Αποστολέας Θέμα: Ιαπωνία εντυπώσεις από Τόκιο  (Αναγνώστηκε 23542 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος justyannis

• **
  • Φύλο: Άντρας
  • Dream on,until your dreams come true
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 9.0.597.98 Chrome 9.0.597.98
Ιαπωνία εντυπώσεις από Τόκιο
« στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 22:38:17 μμ »
Χτες γύρισα από εκπληκτικό ταξίδι Πατάγια-Κο Τσανγκ-Μπανγκοκ-Τόκιο-Γιοκοχάμα και είχα τάξει στο Stelkon να του πω τις εντυπώσεις μου από Ιαπωνία.Θα το κάνω δημόσια,ίσως να ενδιαφέρει κάποιον και να μπορέσουν οι πληροφορίες μου να φανούν χρήσιμες.
Ξεκινώ με τον λαό που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Συγκινητικά εξυπηρετικοί,ευγενικοί και καλοσυνάτοι,πρόθυμοι πάντα να σε βοηθήσουν αν ψάχνεις κάτι ή έχεις χαθεί.Δουλεύουν πολύ και θα τους δεις συχνά να κοιμούνται στο μετρό,όπως και να φοράνε συχνά μάσκες δίνοντας σου την εντύπωση ότι είσαι σε χειρουργείο.Η ψύχωση τους με τα κινητά τεράστια!
Οι κοπέλες ντροπαλές,αποφεύγουν να σε κοιτούν στα μάτια.Οι άντρες τους δεν φλερτάρουν καθόλου μου εκμυστηρεύτηκε με παράπονο η Γιαπωνέζα που γνώρισα και βγήκαμε 2 φορές ραντεβού.
Στη Γιοκοχάμα συνάντησα μια φίλη Ελληνογιαπωνέζα που είχε σπουδάσει Θεσ/νίκη και της είχαν κάνει εντύπωση οι απεργίες μας!Τη ρώτησα,εδώ δεν υπάρχουν απεργίες?Και μου είπε,υπάρχουν,αλλά δεν έχω δει ποτέ!Προφανώς υπάρχουν ως έννοια μόνο.
Για να μην πλατιάζω,προχωρώ στις εντυπώσεις μου από την πόλη του Τόκιο.Η τεχνολογία στο απόγειο της,με ουρανοξύστες,γέφυρες,πεντακάθαρους δρόμους που δεν διανοήσε να πετάξεις κάτω ούτε σκουπιδάκι.Κι όλα αυτά συνδυάζονται με τη Γιαπωνέζικη κουλτούρα και παράδοση.Ουρανοξύστες και Ιαπωνικοί ναοί,γυναίκες με παραδοσιακές στολές και τελευταίας τεχνολογίας κινητά σε ένα μοναδικό πάντρεμα.
Βασική επισήμανση,εγκληματικότητα μηδέν!Δεν πρόκειται να σε κλέψουν,δεν πρόκειται να προσπαθήσουν να σε ξεγελάσουν.Αγνοί και τίμιοι άνθρωποι,που πραγματικά θα ανησυχούσα γι'αυτούς αν πήγαιναν σε άλλη χώρα μαθημένοι σε τέτοιο περιβάλλον.
Η μετακίνηση γίνεται με μετρό και η πρόσβαση σε όλες τις περιοχές της πόλης είναι απλή και γρήγορη.Σε ένα 4ήμερο μπορείς άνετα να δεις τα βασικά της πόλης.
Στη Γιοκοχάμα πήγαμε μόνο μια βόλτα για να βρούμε τη φίλη μου,ωραία κι εκεί,πόλη με λιμάνι σαν τη Θεσ/νίκη,αλλά χωρίς φραπέ και χαλλλαρά!Στη Ιαπωνία τρέχουνε συνέχεια.
Για τις τιμές εκεί άκουγα πολλά πριν πάω,ότι είναι η ακριβότερη πόλη του κόσμου κλπ.Βρήκα τις τιμές νορμάλ,ευρωπαϊκές και σε πολλά η Ελλάδα ακριβότερη.
Ενδεικτικά ένα δείπνο για 2 σε Γιαπωνέζικο εστιατόριο ήταν γύρω στο 30-35άρι σε ευρώ και ένα ποτό σε μπαράκι περίπου στα 7-7.50 ευρώ.Επίσης δεν είθισται να αφήνουν φιλοδώρημα.
Μοναδική χώρα η Ιαπωνία,αν κάποιος ενδιαφέρεται να πάει ή θέλει να ρωτήσει το οτιδήποτε είμαι στη διάθεση σας.
Δεν χρειάζεται μεγάλο μπάτζετ και είναι εμπειρία ζωής.

Αποσυνδεδεμένος stelkon

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
Απ: Ιαπωνία εντυπώσεις από Τόκιο
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 02, 2011, 06:52:59 πμ »
θυμάσαι που σου έλεγα ότι είναι άλλος κόσμος  ;)..... δεν είχα δίκιο ? ...άλλος πλανήτης ... :)
Η Στάση μας στα καθημερινά πεπραγμένα η ανοχή μας ή όχι σε αυτά η κουλτούρα μας γενικότερα η πολιτική συνείδηση (όχι η κομματική ) είναι αυτή που μας κατατάσσει ιδεολογικά και τελικά αυτή που ένας λαός επιλέγει τις κυβερνήσεις του  μην κλαιγόμαστε άξιοι των πεπραγμένων μας είμαστε.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 9.0.597.98 Chrome 9.0.597.98
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 02, 2011, 10:30:03 πμ »
θυμάσαι που σου έλεγα ότι είναι άλλος κόσμος  ;)..... δεν είχα δίκιο ? ...άλλος πλανήτης ... :)
Απόλυτο δίκιο.Όντως είναι άλλος πλανήτης.Του χρόνου σκέφτομαι για Χονγκ Κονγκ ή κάποια άλλη Ασιατική χώρα,σε συνδυασμό πάντα με Ταϊλάνδη.

Αποσυνδεδεμένος stelkon

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 03, 2011, 17:54:10 μμ »
Χονγκ Κονγκ οπωσδήποτε και εάν υπάρχει ακόμα η συνοικία μέσα στις βάρκες όπου ζει η φτωχολογιά μην το χάσεις με τίποτα......
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 03, 2011, 18:31:05 μμ από stelkon »
Η Στάση μας στα καθημερινά πεπραγμένα η ανοχή μας ή όχι σε αυτά η κουλτούρα μας γενικότερα η πολιτική συνείδηση (όχι η κομματική ) είναι αυτή που μας κατατάσσει ιδεολογικά και τελικά αυτή που ένας λαός επιλέγει τις κυβερνήσεις του  μην κλαιγόμαστε άξιοι των πεπραγμένων μας είμαστε.

Αποσυνδεδεμένος HOMIES

• LIFE IS JUST A RIDE
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.14 Firefox 3.6.14
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 03, 2011, 18:25:59 μμ »
μπραβο φιλε. ανεβασα καμια φωτο. αυτο με το δερμα των γιαπωνεζων γυναικων που ειναι καταλευκο αληθευει?
Γυρνάω στον κόσμο, πουθενά δε βλέπω ξένο όπου μένω.
Γυρνάω πίσω και από όποιον συναντήσω, μαθαίνω.
Δίνω, παίρνω, ανασαίνω από τα χρώματα, πληθαίνω,
από τ' αρώματα μαγεύομαι και ταξιδεύω.
Γυρεύω για όλους μας το ίδιο όμορφο στέγαστρο,
φτιάχνω φωτιά για όποιον θέλει κόσμο αταίριαστο.

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 03, 2011, 19:03:08 μμ »
μπραβο φιλε. ανεβασα καμια φωτο. αυτο με το δερμα των γιαπωνεζων γυναικων που ειναι καταλευκο αληθευει?
Ναι!! μη ξεχνας και σε τι γεωγραφικο πλατος βρισκεται η Ιαπωνια...
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 9.0.597.107 Chrome 9.0.597.107
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 04, 2011, 14:57:07 μμ »
Και Χονγκ Κονγκ πήγες Stelkon?Δεν σε πιάνω με τίποτα μου φαίνεται,μπράβο :)
Για το χρώμα των Γιαπωνέζων,ναι είναι σαφώς πιο λευκές απ'τις δικές μας(τις Ταιλανδές εννοώ ;D).Είδα όμως σε μεγάλο ποσοστό στραβά πόδια!Για την ακρίβεια,τόσα στραβά πόδια δεν έχω ξαναδεί,πολύ μπούμερανγκ,με το συμπάθιο πάντα.Παρ'όλα αυτά έχει αρκετές πολύ ωραίες παρουσίες.
Αφού ο λαός θέλει φωτογραφίες θα επιχειρήσω να ανεβάσω κάποιες σύντομα γιατί τα λόγια περισσεύουν μπροστά στις εικόνες.
Αλλά πρώτα θα σας πω κάτι να σας εκνευρίσω λίγο.Μετά το ταξίδι μου διατηρώ κάποιες διπλωματικές σχέσεις με Ιαπωνία ;),οπότε μιλούσα με μια Γιαπωνέζα στο skype σήμερα και τη ρώτησα κάποια πράγματα για το κόστος ζωής εκεί.Λοιπόν,η βενζίνη το λίτρο έχει 135 γιεν=1.17ευρώ.Το Φ.Π.Α είναι στο 5%,κάτι που διαπίστωσα κι όσο ήμουν εκεί,απλά μου το επιβεβαίωσε.Οι μισθοί ξεκινάνε για έναν που πρωτοπιάνει δουλειά στα 1800ευρώ.Ξένοι που δουλεύουν ως δάσκαλοι πιάνουν τα 3000 ευρώ το μήνα.Τα ενοίκια είναι από 430 ευρώ περίπου,μέχρι 570 μου είπε,για το Τόκιο πάντα.Και οι τιμές σε σούπερ μάρκετ,μπαρ,ρεστοράν και λοιπά μαγαζιά είναι τιμές Ελλάδας,σε μερικά φθηνότερες.Όταν της είπα τα δικά μας μεγαλεία με ρώτησε με μεγάλη απορία"Και πως ζείτε?"Πάντως παρά την σαφώς υποδιέστερη οικονομική μου θέση ήμουν κιμπάρης και κερνούσα εκεί :P,αν και το σύστημα τους στο λογαριασμό είναι 50-50.
Επανέρχομαι με φωτογραφικό υλικό.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 04, 2011, 16:09:48 μμ »

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 04, 2011, 17:05:41 μμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος αρχοντας

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 04, 2011, 18:43:13 μμ »
Τελικά σε τι γεωγραφικό πλάτος βρίσκεται η Ιαπωνία;

Αποσυνδεδεμένος rovespieros

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 04, 2011, 19:18:48 μμ »
Τελικά σε τι γεωγραφικό πλάτος βρίσκεται η Ιαπωνία;

ασπρες δεν ειναι παντως ,  γιαυτο λεγεται κιτρινη φυλη!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος martz

• Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 04, 2011, 19:58:26 μμ »
άσπρες άσπρες είναι και έχουν και καλό δέρμα.

Αποσυνδεδεμένος Αρίσταρχος

• Super ~ Sonic Jet
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 04, 2011, 20:57:30 μμ »

Πάντα υποστήριζα ότι οι Γιαπωνέζες έχουν περισσότερο class  από όλες τις Ασιάτισες
Men of vision designed this wonderful machine,men of passion built her.And i hope that it will be said,men of skill and daring flew her

Capt.Adrian Thompson Concorde pilot

........................

Last flight            Heathrow-New York

Αποσυνδεδεμένος HOMIES

• LIFE IS JUST A RIDE
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 05, 2011, 14:22:40 μμ »
μπραβο φιλε πολυ ωραιες. εχω το τοκυο στους 5 προορισμους μου που θελω να παω. πως θα γινει να πεις μερικες φιλες σου οτι εχει κατι καλα παιδια στην ελλαδα που ψαχνουν νυφες? χαχαχχαχα
Γυρνάω στον κόσμο, πουθενά δε βλέπω ξένο όπου μένω.
Γυρνάω πίσω και από όποιον συναντήσω, μαθαίνω.
Δίνω, παίρνω, ανασαίνω από τα χρώματα, πληθαίνω,
από τ' αρώματα μαγεύομαι και ταξιδεύω.
Γυρεύω για όλους μας το ίδιο όμορφο στέγαστρο,
φτιάχνω φωτιά για όποιον θέλει κόσμο αταίριαστο.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 05, 2011, 20:38:30 μμ »
μπραβο φιλε πολυ ωραιες. εχω το τοκυο στους 5 προορισμους μου που θελω να παω. πως θα γινει να πεις μερικες φιλες σου οτι εχει κατι καλα παιδια στην ελλαδα που ψαχνουν νυφες? χαχαχχαχα
Να είσαι καλά!Οι άλλοι 4 προορισμοί ποιοι είναι?Πάντως να ξέρεις,είναι πολύ ντροπαλές,αλλά όχι απρόσιτες σαν γυναίκες.Κι εφόσον οι Γιαπωνέζοι δεν φλερτάρουν ποτέ,μια ωραία κι ευγενική προσέγγιση έχει καλές πιθανότητες επιτυχίας.
Παρεμπιπτόντως όταν λέγαμε ότι είμαστε από Ελλάδα οι αναφορές τους ήταν για την σπουδαία ιστορία μας,το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και κάποιος μου είπε ότι έχουμε ωραίες σοκολάτες.
Να πας κι αν μπορείς να πας κι έξω απ'το Τόκιο.Μου είπαν ότι εκεί είναι πιο ανοιχτοί και φιλικοί οι άνθρωποι απ'ότι στην πρωτεύουσα.

Αποσυνδεδεμένος dstergio

• Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 06, 2011, 00:32:17 πμ »
Με τη μια φορά το χρόνο που έχω τη δυνατότητα να αλλάζω ήπειρο, πως γίνετε να πάω κάποτε και σε Περού, Ιαπωνία... ρε γα#*τω και να χάσω τη Ταϊλάνδη?
Sorry για το off topic