Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αυτό τό topic
Αυτό τό board
Όλο τό forum
Google
Αρχική
Φόρουμ
Βοήθεια
Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Επικοινωνία
Σύνδεση
Εγγραφή
thai.gr
»
ΓΕΝΙΚΑ
»
ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑΙΛΑΝΔΗ
(Συντονιστές:
Jello Biafra
,
karabε
) »
Πολιτικές εξελίξεις
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Αναζήτηση
Σελίδες:
1
...
37
38
[
39
]
40
41
...
56
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πολιτικές εξελίξεις (Αναγνώστηκε 370229 φορές)
0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
doctortilac
Επισκέπτης
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #570 στις:
Μαΐου 21, 2010, 16:50:32 μμ »
Γιατί Yiannis τι έγινε στην marfin και δεν το γνωρίζω? Και εκεί FALANG έβαλε την φοτια? Συγνώμη αλλά γιαυτό δεν είμαι ενημερωμένος.
nikoathan
Μηνύματα: 39
OS:
Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #571 στις:
Μαΐου 21, 2010, 20:12:58 μμ »
Υπόσχεση για εκτεταμένη έρευνα στα βίαια γεγονότα στην Μπανγκόκ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010, 19:26
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Abhizit Vejjajiva, είπε σήμερα ότι θα φροντίσει, ώστε να υπάρξει βαθιά έρευνα σχετικά με «όλα τα γεγονότα» που προκλήθηκαν ή στα οποία συμμετείχαν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές των «Κόκκινων Πουκαμίσων» τους τελευταίους μήνες.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, επανέλαβε τη δέσμευσή του στο «πρόγραμμα συμφιλίωσης πέντε σημείων» με τους αντικυβερνητικούς, αλλά δεν έκανε καμία νέα «προσφορά» για διεξαγωγή εθνικών εκλογών, βασικό αίτημα των «Κόκκινων Πουκαμίσων».
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας της Ταϊλάνδης είπε σε ομιλία του ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες, το ΑΕΠ της χώρας να παρουσιάσει διψήφια ποσοστιαία αύξηση για το τρέχον τέταρτο του οικονομικού έτους.
Συγχώνευση : [time]Μάιος 22, 2010, 09:38:16 πμ[/time]
ΜΠΑΝΓΚΟΚ Με δάκρια στα μάτια τα τελευταία «κόκκινα πουκάμισα» επιβιβάστηκαν χθες σε λεωφορεία και ξεκίνησαν για το ταξίδι της επιστροφής στις επαρχίες, αφήνοντας πίσω τους 83 συντρόφους νεκρούς και 1.800 τραυματίες, αλλά και μια Μπανγκόκ αληθινό πεδίο μάχης, με τουλάχιστον 40 καμένα κτίρια- ανάμεσά τους το χρηματιστήριο της πόλης και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ασίας που πυρπολήθηκε μετά την τελική έφοδο του στρατού στον οχυρωμένο καταυλισμό των εξεγερμένων.
Παρά τη φαινομενική ήττα τους και τη σύλληψη των περισσότερων ηγετών τους, πολλά μέλη του κινήματος επέμειναν ότι έχασαν μόνο την πρώτη μάχη ενός πολέμου που τώρα ουσιαστικά αρχίζει. «Κερδίσαμε! Κερδίσαμε! Τα “κόκκινα πουκάμισα” θα ξεσηκωθούν και πάλι» φώναξε μια γυναίκα από τους χιλιάδες αγρότες και μη προνομιούχους κατοίκους πόλεων που κατέβηκαν στην πρωτεύουσα, διαμαρτυρόμενοι για την εκδίωξη του πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα το 2006 και απαιτώντας τη διενέργεια εκλογών.
Η γυναίκα αυτή ήταν ανάμεσα στις χίλιες γυναίκες και παιδιά που εγκατέλειψαν τον καταυλισμό: Ειδικές Δυνάμεις της αστυνομίας οδήγησαν τους «αμάχους» της εξέγερσης έξω από τον βουδιστικό ναό όπου είχαν βρει καταφύγιο εντός των ορίων του καταυλισμού. Τουλάχιστον έξι νεκροί διαδηλωτές βρέθηκαν μέσα στον ναό: όλοι έφεραν τραύματα από σφαίρες.
Παρά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι έχει ουσιαστικά πατάξει την εξέγερση των «κόκκι νων πουκαμίσων», η πολιτική σταθερότητα κάθε άλλο παρά έχει επιστρέψει στην Ταϊλάνδη. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας συνεχίστηκε και χθες στην Μπανγκόκ και σε 23 επαρχίες, ενώ θα παραταθεί και για όλο το Σαββατοκύριακο, αφού είναι φανερό ότι η κυβέρνηση φοβάται την αναζωπύρωση των ταραχών στις επαρχιακές πόλεις και στα χωριά, όπου ο έλεγχος του στρατού είναι πολύ μικρότερος.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα ασκηθούν άμεσα διώξεις στους ηγέτες των διαδηλωτών και θα στηθούν ειδικές δίκες-«εξπρές» για την καταδίκη τους.
«Η Ταϊλάνδη έχει γίνει μια βαθιά διχασμένη χώρα και, παρά το γεγονός ότι οι αναφορές σε εμφύλιο είναι πρόωρες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην κατασταλούν οι αναταραχές και η πολιτική βία» λέει ο Ντάνι Ρίτσαρντς , αναλυτής του Εconomist Ιntelligence Unit ειδικευμένος σε θέματα ΝΑ Ασίας. Οι αναλυτές θεωρούν πλέον «καμένο χαρτί» τον πρωθυπουργό Αμπχισίτ Βετζαζίβα και περιμένουν τη σύντομη αντικατάστασή του από τους πραγματικούς κυβερνήτες της χώρας, δηλαδή τον στρατό και την επιχειρηματική ελίτ.
Στην Μπανγκόκ, μια πόλη 15 εκατ. κατοίκων που φημίζεται για την κοσμοπολίτικη νυκτερινή ζωή της, οι δρόμοι είναι άδειοι και μόνο πάνοπλοι στρατιώτες περιπολούν, εκεί όπου συνήθως σύχναζαν οι ξένοι τουρίστες. Τα σημεία ελέγχου του στρατού επεκτείνονται σε μια ζώνη τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση οι βίαιες ταραχές των τελευταίων ημερών δεν θα ξεχαστούν όσο παραμένουν οι τρομερές εισοδηματικές ανισότητες μεταξύ φτωχών και πλουσίων. «Μπορούμε να επιδιορθώσουμε τους δρόμους αμέσως, αλλά δεν ξέρουμε πόσος καιρός θα χρειαστεί για να επιδιορθώσουμε τις πληγωμένες καρδιές και τα πληγωμένα πνεύματα του κόσμου» είπε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Σουκχουμπχάντ Παριμπάτρα. 3 + 1 σενάρια για την επόμενη ημέρα
q 1. Επανάληψη των ταραχών Τα «κόκκινα πουκάμισα» αψηφούν τις εντολές των ηγετών τους και θα προχωρήσουν σε τοπικές εξεγέρσεις στην επαρχία, με επιθέσεις σε τράπεζες, πολυτελή ξενοδοχεία και άλλα σύμβολα πλούτου και ισχύος. Ακολουθούν γενικευμένες συγκρούσεις με τον στρατό και την αστυνομία.
q 2. Ειρήνευση και εκλογές Η επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας και η συνεχής παρουσία των στρατιωτών στους δρόμους της Μπανγκόκ και των άλλων πόλεων, σε συνδυασμό με τη σύλληψη ηγετικών στελεχών των «κόκκινων πουκαμίσων» ηρεμεί τα πνεύματα. Προκηρύσσονται εκλογές.
q 3. Υπηρεσιακή κυβέρνηση Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, πραγματικός κυβερνήτης της χώρας, ίσως αποφασίσει να «θυσιάσει» τον σημερινό πρωθυπουργό Αμπχισίτ και να τον αντικαταστήσει με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση τεχνοκρατών, που θα μοιράσει χρήμα στις εξεγερμένες επαρχίες εν όψει εκλογών.
q 4. Στρατιωτικό πραξικόπημα Με αφορμή κάποιες νέες (πραγματικές ή «κατασκευασμένες») ταραχές, ο στρατός θα αναλάβει και επισήμως την εξουσία επιβάλλοντας στρατιωτικό νόμο και τοποθετώντας μια ακόμη διορισμένη κυβέρνηση- για 78η φορά (!) μέσα στα τελευταία 88 χρόνια!
www.tovima.gr
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 22, 2010, 11:00:52 πμ από Oytopikos
»
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #572 στις:
Μαΐου 22, 2010, 12:35:03 μμ »
Τα πράγματα δείχνουν ήρεμα σήμερα.
Το Παντιπ(κομπιουτερ) και το Πλατινουμ (ρούχα) θα ανοίξουν κανονικά από Δευτέρα.
Το Seacon ανοιξε σήμερα εώς τις 6.
Η αστυνομία ψάχνει ακόμη τους 2 ηγέτες που δεν έχουν παραδωθεί.
Οι τράπεζες επανέρχονται σε κανονική λειτουργία.
45 άτομα συννελήφθησαν στο Ουντόν για συμμετοχή σε επεισόδια.
Αύριο οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της ΒΚΚ να βοηθήσουν στην καθαριότητα της περιοχής που έλαβαν χώρα οι διαδηλώσεις.
Ο πρωθυπουργός ακύρωσε την επίσκεψη του στην Ρωσία , τον επόμενο μήνα.
Ο σημερινός απολογισμός που ανακοινώθηκε--->
85 dead ( 11 officials and 74 civilians) and 1,402 injured people.
http://www.nationmultimedia.com/home/2010/05/22/business/Normal-operations-gradually-returning-30129988.html
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 22, 2010, 12:44:23 μμ από Oytopikos
»
Follow @thaigr
Yiannis
Μηνύματα: 625
Φύλο:
Yiannis... Ταξιδευειν…:)
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 3.5.9
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #573 στις:
Μαΐου 23, 2010, 10:05:43 πμ »
Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη
Πρόστιμο περίπου 1.200 δολαρίων για τους παραβάτες.
Θα παραταθεί μέχρι το πρωί της Τρίτης η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη, που επιβλήθηκε την Τετάρτη μετά την έφοδο του στρατού σε μια συνοικία στο εμπορικό και τουριστικό κέντρο της Μπανγκόκ που είχαν καταλάβει αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα.
«Μια ανακοίνωση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας θα γίνει απόψε και αύριο το βράδυ», δήλωσε ο Βετζατζίβα στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του προς τον λαό της Ταϊλάνδης το πρωί της Κυριακής που μεταδίδεται από την τηλεόραση.
Στην πρωτεύουσα και σε 23 επαρχίες της χώρας επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη, μετά την έφοδο του στρατού στη συνοικία των διαδηλωτών με τα «κόκκινα πουκάμισα» που ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού και αφότου η Μπανγκόκ επλήγη από τις χειρότερες ταραχές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, στις οποίες 54 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 400 τραυματίστηκαν.
Όποιος παραβιάσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας τιμωρείται με πρόστιμο 40.000 μπατ (ή περίπου 1.200 δολαρίων) έως και με ποινή φυλάκισης δύο ετών.
Ο Βετζατζίβα είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι «όλα είναι ήρεμα και η ζωή στη χώρα επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα, οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν στη Μπανγκόκ και θα είναι ελεύθερη η κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύουσας». Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι δημοτικές υπηρεσίες της Μπανγκόκ συνεχίζουν τον καθαρισμό της συνοικίας που είχαν καταλάβει επί εβδομάδες οι διαδηλωτές.
kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!
agadiotis
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Μηνύματα: 202
Φύλο:
OS:
Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #574 στις:
Μαΐου 23, 2010, 11:34:56 πμ »
Συνεχίζεται σήμερα ο καθαρισμός της Bangkok με την συμβολή των κατοίκων της πόλις.
«Ημέρα που δεν γελάς… είναι μία χαμένη μέρα»
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #575 στις:
Μαΐου 23, 2010, 11:43:09 πμ »
ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ,
πολιτειολόγου
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Ταϊλάνδη, που κόστισαν τη ζωή δεκάδων ανθρώπων και οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, θα θέλαμε να παραθέσουμε μια σύντομη πολιτικο-ιστορική ανάλυση της χώρας, η οποία, παρότι αποτελεί παραδοσιακά έναν ισχυρό οικονομικό παίκτη στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου της Ινδοκίνας, χαρακτηρίζεται από συνεχή πολιτική αστάθεια, πραξικοπήματα και έντονες θρησκευτικο-κοινωνικές αντιθέσεις.
Αρχικά τμήμα διάφορων κινέζικων αυτοκρατοριών με στρατηγική σημασία για το εμπόριο του μεταξιού και μετέπειτα κομμάτι τοπικών βουδιστικών βασιλείων της περιοχής, το «Βασίλειο του Σιάμ», όπως ονομαζόταν αρχικά, θα αυτονομηθεί στα τέλη του 18ου αιώνα. Στην ουσία, θα μεταβληθεί σε προτεκτοράτο των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, οι οποίες θα αρχίσουν σταδιακά να προσαρτούν εδάφη και παραγωγικούς πόρους στο πλαίσιο της εξάπλωσης των σφαιρών της οικονομικής και πολιτικής τους επιρροής. Από τις αρχές του 20ού αιώνα και κατά τη διάρκεια των μεγάλων πολέμων, οι διάφοροι Ταϊλανδοί μονάρχες θα αλλάξουν αρκετές φορές συμμάχους, με τα αντίπαλα στρατόπεδα να παρεμβαίνουν συστηματικά στα πολιτικά της χώρας στο πλαίσιο των παγκόσμιων αντιπαραθέσεων.
Με το τέλος της αποικιοκρατίας, η απόλυτη μοναρχία θα μεταβληθεί αρχικά σε συνταγματική και μετέπειτα σε βασιλευομένη δημοκρατία, δημιουργώντας εντούτοις το πολιτικό συγκρουσιακό πλαίσιο που χαρακτηρίζει τη χώρα μέχρι σήμερα. Οι πόλοι πολιτικής εξουσίας θα κατακερματιστούν και οι πολιτικές και στρατιωτικές ελίτ θα επιδοθούν σε ένα συστηματικό ανταγωνισμό για την πρόσβαση στην εξουσία και στο πολιτικό σύστημα.
Το στέμμα αποτελεί μέχρι σήμερα το κέντρο του πολιτικού συστήματος. Εντούτοις, ουσιαστικοί ρυθμιστές της πολιτικής ζωής είναι παραδοσιακά οι διάφορες στρατιωτικές ελίτ οι οποίες επιδίδονται σε έναν ατέρμονο ανταγωνισμό για την πρόσβαση στην εξουσία. Στο πλαίσιο αυτό οι αιρετές κυβερνήσεις, συχνά διεφθαρμένες, δεν είναι παρά φερέφωνα χωρίς ουσιαστικά κοινωνικά ερείσματα. Υπό το πρίσμα αυτό, θα μπορούσε να ερμηνευθεί και η σημερινή πολιτική κρίση και τα βίαια επακόλουθά της.
Το σημερινό συγκρουσιακό παζλ στην Ταϊλάνδη εμπεριέχει αφενός την αναζωπύρωση της διαμάχης ανάμεσα στους μουσουλμάνους αντάρτες στις φτωχές επαρχίες του νότου και τον τακτικό στρατό, η οποία και αναδείχτηκε σε μείζον πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα. Αφετέρου, οικονομικά σκάνδαλα, πολιτική αστάθεια και διαφθορά ολοκληρώνουν την προβληματική εικόνα της χώρας. Μέσα σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον, έρχεται να προστεθεί και η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 με τη χρηματοπιστωτική κατάρρευση των ασιατικών τίγρεων και συνεχίστηκε με τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχτηκε την επόμενη δεκαετία ο τουρισμός.
Αποτέλεσμα όλων των προαναφερθέντων είναι η χώρα να έχει εισέλθει σε μία περίοδο κοινωνικού διχασμού και πολιτικής αστάθειας, η οποία, όπως διαφαίνεται, θα διαρκέσει για αρκετό ακόμη καιρό, καθώς οι πιθανότητες για μια γενικευμένη εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα σε διάφορες φυγόκεντρες πολιτικές, οικονομικές, θρησκευτικές και κοινωνικές δυνάμεις παραμένουν σημαντικές.
imerisia.gr
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #576 στις:
Μαΐου 23, 2010, 11:44:18 πμ »
ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΚΡΗ
mitsimakris@gmaii.com
Πολλοί είναι εκείνοι που όταν θέλουν να αναφερθούν στην Μπανγκόκ τη χαρακτηρίζουν ως τη Βενετία της Ανατολής. Για όσους την έχουν επισκεφτεί η μοναδική ομοιότητα με την πόλη των Δόγηδων είναι… τα κανάλια. Δηλαδή το ότι σε ένα μέρος της πόλης, πέρα από το πολυσύχναστο και δυτικών προδιαγραφών κέντρο της, οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε κανάλια, μέσα σε άθλιες και βρόμικες παράγκες, όπου τα παιδιά βουτούν για να «ψαρέψουν» πελάτες στα μαύρα από τη μόλυνση νερά. Εκεί όπου ζει ο πληθυσμός ο οποίος εργάζεται, ως επί το πλείστον, ως προσωπικό στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και μαγαζιά της πόλης. Αυτός ο πληθυσμός που ζει στην ένδεια αποτελεί εν πολλοίς το κίνημα των «κόκκινων πουκαμίσων» το οποίο επί δέκα εβδομάδες κατέλαβε το κέντρο της Μπανγκόκ ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Αμπχαζίτ Βετζατζίβα, τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Αυτοί υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση η οποία στηρίζεται από το στρατό, ο οποίος το 2006 ανέτρεψε τον προηγούμενο πρωθυπουργό Θακσίν Σιναουάτρα, στερείται λαϊκής εντολής. Γι' αυτό οι «κόκκινοι» θέλουν να φύγει και να προσφύγουν εκ νέου στην κάλπη.
Οι «κόκκινοι» όμως δέχτηκαν την επίθεση του στρατού στις 19 Μαΐου και έπειτα από εννιά ώρες στρατιωτικών επιθέσεων με πυροβόλα, τανκς και ελικόπτερα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει. Κατόπιν ξέσπασαν, ξανά, οδομαχίες, πυρπολήθηκαν τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κινηματογράφοι, το χρηματιστήριο. Συνολικά, στις τόσες εβδομάδες επεισοδίων 83 άτομα σκοτώθηκαν κι άλλα 1.800 τραυματίστηκαν. Η κυβέρνηση έδειξε πυγμή, επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα και άλλες 23 επαρχίες. Επέβαλε μερική λογοκρισία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταλύοντας βασικές αρχές της δημοκρατίας. Για κάποιους αναλυτές δρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο γλίτωσε τα χειρότερα. Λόγω του όγκου των διαδηλωτών, τουλάχιστον 3.000 μέσα στα οδοφράγματα, τα θύματα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα. Επίσης, ως κυβερνητική νίκη θεωρείται και το ότι επτά τουλάχιστον από τους ηγέτες των «κόκκινων» πουκάμισων παραδόθηκαν. Δήλωσαν ότι δεν ήθελαν περισσότερη αιματοχυσία. Θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη με κατηγορίες οργανωμένης τρομοκρατίας. Αντιμετώπισαν ήδη την οργή κάποιων από τους συντρόφους τους που απαιτούσαν συνέχιση της κατάληψης του κέντρου της Μπανγκόκ.
Νίκη;
Ηταν όμως και τελικά νίκη της κυβέρνησης; Αυτό θα κριθεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, από την πορεία της κατάστασης. Δηλαδή από το αν θα συνεχιστούν τα σποραδικά επεισόδια. Επίσης, αν θα συνεχίσουν να οργανώνονται οι «κόκκινοι», οι οποίοι είδαν να προστίθενται στις τάξεις τους κι άλλοι φτωχοί από την ύπαιθρο κι αν θα υπάρξει μια νέα ηγεσία στους κόλπους τους.
Ενα ακόμη στοιχείο που θα κρίνει, σύμφωνα με τους αναλυτές την πορεία της κρίσης είναι αν θα υπάρξει μια πορεία για ειρηνική διευθέτηση της διαφοράς ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους «κόκκινους». Θεωρητικά οι «κόκκινοι» εγκαταλείποντας τα οδοφράγματα έχασαν τη διαπραγματευτική τους ικανότητα. Οι ειδικοί, ωστόσο, υποστηρίζουν πως μπορούν πάντα να προκαλέσουν πανικό στο κέντρο της πρωτεύουσας και να κρατήσουν όμηρο την οικονομία, άρα δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποτιμήσει την ισχύ τους. Ειδικά όσο δε βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων - στα κανάλια ή στις υπόλοιπες και φτωχές επαρχίες της χώρας- που θεωρούν ότι αγνοούνται από την κυβέρνηση. Η τελευταία κρίση ανέδειξε το βαθύ χάσμα που υπάρχει στην κοινωνία το οποίο θα πάρει χρόνια για να γιατρευτεί, εκτός κι αν υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ των αντίπαλων πλευρών.
www.agelioforos.gr
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #577 στις:
Μαΐου 23, 2010, 11:46:41 πμ »
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=333340&dt=23/05/2010
Διαβάστε άλλο ένα ρεπορτάζ από το Βήμα
Και το ρεπορτάζ από τον Ριζοσπάστη
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5664721&publDate=23/5/2010
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #578 στις:
Μαΐου 23, 2010, 11:56:28 πμ »
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα , οτί δεν θα προκυρήξει εκλογές μέχρι να σταματήσει η βία και οι διαδηλώσεις.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Associated Press
ΕΔΩ
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #579 στις:
Μαΐου 24, 2010, 03:02:40 πμ »
Φαινομενικά οι διαδηλωτές με τα κόκκινα πουκάμισα ήθελαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους απέναντι σε έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό και να ζητήσουν την επιστροφή του προκατόχου του, Τακσίν Σιναουάτρα, ο οποίος ναι μεν καταχράστηκε το δημόσιο ταμείο, αλλά στήριξε τους φτωχούς και στο κάτω κάτω, όπως λένε, είχε αναδειχτεί από τις κάλπες.
Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται προέρχονται από αγροτικές περιοχές, υποβαθμισμένες, και νιώθουν αποκομμένοι από τα κέντρα εξουσίας, παρότι αποτελούν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Κύκλοι της κυβέρνησης άφηναν να εννοηθεί ότι ο Σιναουάτρα χρηματοδότησε και πυροδότησε την εξέγερση των «κόκκινων πουκαμίσων».Ωστόσο, το κίνημα διαμαρτυρίας φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει προ πολλού τον πρώην πρωθυπουργό και στις τάξεις του προστέθηκαν φοιτητές και ακτιβιστές που ζητούν περισσότερη δημοκρατία.
Η Ταϊλάνδη, παρότι έχει παραδεισένια φυσική ομορφιά και χαμογελαστούς κατοίκους, είναι στην πραγματικότητα ένα κοινωνικό «ηφαίστειο». Η κοινωνία είναι πολωμένη σε πολλά επίπεδα: πλούσιοι εναντίον φτωχών, μορφωμένοι εναντίον αναλφάβητων, αγροτικός πληθυσμός εναντίον αστών. Κάθε πλευρά δίνει στις διαδηλώσεις τη δική της ερμηνεία, μέσα από το πρίσμα των δικών της διεκδικήσεων και επιθυμιών.
Το...ορμητήριο
Δεν ήταν τυχαία ούτε η επιλογή του σημείου όπου κατασκήνωσαν τα «κόκκινα πουκάμισα» ούτε και η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει εκεί μια σκληρή μάχη εναντίον τους. Πρόκειται για το πιο εμπορικό κομμάτι της πρωτεύουσας, όπου χτυπά η επιχειρηματική καρδιά της χώρας. Είναι η γειτονιά με τα μεγάλα καταστήματα, με τις πολυτελείς μάρκες και τα ακριβά ξενοδοχεία, όλα τα αγαθά δηλαδή που είναι άπιαστο όνειρο για τις αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες της Ταϊλάνδης, και το σήμα κατατεθέν της ανώτατης οικονομικής ελίτ.
Το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι διαδηλωτές ήταν ότι δεν είναι μόνο μια διαμαρτυρία εναντίον του πρωθυπουργού, αλλά ένας ταξικός πόλεμος και μια μάχη για κοινωνική αλλαγή με φόντο τον εκδημοκρατισμό της χώρας, που παραδίδεται αμαχητί εδώ και δεκαετίες στα στρατιωτικά πραξικοπήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από τους στρατιώτες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εναντίον των διαδηλωτών έχουν την ίδια καταγωγή και τις ίδιες αγωνίες με αυτούς, οπότε η στάση τους στο μέλλον και η πίστη τους προς την εκάστοτε κυβέρνηση δεν μπορούν να θεωρούνται δεδομένες. Αυτό σημαίνει ότι η πόλωση θα εξακολουθήσει να υπάρχει και ότι πιθανότατα θα εκφράζεται βίαια μέχρι να υπάρξει συνολική αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος.
Ο πρωθυπουργός φαίνεται οτι έλαβε το μήνυμα, αφού η πρώτη του δήλωση μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών ήταν περί "εθνικής συμφιλίωσης", χωρίς όμως να προχωρήσει στην ανακοίνωση διεξαγωγής εκλογών.
Σημαντικό βάρος σε αυτό το έργο θα έπεφτε στους ώμους του βασιλιά Μπουμιμπόλ, ο οποίος είναι η πιο σεβαστή μορφή στη χώρα, όμως στα 82 του χρόνια είναι βαριά άρρωστος. Ο διάδοχός του είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με μεγάλες αντιπάθειες στην κοινωνία και άρα ανίκανος να ενώσει τον λαό. Οπως τονίζει και ο ειδικός επί ασιατικών θεμάτων, Γκάρεθ Πράις: «Η κυβέρνηση και η ελίτ της Ταϊλάνδης θα πρέπει να πάρουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Θα πρέπει να εκτιμήσουν εκ νέου την κατανομή πολιτικής και οικονομικής ισχύος στη χώρα και να αποδεχτούν ότι το να καταπνίγουν τις διαφωνίες (ή να παίρνουν σκληρά μέτρα εναντίον διαδηλωτών) δεν θα φέρει μια μακροπρόθεσμη λύση».
Οι αντίπαλοι
Το χρώμα του διχασμού
Ο βαθύς διχασμός της κοινωνίας μεταφράστηκε για πρώτη φορά σε? χρώμα το 2009, όταν τα κόκκινα πουκάμισα ήρθαν αντιμέτωπα με τα κίτρινα.
Τα κόκκινα πουκάμισα -οι άνθρωποι από τις φτωχές αγροτικές περιοχές- υποστήριζαν ότι ο στρατός εκδίωξε πραξικοπηματικά την εκλεγμένη κυβέρνηση του Σιναουάτρα το 2006, τον οποίο έβλεπαν ως τον υποστηρικτή τους στον καθημερινό βιοποριστικό αγώνα τους. Το κίνημά τους ονομάστηκε Δημοκρατία Εναντίον της Δικτατορίας και επέλεξε το κόκκινο ως το χρώμα της επανάστασης.
Απέναντί τους παρατάχθηκαν οι αντίπαλοι του Σιναουάτρα, που διαδήλωναν εναντίον του μέχρι το πραξικόπημα του 2006, και αργότερα εκδίωξαν από την εξουσία τους συμμάχους του. Πρόκειται για μια ομάδα φιλοβασιλικών, επιχειρηματιών και της αστικής μεσαίας τάξης, που εκπροσωπεί τους «ευνοημένους» του πολιτικού συστήματος. Επέλεξαν το κίτρινο χρώμα επειδή είναι το χρώμα του βασιλιά. Στις τωρινές ταραχές είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι αν δεν απομακρύνει αμέσως με κάθε κόστος τους διαδηλωτές, θα κατέβαιναν και οι ίδιοι στους δρόμους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο χάος.
Πρόσωπα
Οι τρεις πρωταγωνιστές στο αδιέξοδο
Βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέζ
Κατά τη διάρκεια της 60χρονης βασιλείας του, ο Μπουμιμπόλ αντιμετώπισε δεκάδες πραξικοπήματα και έχει παρέμβει αρκετές φορές για να αποκαταστήσει τη γαλήνη. Ο Ταϊλανδός μονάρχης έκανε την πρώτη του κρίσιμη παρέμβαση το 1973, όταν έδωσε άσυλο μέσα στο παλάτι σε διαδηλωτές τους οποίους κατεδίωκε η τότε χούντα. Δεν έπραξε το ίδιο όμως τρία χρόνια αργότερα όταν παραστρατιωτικοί λιντσάρισαν αριστερούς φοιτητές, φοβούμενος την εξάπλωση του κομμουνισμού στο βασίλειό του.
Το 1981 αντιστάθηκε σε πραξικόπημα εναντίον του πρωθυπουργού και φίλου του, και ο στρατός που παρέμενε πιστός στον βασιλιά ανακατέλαβε την Μπανγκόκ. Αντίστοιχα, το 1992 παρενέβη και πάλι όταν ο στρατός έβαλε εναντίον διαδηλωτών και επέμεινε για τη διεξαγωγή εκλογών και την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Αντιθέτως, δεν θέλησε να πάρει θέση δημοσίως για τη διακυβέρνηση Σιναουάτρα και δεν είναι γνωστός ο ρόλος που διαδραμάτισε στην καθαίρεσή του.
Αμπχισίτ Βετζαζίβα (πρωθυπουργός)
Ο αγγλοθρεμμένος και σπουδασμένος στην Οξφόρδη πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης πήρε την εξουσία υποσχόμενος ότι θα ακολουθήσει μια «διάφανη» πορεία και έλαβε πολλά μέτρα κατά της διαφθοράς. Ωστόσο, ο 44χρονος ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος δεν αναδείχθηκε πρωθυπουργός από τις κάλπες, αλλά από την απαγόρευση του κόμματος που νίκησε, με την κατηγορία της εκλογικής νοθείας. Η μη δημοκρατική του ανάδειξη είναι το «αγκάθι» για τους διαδηλωτές, καθώς, κατά τα λοιπά, ο Αμπχισίτ έχει υιοθετήσει μεγάλο μέρος της οικονομικής πολιτικής του Σιναουάτρα και έχει προχωρήσει στην υλοποίηση πολλών κοινωνικών μέτρων που είχε εξαγγείλει ο ανατραπείς πρωθυπουργός.
Τακσίν Σιναουάτρα
Hρωας για τα κόκκινα πουκάμισα και εχθρός για τα κίτρινα, ο 60χρονος δισεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός ξεχωρίζει ως μία από τις πλέον πολωτικές φυσιογνωμίες της τρέχουσας πολιτικής κρίσης. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αστυνομικός για να εξελιχθεί μέσα σε μερικά χρόνια σε μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών. Διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2001 έως τον Σεπτέμβρη του 2006, οπότε ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό.
Στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή, λαϊκισμό, αυταρχισμό, πλουτισμό, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εσχάτη προδοσία και διαφθορά. Σήμερα συνεχίζει να κάνει μπίζνες μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα σε Λονδίνο και Ντουμπάι. Σε περίπτωση που επιστρέψει στην Ταϊλάνδη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών.
εθνος
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #580 στις:
Μαΐου 24, 2010, 11:52:33 πμ »
Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η Ταϊλάνδη
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές της Ταϊλάνδης, τα κυβερνητικά γραφεία, τα μέσα μεταφοράς και τα σχολεία έχουν ανοίξει εκ νέου ύστερα από τη σύλληψη σχεδόν όλων των ηγετών των διαδηλωτών της Μπανγκόκ και έπειτα από τη χειρότερη πολιτική κρίση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Το σύνολο σχεδόν της ηγεσίας των διαδηλωτών της Ταϊλάνδης, που έχτισαν οδοφράγματα και είχαν συμπλοκές με το στρατό στην κεντρική Μπανγκόκ βρίσκεται πλέον υπό κράτηση, αφού σήμερα, παραδόθηκαν δύο ακόμα ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών "κόκκινα πουκάμισα".
Μόνο μία ηγετική μορφή των διαδηλωτών, ένας πρώην τραγουδιστής της ποπ, παραμένει ασύλληπτος, ενώ οκτώ κρατούνται από τις αρχές. Ο Άρισμαν Πονγκρουανγκρόνγκ εκτιμάται ότι έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.
Οι Σουθατσάι Γιμπράσερτ και Σαμγιότ Προυκσακασαέμσουκ παραδόθηκαν στις αρχές το πρωί της Δευτέρας, όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.
Οι κάτοικοι της Μπανγκόκ επέστρεψαν στις εργασίες τους, μία εβδομάδα αφού η κυβέρνηση διέταξε διακοπές κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρουσίας στην κύρια εμπορική περιοχή της Μπανγκόκ που είχε καταληφθεί από τα “Κόκκινα Πουκάμισα”.
O πρωθυπουργός, Αμπίσιτ Βετζατζίβα, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παρατείνεται η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα και δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μόνο αφού η βία που ταλαιπώρησε το έθνος για τους τελευταίους δύο μήνες λήξει εντελώς.
enet.gr
Συνολικά 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα περισσότερο βίαια επεισόδια που “είδε” η Μπανγκόκ τις τελευταίες δεκαετίες
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #581 στις:
Μαΐου 24, 2010, 13:39:20 μμ »
Η απαγορεύση κυκλοφορίας θα κρατήσει άλλη μια εβδομάδα από τα μεσανυχτα εώς τις 4 το πρωί.
Η πρόταση του CRES θα περιμένει την αυριανή συνεδριαση του κοινοβουλίου για να εγκριθεί.
Το ΒΤS λειτουργεί κανονικά από σήμερα.
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2010, 13:43:27 μμ από Oytopikos
»
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #582 στις:
Μαΐου 24, 2010, 15:28:03 μμ »
Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Μπανγκόκ
Οι αρχές της Ταϊλάνδης παρέτειναν την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μπανγκόκ και 24 επαρχίες για άλλες επτά ημέρες λόγω ανησυχιών για ενδεχόμενες ταραχές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.
«Έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ομάδες και άτομα που ακόμη επιθυμούν να προκαλέσουν χάος σε ορισμένες περιοχές», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σάνσεμ Κόουκάμνερντ.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που ισχύει από τα μεσάνυχτα έως τις 4.00 π.μ., πρέπει να εγκριθεί επίσημα από το υπουργικό συμβούλιο κατά την εβδομαδιαία σύνοδό του την Τρίτη (αύριο), προσέθεσε.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στις 19 Μαΐου έπειτα από το ξέσπασμα ταραχών και την πυρπόληση κτιρίων στην Μπανγκόκ που ακολούθησε την καταστολή και τη διάλυση από το στρατό αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν καταλάβει μια επιχειρηματική συνοικία στην πρωτεύουσα.
www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Follow @thaigr
Tawan
Μηνύματα: 23
Φύλο:
OS:
Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #583 στις:
Μαΐου 25, 2010, 07:54:55 πμ »
Άρθρο του Μιχάλη Μητσού (
http://diastaseis.blogspot.com/2010/05/blog-post_22.html
)
Τι Χρώμα Πουκάμισο Φοράτε;
Στην Αργεντινή, τους διαδηλωτές που ξεχύνονταν στους δρόμους για να εκφράσουν την πίστη τους στον Περόν τούς έλεγαν descamisados (χωρίς πουκάμισα). Από την άποψη αυτή, τα «κόκκινα πουκάμισα» της Ταϊλάνδης είναι σε καλύτερη μοίρα. Στην πραγματικότητα, βέβαια, και οι descamisados φορούσαν πουκάμισα. Απλώς, εκείνη την ημέρα του Οκτωβρίου του 1945 που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο προεδρικό μέγαρο ζητώντας την αποφυλάκιση του Περόν έκανε πολλή ζέστη, και πολλοί έβγαλαν τα πουκάμισά τους. Ετσι τους έμεινε το παρατσούκλι. Οι περισσότεροι προέρχονταν από τα πιο φτωχά στρώματα της χώρας, όπως συμβαίνει και σήμερα με τους διαδηλωτές της Ταϊλάνδης. Οι τελευταίοι, όμως, ήταν υποχρεωμένοι να υπακούουν και στα κελεύσματα της εποχής, που δίνουν σε κάθε εξέγερση ένα χρώμα. Καθώς λοιπόν το παραδοσιακό χρώμα της μοναρχίας στην Ταϊλάνδη είναι το κίτρινο, εκείνοι για να ξεχωρίζουν διάλεξαν το κόκκινο.
Η κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξή της τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Από μια αρχαϊκή χώρα που την κυβερνούσε μια παλιά μοναρχία, η Ταϊλάνδη έγινε μια σημαντική βιομηχανική δύναμη που εξάγει μεταλλεύματα, μηχανές και ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Ομως η ανάπτυξη αυτή ήταν άνιση. Και ο πρώτος που το κατάλαβε ήταν ο Τακσίν Σιναουάτρα, ένας δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών που στη διάρκεια της θητείας του (2001- 2006) κατάφερε να βελτιώσει αισθητά τη ζωή των αγροτών, να καθιερώσει φτηνή περίθαλψη και να μειώσει κατά 57% τον αριθμό των πολιτών που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τόσο ο ίδιος όμως όσο και οι άνθρωποί του ήταν διεφθαρμένοι. Και το καθεστώς του ήταν βίαιο: το 2003, με πρόσχημα τη δίωξη των ναρκωτικών, έγιναν 2.500 εξωδικαστικές εκτελέσεις.
Παρά ταύτα, ο Τακσίν παραμένει το ίνδαλμα των εξεγερμένων της Μπανγκόκ, όπως ο Περόν ήταν το ίνδαλμα των εξεγερμένων του Μπουένος Αϊρες. Οι μόνοι που δεν έχουν ίνδαλμα, ούτε χρώμα, είναι οι descamisados της Ταϊλάνδης- όπως τους αποκαλεί η Μοντ. Ανθρωποι που δεν υποστηρίζουν ούτε τους κίτρινους ούτε τους κόκκινους, αλλά απλώς παρακολουθούν με ανησυχία τις περιπέτειες της δημοκρατίας τους. Ο 25χρονος Βανασίνγκ Πρασερτκούλ, ηθοποιός και μουσικός της τζαζ, που θα ήθελε να αφοσιωθεί στην τέχνη, αλλά όλα τον οδηγούν στην πολιτική. «Εχω φτάσει να κοιτάζω τι χρώμα πουκάμισο φορούν οι φίλοι μου, είναι ηλίθιο», λέει. Η 57χρονη Σανσανί Στιρασούτα, αδελφή βουδίστρια, για την οποία μόνο ο βουδισμός επιτρέπει την υπέρβαση των κρίσεων. Η 38χρονη Καρούνα Μπουακαμάσρι, δημοσιογράφος της τηλεόρασης, που διαπιστώνει ότι όλα στηρίζονται στο χρήμα. «Πληρωνόμαστε για να ψηφίζουμε, πληρωνόμαστε για να διαδηλώνουμε, εμείς φταίμε, σε μένα ρίχνω την ευθύνη».
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.3
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #584 στις:
Μαΐου 25, 2010, 10:25:53 πμ »
Οι αρχές της Ταϊλάνδης παρέτειναν για τέσσερις νύκτες την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μπανγκόκ και σε 23 επαρχίες της χώρας, έπειτα από τις αιματηρές ταραχές στην πρωτεύουσα, ανακοινώθηκε στους δημοσιογράφους από επίσημη πηγή.
Παράλληλα, δικαστήριο της Ταϊλάνδης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για "τρομοκρατία" κατά του πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα, έπειτα από τις ταραχές. "Η κυβέρνηση ενέκρινε την παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 25 μέχρι τις 28 Μαΐου από τα μεσάνυκτα μέχρι τις 04.00", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας Ταουίλ Πλεάνσρι.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είχε επιβληθεί την περασμένη Τετάρτη μετά την ολοκλήρωση της επιδρομής του στρατού εναντίον της συνοικίας που είχε καταληφθεί από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο κέντρο της πρωτεύουσας. Την επιχείρηση ακολούθησαν ταραχές και εμπρησμοί.
Δέκα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους εκατό τραυματίσθηκαν κατά τις ταραχές της περασμένης Τετάρτης, ενώ από την έναρξη της πολιτικής κρίσης στα μέσα Μαρτίου σκοτώθηκαν συνολικά 88 άνθρωποι και 1.900 τραυματίσθηκαν.
iKypros
25/05/2010
*MRT , BTS θα λειτουργούν από τις 6 το πρωί εώς τις 10 το βράδυ , λόγω της παράτασης απαγόρευσης κυκλοφορίας.
** Η Ιντερπόλ τώρα θα πρέπει να συλλάβει τον Τακσίν...
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 25, 2010, 10:29:09 πμ από Oytopikos
»
Follow @thaigr
Εκτύπωση
Αναζήτηση
Σελίδες:
1
...
37
38
[
39
]
40
41
...
56
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
thai.gr
»
ΓΕΝΙΚΑ
»
ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑΙΛΑΝΔΗ
(Συντονιστές:
Jello Biafra
,
karabε
) »
Πολιτικές εξελίξεις
Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Εφόσον χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
OK
Μάθετε περισσότερα