το διαζύγιο κοινοί συναινέσει.) Αρα εφόσον θα το βγάλεις στην Ελλάδα είσαστε στην Ελλάδα ΣΩΣΤΆ? Εντέλει που είσαστε για να σου απαντήσω. Δώσε μου να καταλάβω που είσαστε και που θέλεις να βγάλεις το διαζύγιο και θα σου απαντήσω. Αν και έχω γράψει στο παρελθόν.
Αγαπητέ φίλε τώρα κατάλαβα και σου γραφώ αυτά που είναι και που πρέπει να κανείς, τυπωτά άλλο δεν χρειάζεται ούτε κανένα άλλο χαρτί. (πάντοτε με την προϋπόθεση ότι έχεις παντρευτεί στην Ταϊλάνδη). Το να πάρεις διαζύγιο στην Ταϊλάνδη είναι πανεύκολο αν υπογράψουν και τα δυο μέλη. Πάτε στο δημαρχείο με τα χαρτιά του γάμους σας και εσύ με το διαβατήριο σου και εκείνη με την ταυτότητα της και το Family book, και κάνετε μια αίτηση με δυο μάρτυρές και αμέσως βγαίνει το διαζύγιο. Φυσικά σου δίνουν ένα χαρτί που λέει ότι χώρισες στα Ταϊλανδέζικα. Το μεταφράζεις το επικυρώνεις στο υπουργείο εξωτερικών της Ταϊλάνδης και μετά το πας στο Ελληνικό προξενείο για ΕΠΙΚΎΡΩΣΗ ΈΓΓΡΑΦΟΥ. Μετά έρχεσαι στην Ελλάδα και το μεταφράζεις στα Ελληνικά μετά το δίνης σε ένα δικηγόρο να το κατάθεσή στο δικαστήριο για να γίνει επικύρωση έγγραφου εξωτερικού, και μετά από 5 με 6 μήνες που θα το υπογράψει ο δικαστής το παίρνεις και πας και το καταθέτης στο ειδικό ληξιαρχείο μητροπόλεως 60 και από εκεί παίρνεις το χαρτί που καταθέτης στον δήμο σου για να βγει από την οικογενειακή σου μερίδα και είσαι χωρισμένος. Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνης.
για την διαδηκασια του διαζυγιου στην ταυλανδη ειναι οπως τα λεει ο ντοκτορ (τα ιδια μου εχει πει φιλος που βγαζει ΤΩΡΑ το διαζυγιο του ειναι δηλαδη πολυ ευκολο ) ολη η ταλαιπορια ειναι εδω στην ελλαδα διοτι πρεπει να κανεις την διαδηκασια απο την αρχη (πληρωσεις δικηγορο 2000ε -ακρωατηριο-μετα απο 7-8 μηνες περνεις το χαρτι ) να φανταστεις οτι ενω τους πας το χαρτι του διαζυγιου μεταφρασμενω εδω δεν το αναγνωριζουν γιαυτο σε βαζουν στην πιο πανω διαδηκασια οσον αφορα την πρεσβεια της ταυλανδης εδω για καποια θεματα (βιζας ,γαμου)αλλα σου λενε εδω και αλλα στην πρεσβεια μας στην bkk θα σου προτεινα να μην ρωτησεις ΚΑΘΟΛΟΥ την ταυλανδεζικη πρεσβεια για το διαζυγιο γιατι θα μπερδευτεις περισσοτερο
ηταν πρωτος γαμοςτην διαδηκασια του δικηγορου -δικαστηριου -αμοιβης δεν την αποφευγης ετσι ειναι στην ελλαδα δυστυχως
Απ' ότι βλέπω δεν το λέω καλά για να το καταλάβεις. Εννοούσα ότι μερικοί κάνουν γάμο στο εξωτερικό άλλα μετά ξαναπαντρεύονται εδώ Ελλάδα για να επανεπιβεβαιώσουν το γάμο. Σε ρωτούσα λοιπόν αν ο φίλος σου έχει κάνει το γάμο με την κοπέλα του δύο φορές ή μόνο στην Ται.Θα βόλευε πάντως αν μιλήσετε να μας πει τι χαρτιά χρειαστηκε να φτιάξει εδώ. Σήμερα το πρωί μίλησα με τον Έλληνα πρόξενο στην Ται και μου είπε ότι χρειάζεται ένα πληρεξούσιο από Ελλάδα ότι η σύζυγος εξουσιοδοτεί το δικηγόρο να λύσει το διαζύγιο. Επικοινώνησε με ένα δικηγόρο και μου είπε ότι οι δικηγόροι δεν μπορούν να φτιάξουν τέτοιο χαρτί. Ο δεύτερος δικηγόρος θα μου απαντήσει αύριο το μεσημέρι. Πρέπει λέει να διαβάσει τους νόμους για γάμο εκτός ΕΕ. Εδώ σταματάω. Αρκετά με μπέρδεψαν ως τώρα. Μην μπερδέψω κι εσάς.........................................
παντως οταν ξεμπερδεψεις με ολα αυτα κανε ενα ποσταρισμα με το τι χαρτια χρειαζονται και τι εκανες γιατι απο οτι βλεπω και εμεις μπερδεμενοι ειμαστε για αυτο το θεμα