Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αυτό τό topic
Αυτό τό board
Όλο τό forum
Google
Αρχική
Φόρουμ
Βοήθεια
Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Επικοινωνία
Σύνδεση
Εγγραφή
thai.gr
»
ΓΕΝΙΚΑ
»
ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑΙΛΑΝΔΗ
(Συντονιστές:
Jello Biafra
,
karabε
) »
Πολιτικές εξελίξεις
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Αναζήτηση
Σελίδες:
1
...
45
46
[
47
]
48
49
...
56
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πολιτικές εξελίξεις (Αναγνώστηκε 370365 φορές)
0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 5.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #690 στις:
Ιουλίου 08, 2011, 18:57:13 μμ »
Πηγή: ΑΠΕ 08/07/11-10:44
Το απερχόμενο κυβερνητικό κόμμα στην Ταϊλάνδη ζήτησε σήμερα από την Εκλογική Επιτροπή την διάλυση του κόμματος της αντιπολίτευσης, νικητή των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής. Η ομάδα των νομικών συμβούλων του Δημοκρατικού Κόμματος του Αμπίσιτ Βετζατζίβα κατήγγειλε ότι μέλη του Πουέα Τάι, στα οποία είχε επιβληθεί πενταετής απαγόρευση κάθε πολιτικής δραστηριότητας, συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία, τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας Ουιρατάνα Καλαϊσίρι.
"Υπέβαλα αίτημα στην Εκλογική Επιτροπή σήμερα το πρωί με το οποίο ζητώ να προταθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο η διάλυση του κόμματος Πουέα Τάι", διευκρίνισε ο Ουιρατάνα. Το κόμμα Πουέα Τάι, του οποίου ηγείται η Γινγκλάκ Σιναουάτρα αδελφή του πρώην προέδρου της χώρας, κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων αποδέχτηκε ο ίδιος ο απερχόμενος πρωθυπουργός.
_______________________
Άντε καλή αρχή ...
Follow @thaigr
dimitrisdtc
Μηνύματα: 409
Φύλο:
OS:
Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 8.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #691 στις:
Ιουλίου 08, 2011, 22:02:35 μμ »
Aκομα και γω που τους εχω ικανους για ολα,δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι θα κάνουν πάλι δικαστικό πραξικόπημα. ΑΝ ΤΟΛΜΉΣΟΥΝ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ.
Αλλο τροπο θα βρουν ή θα παραδεχτούν την ηττα τους για κάποιο διαστημα
martz
Μηνύματα: 215
Φύλο:
OS:
Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #692 στις:
Ιουλίου 08, 2011, 22:14:48 μμ »
Παραήταν εύκολη νίκη σιγά μην τους αφήσουν έτσι απλά και ωραία να κυβερνήσουν
giannis
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Μηνύματα: 1107
Φύλο:
«Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
OS:
Windows XP
Browser:
Firefox 5.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #693 στις:
Ιουλίου 09, 2011, 10:36:34 πμ »
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 5.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #694 στις:
Ιουλίου 09, 2011, 21:06:41 μμ »
Ηταν πριν από μόλις έξι εβδομάδες όταν η Γινγκλάκ Σιναουάτρα αποφάσιζε να διεκδικήσει την πρωθυπουργία της Ταϊλάνδης. Τίποτε δεν θα μπορούσε να αποδώσει ακριβέστερα την έννοια της μετεωρικής ανόδου στην εξουσία από τη σαρωτική νίκη αυτής της 44χρονης γυναίκας στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Στην Ασία, όμως, η περίπτωσή της δεν είναι η εξαίρεση αλλά σχεδόν ο κανόνας. Στη μεγαλύτερη ήπειρο του κόσμου, πίσω από μια ισχυρή γυναίκα βρίσκεται ένας ισχυρός άνδρας. «Αυτή είναι η μαγική συνταγή στην Ασία», εξηγεί στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» ο πολιτικός αναλυτής Κρις Μπέικερ. «Παίρνεις το πολιτικό κεφάλαιο από έναν ισχυρό άνδρα και προσθέτεις το αγνό πρόσωπο μιας γυναίκας», επισημαίνει. Στην περίπτωση της Γινγκλάκ Σιναουάτρα ο ισχυρός άνδρας είναι ο αδελφός της Τάκσιν Σιναουάτρα. Η Γινγκλάκ κληρονόμησε την εκλογική πελατεία του Τάκσιν, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2010, ανατράπηκε από τον στρατό και σήμερα ζει στην εξορία.
Οι ρίζες του φαινομένου πάντως βρίσκονται στη δεκαετία του 1960 και τη Σρι Λάνκα όπου η Σιριμάβο Μπανταρανάικε έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στον κόσμο έπειτα από τη δολοφονία του συζύγου της. Η κόρη της, Χαντρίκα Κουμαρατούνγκα, έγινε αργότερα πρόεδρος. Ο κανόνας επιβεβαιώνεται και στο Πακιστάν της Μπεναζίρ Μπούτο, στην Ινδία της Ιντιρα Γκάντι, στην Ινδονησία της Μεγκαουάτι Σουρκανοπούτρι. Και οι τρεις τους ακολούθησαν τα βήματα των πατέρων τους. Στις Φιλιππίνες, η Κορασόν Ακίνο κληρονόμησε το πολιτικό κεφάλαιο του πατέρα της και η Γκλόρια Αρόγιο του συζύγου της. Στο Μπανγκλαντές η Χασίνα Ουαζέντ, κόρη του πρώτου προέδρου της χώρας, έγινε δυο φορές πρωθυπουργός, ενώ το ίδιο αξίωμα είχε καταλάβει η προεδρική χήρα Καλέντα Τζία. Στη Μιανμάρ η Αούνγκ Σαν Σου Κι, ηγετική μορφή της αντίστασης στη χούντα, είναι κόρη του ήρωα της ανεξαρτησίας Αούνγκ Σαν. Η Ουάν Αζιζά Ουάν Ισμαήλ ηγήθηκε της αντιπολίτευσης στη Μαλαισία όταν ο σύζυγός της, Αναουάρ Ιμπραήμ, ανατράπηκε και φυλακίστηκε.
Οι πολιτικοί επιστήμονες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το φαινόμενο απαντάται με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Αν και οι γενικεύσεις είναι απαγορευτικό πεδίο στην επιστήμη, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γυναίκες αυτές έχουν κάτι κοινό: προέρχονται από χώρες όπου δεν υπάρχει ιστορικό αυτοδημιούργητων γυναικών στην πολιτική. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν τοπικές Μέρκελ και Θάτσερ.
Ενα κοινό στοιχείο που συνδέει ακόμη αυτές τις γυναίκες είναι ότι αναδύονται όταν οι άνδρες έχουν αποσυρθεί από το προσκήνιο για λόγους που πολλές φορές σχετίζονται με τη φυσική τους εξόντωση.
Πώς εξηγείται, όμως, το γεγονός ότι οι διάδοχοι δεν είναι ποτέ άνδρες; Σε κάποιες περιπτώσεις, οι κληρονόμοι είναι πολύ νέοι. Σε άλλες, απλώς δεν έχουν το ανάστημα που απαιτείται για να κάνουν αυτή τη δουλειά, όπως επισημαίνει στον «Γκάρντιαν» η καθηγήτρια Κλαούντια Ντέρικς. Επιπλέον, ένας λόγος που οι γυναίκες συγκινούν τους ψηφοφόρους σε αυτές τις χώρες είναι ότι φαίνονται ηθικά ακέραιες, όταν η πολιτική τάξη είναι συνήθως βουτηγμένη στη διαφθορά. Επειτα, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις υπηρετούν την πολιτική ατζέντα του πατέρα, του συζύγου ή - από την περασμένη Κυριακή - του αδελφού. Η πίστη και η αφοσίωσή τους στα πρόσωπα που κληρονομούν είναι δεδομένη.
Η Γινγκλάκ Σιναουάτρα έχει δηλώσει ότι βλέπει τον κατά 17 χρόνια μεγαλύτερο αδελφό της σαν πατέρα. Το σλόγκαν της στην προεκλογική εκστρατεία ήταν: «Ο Τάκσιν σκέφτεται, το Πούα Τάι (σ.σ.: το κόμμα) πράττει». Στις προεκλογικές της συγκεντρώσεις απηύθυνε ένα απλό ερώτημα στους ψηφοφόρους: «Εάν αγαπάτε τον αδελφό μου, θα δώσετε στη μικρή του αδελφή μια ευκαιρία;». Το ερώτημα είναι ρητορικό. Οι Ταϊλανδοί λατρεύουν τον Τάκσιν παρά τις κατηγορίες για διαφθορά που του έχουν αποδοθεί. Και το απέδειξαν χαρίζοντας στη μικρή του αδελφή 265 από τις 480 έδρες του Κοινοβουλίου.
τα νεα
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 5.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #695 στις:
Ιουλίου 10, 2011, 20:03:35 μμ »
Στις προεκλογικές ομιλίες της έλεγε στο πλήθος: «Σας λείπει ο αδελφός μου; Αν τον αγαπάτε, θα δώσετε στη μικρή αδελφή του μια ευκαιρία;»
Μπήκε στην πολιτική πριν ακριβώς από επτά εβδομάδες και τώρα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας της. Μπορεί αυτό να μοιάζει εντυπωσιακό κατόρθωμα, αλλά το μόνο που είναι εντυπωσιακό στην περίπτωση της Γινγκλούκ Σιναουάτρα είναι η εμφάνισή της. Κατά τα λοιπά, η νέα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης είναι «προϊόν» της οικογενειοκρατίας.
Η φωτογενής 44χρονη χαρακτηρίζεται απροκάλυπτα «κλώνος» του αδελφού της, του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα, ο οποίος κινεί τα νήματα της «μαριονέτας» του από το Ντουμπάι, όπου έχει αυτοεξοριστεί μετά το πραξικόπημα του στρατού πριν από πέντε χρόνια. Βέβαια, η ίδια δεν έκανε και τίποτα να βγάλει από πάνω της τη ρετσινιά. Τα δημοσιεύματα του ταϊλανδέζικου Τύπου περιέγραφαν προεκλογικά πως στις κεντρικές ομιλίες της σταματούσε κάποιες στιγμές και ρωτούσε απευθυνόμενη στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο: «Σας λείπει ο αδελφός μου; Αν τον αγαπάτε, θα δώσετε στη μικρή αδελφή του μια ευκαιρία;».
Καμία απορία βεβαίως δεν άφηνε και το βασικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματός της Pheu Thai ήταν «Ο Τακσίν σκέφτεται, το Pheu Thai κάνει». Πάντως, η Γινγκλούκ για να αποφεύγει τις περαιτέρω κακοτοπιές δεν έβγαζε μακροσκελείς λόγους. Οι ομιλίες της διαρκούσαν το μάξιμουμ δέκα λεπτά.
Η γεννημένη στις 21 Ιουνίου του 1967 Γινγκλούκ, μικρότερη από τα εννέα παιδιά των γονιών της, είναι από μικρή συνηθισμένη στα πλούτη και τα πολυτελή γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων. Μετά τις σπουδές της στη χώρα της, απέκτησε πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες στο Kentucky State University, όπου είχε την ευκαιρία να ζήσει με τον αμερικανικό τρόόπο, και όταν επέστρεψε στην Ταϊλάνδη άρχισε την καριέρα της στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια ήταν διευθύντρια στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας AIS που ανήκει στην οικογένειά της, απ’ όπου και παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα.
ΦΙΛΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ
Αν και συνηθισμένη στις ανέσεις και τις «υψηλές» συναναστροφές, κατά την περιοδεία της έδειχνε μάλλον άνετη στην επαφή που είχε με τους χωρικούς και κάποιες φορές γευμάτισε μαζί τους στα φτωχικά συσσίτιά τους. Εξάλλου, και ο προπάππους της Σεν Σάε Χου ήταν ένας φτωχός Κινέζος μετανάστης που έφτασε στο Σιάμ το 1860.
Αυτό το στοιχείο αλλά και γενικώς η στάση της έχει βοηθήσει στη δημιουργία ενός προσγειωμένου προφίλ. Ακόμα και στις πιο δύσκολες φάσεις της περιοδείας της, ακόμα και όταν η φωνή της είχε βραχνιάσει, κανείς δεν κατάφερε να την απαθανατίσει με δυσαρεστημένη έκφραση, αν και όλοι την είχαν «στημένη» στη μαθημένη στα πούπουλα γόνο οικογένειας δισεκατομμυριούχων.
Αν μη τι άλλο, απέδειξε ότι το πείσμα της να τα καταφέρει σε αυτήν την πολιτική αναμέτρηση ήταν μεγαλύτερο από τη δυσφορία της για το γεγονός ότι αναγκαζόταν να αλλάζει ρούχα ακόμα και μέσα σε τουαλέτες βενζινάδικων.
Η μητέρα ενός αγοριού, του Πίπε, κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των χωρικών που συνάντησε από κοντά. Αυτοί μάλιστα μιλώντας γι’ αυτήν κάνουν λόγο όχι για την «αδελφή του Τακσίν» ή για το αντίπαλον δέος του στρατού που κυβερνούσε στη χώρα και την είχε βυθίσει στη βία αλλά για μια «γλυκιά και όμορφη γυναίκα που άκουγε προσεκτικά τα προβλήματά τους».
Η ίδια σκόπευε έτσι κι αλλιώς να «αξιοποιήσει» τα γυναικεία θέλγητρά της στον προεκλογικό αγώνα της αλλά και στη διακυβέρνηση της χώρας. «Θα χρησιμοποιήσω τη θηλυκότητα για να δουλέψω με όλο μου το είναι για τη χώρα μου» είχε δηλώσει ξεκάθαρα. Αν και αποφεύγει να επεκτείνεται σε θέματα πολιτικής ατζέντας, αφού της λείπει η βασική κατάρτιση, όπως επισημαίνουν οι πολιτικοί αναλυτές, «είναι πολύ έξυπνη και φροντίζει να μην παγιδεύεται σε ερωτήσεις των οποίων η απάντηση θα την έφερνε σε δύσκολη θέση».
Espressonews.gr
Follow @thaigr
giannis
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Μηνύματα: 1107
Φύλο:
«Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
OS:
Windows XP
Browser:
Firefox 5.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #696 στις:
Ιουλίου 13, 2011, 14:02:09 μμ »
lostromos
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
Μηνύματα: 4351
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 5.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #697 στις:
Ιουλίου 17, 2011, 16:09:23 μμ »
το κομμα pheu thai ανακοινωσε οτι εχει αποδειξεις εναντιον των δημοκρατικων οι οποιοι δεν σεβαστηκαν τον εκλογικο νομο της χωρας.
το γεγονος(blue flag) που εγινε μια μερα πριν τις ειδικες εκλογες της χωρας ειχε ως σκοπο να κερδισουν οι δημοκρατικη περισσοτερους υποστηρικτες.
Ηδη εχει σταλει σε ειδικο δικαστηριο η απαιτουμενη αιτηση για να ερευνηθει η υποθεση και μαλιστα το κομμα pheu thai θα καταθεσει βιντεο και φωτογραφιες ωστε να αποδειχτει συμφωνα με αυτους η αληθεια.
NNT
Tommy Greko Thai
Μηνύματα: 102
Φύλο:
A traveler with a schedule..is not a real traveler
OS:
Windows XP
Browser:
Chrome 13.0.782.107
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #698 στις:
Αυγούστου 05, 2011, 09:27:18 πμ »
Επισήμως πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης η Γινγκλούκ Σιναουάτρα
Η 44χρονη Γινγκλούκ Σιναουάρτα, χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία, εκλέχθηκε σήμερα από το κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.
Η Γινγκλούκ είναι αδελφή του πρώην πρωθυπουργού και αυτοεξόριστου, έπειτα από το πραξικόπημα του 2006, δισεκατομμυριούχου Τακσίν Σιναουάτρα.
Η 44χρονη, που αμέσως μετά την εκλογής της δήλωσε ότι στόχος είναι η εθνική συμφιλίωση, δεν είχε αντίπαλο στην μάχη για την διεκδίκηση της πρωθυπουργίας, και εξασφάλισε τις 251 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή της.
Σημειώνεται ότι από το 2006 η Ταϊλάνδη βρίσκεται σε πολιτική αναταραχή, ενώ πέρυσι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχασαν τη ζωή τους 90 άνθρωποι.
Η πολιτική καριέρα της οποίας ξεκίνησε μόλις πριν από 11 εβδομάδες, πρέπει να αναμένει τώρα την έγκριση του βασιλιά Μπουμιντόλ Αντουλιαντέι, ο οποίος θα υπογράψει σχετική απόφαση ίσως και μέχρι σήμερα το απόγευμα, προτού αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά της.
Η ίδια πρώην πρόεδρος της εταιρίας ακινήτων SC Asset Corp, η Σιναουάτρα ηγήθηκε του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Πουέα Τάι, οδηγώντας το σε οριακή εκλογική νίκη στις 3 Ιουλίου καθώς εξασφάλισε 265 έδρες στο κοινοβούλιο. Στη συνέχεια το Πουέα Τάι σχημάτισε συνασπισμό με πέντε άλλα κόμματα και μαζί κατέχουν 300 από τις 500 έδρες του κοινοβουλίου, δηλαδή το 60% του κοινοβουλίου.
Enet.gr
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=299441
«
Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 05, 2011, 09:29:01 πμ από Tommy Greko Thai
»
Seize the future...and learn from past.
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 5.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #699 στις:
Αυγούστου 08, 2011, 16:15:30 μμ »
Ο πρώην βασιλιάς των σαλονιών μασάζ της Μπανγκόκ, ο Τσουβίτ Καμολβίσιτ, έχει αυτοανακηρυχθεί σε κήνσορα της ηθικής στην Ταϊλάνδη. «Μπορεί να με αποκαλείτε σούπερ νταβατζή, όμως αγωνίζομαι για το καλό της χώρας μου», λέει ο νεοεκλεγείς βουλευτής, που την περασμένη εβδομάδα κατέλαβε την έδρα του στο Κοινοβούλιο.
Το κόμμα που ο Τσουβίτ ίδρυσε μόλις τον Μάιο (Ρακ Πρατετάι - Αγαπάτε την Ταϊλάνδη), κέρδισε τέσσερις έδρες στις εκλογές του Ιουλίου, στις οποίες επικράτησε η Γινγκλάκ Σιανουάτρα που ανέλαβε την Παρασκευή πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης. Παρά το αμαρτωλό παρελθόν του (σαλόνια μασάζ είναι ευφημισμός για τους οίκους ανοχής της Μπανγκόκ), ο Τσουβίτ θέλει να ενσαρκώσει τα Καθαρά Χέρια στην πολιτική σκηνή. Λέει επίσης πως θα υπενθυμίζει διαρκώς στους πολιτικούς ότι οφείλουν να τηρήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους. Στην πιο επιτυχημένη από τις προεκλογικές αφίσες του εικονιζόταν να κρατάει ένα βρέφος. «Οι πολιτικοί είναι σαν τις πάνες: πρέπει να τους αλλάζεις, αλλιώτικα γίνονται πολύ βρώμικοι», έγραφε η λεζάντα.
Γιος Ταϊλανδέζας και κινέζου μετανάστη από το Χονγκ Κονγκ, ο Τσουβίτ σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην Καλιφόρνια και τη δεκαετία του 1990 έγινε πλούσιος ανοίγοντας έξι σαλόνια μασάζ τα οποία διατήρησε ώς το 2003, οπότε ασχολήθηκε με την πολιτική. Οταν τον ερωτούν αν οι «μασέζ» του εκδίδονταν, απαντά, τάχατες έκπληκτος: «Μα, ασφαλώς, 100%! Τι νομίζετε πως συμβαίνει ανάμεσα σ' έναν άνδρα και μια γυναίκα που βρίσκονται μόνοι σ' ένα δωμάτιο; Τούτου λεχθέντος, δεν κατασκόπευα τους πελάτες μου, ό,τι συνέβαινε ήταν μια υπόθεση ανάμεσα στους ίδιους και στις δεσποινίδες. Δεν απήγαγα κανέναν, τα κορίτσια ήταν ελεύθερα να κάνουν ό,τι ήθελαν. Το χειρότερο στη ζωή δεν είναι η πορνεία, είναι το να μην κάνεις έρωτα! Οι πελάτες έβγαιναν από τα σαλόνια μου ευτυχείς, χαλαρωμένοι, κατευχαριστημένοι απ' αυτή τη χαλαρωτική παρένθεση στην πολυτάραχη ζωή τους…».
Το 2003 κατηγορήθηκε πως πλήρωσε μπράβους για να κατεδαφίσουν μπαρ και καταστήματα ανταγωνιστών του. Συνελήφθη, έμεινε έναν μήνα στη φυλακή, απαλλάχθηκε και, όταν απελευθερώθηκε, έπνεε μένεα εναντίον των αστυνομικών που τόλμησαν να τον συλλάβουν. Αποκάλυψε πως επί δέκα χρόνια πλήρωνε ένα εκατομμύριο μπαχτ (περίπου 20.000 ευρώ) τον μήνα σε αξιωματικούς της αστυνομίας για να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των «σαλονιών» του, πλήρωνε τα σέρβις των αυτοκινήτων τους και τις επισκευές των σπιτιών τους, συνδρομές σε λέσχες γκολφ, ακόμη και για σπουδές των παιδιών τους. Σήμερα λέει πως τότε δεν αντιλαμβανόταν πλήρως τις συνέπειες αυτής της γενικευμένης διαφθοράς: «Εδινα χρήματα για να λαδώνω τα γρανάζια, εδώ δεν είμαστε στην Ευρώπη. Αν δεν δώσεις κάτι τίποτε δεν προχωράει!». Τώρα όλα αυτά έχουν τελειώσει: η πρώτη προτεραιότητα του βουλευτή Τσουβίτ είναι να καταγγέλλει τους διεφθαρμένους.
tanea
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 5.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #700 στις:
Αυγούστου 09, 2011, 18:22:26 μμ »
Προσκυνώντας το πορτρέτο του βασιλιά της χώρας, όπως επιτάσσουν τα εγχώρια ήθη, έγινε και τυπικά η Γινγκλάκ Σιναουάτρα η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης. Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέζ επικύρωσε τον διορισμό της ως 28ης πρωθυπουργού της χώρας με ένα βασιλικό διάταγμα που αναγνώστηκε σε ειδική τελετή.
Η 44χρονη Γινγκλάκ, επιχειρηματίας και αδελφή του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού Θακσίν Σιναουάτρα, συνοδευόταν στην τελετή από τον σύζυγό της και τον εννιάχρονο γιο της. Μετά την ανάγνωση του βασιλικού διατάγματος, η νέα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης προσκύνησε το πορτρέτο του υπέργηρου μονάρχη, ενώ στη σύντομη ομιλία της αμέσως μετά έδωσε έμφαση στην αφοσίωση και την ευγνωμοσύνη της στον θεσμό της μοναρχίας.
Η Γινγκλάκ Σιναουάτρα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Ο αδελφός της, ο πλέον δημοφιλής ηγέτης της Ταϊλάνδης τα τελευταία χρόνια, ανατράπηκε το 2006 από στρατιωτικό πραξικόπημα. Την ανατροπή του ακολούθησαν βίαιες ταραχές με απολογισμό 91 νεκρούς και περισσότερους από 1.400 τραυματίες. Μετά την εξέγερση των υποστηρικτών του, των Κόκκινων Πουκάμισων, ήρθε η σειρά των αντιπάλων του, των Κίτρινων Πουκάμισων, να βυθίσουν στο χάος την Μπανγκόκ καταλαμβάνοντας το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας για δυο εβδομάδες. Η Γινγκλάκ Σιναουάτρα υποσχέθηκε ότι θα επιστρατεύσει τη «γνώση, τις ικανότητες και τη σοφία της» για να οδηγήσει τη χώρα στην ειρήνη και τη συμφιλίωση. Στις εκλογές της 3ης Ιουλίου το κόμμα της κέρδισε 265 έδρες και την απόλυτη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή.
ΔΟΛ
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 5.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #701 στις:
Αυγούστου 12, 2011, 18:16:18 μμ »
Η Ιαπωνία πρόκειται να εκδώσει μια ειδική άδεια εισόδου για τον φυγάδα πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Τάκσιν Σιναουάτρα έπειτα από αίτημα της ταϊλανδικής κυβέρνησης, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.
Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιούκιο Εντάνο είχε δηλώσει νωρίτερα πως η κυβέρνηση παρέλαβε το αίτημα και θα μιλήσει με την ταϊλανδική κυβέρνηση για το αν θα εκδώσει την άδεια.
Ο Τάκσιν, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός από το 2001 ως το 2006 πριν ανατραπεί με πραξικόπημα, ζει στο Ντουμπάι από το 2008 για να αποφύγει μια ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε στην Ταϊλάνδη για κατάχρηση εξουσίας.
Η πληροφορία έγινε γνωστή δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, επικεφαλής της οποίας είναι η Γινγκλάκ Σιναουάτρα, πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας και μικρότερη αδελφή του Τάκσιν.
Χθες Πέμπτη ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης Σουραπόνγκ Τοβιτσακτσαϊκούλ ζήτησε από τον πρεσβευτή της Ιαπωνίας Σέιτζι Κοτζίμα να διευκολύνει το ταξίδι του Τάκσιν στην Ιαπωνία, μετέδωσε το Κιόντο επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε.
www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 5.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #702 στις:
Αυγούστου 14, 2011, 17:25:15 μμ »
Ανέλαβε επισήμως τα πρωθυπουργικά της καθήκοντα στην Ταϊλάνδη, η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. Η 44χρονη Σιναουάτρα μάλιστα ολοκλήρωσε τη σύνθεση της κυβέρνησής της την Τρίτη. Στη νέα κυβέρνηση δεν περιλαμβάνεται κανένας ηγέτης από το κίνημα των «κόκκινων πουκαμίσων», το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην άνοδό της στην εξουσία…
Κατά την ανάληψη της εξουσίας, η νέα πρωθυπουργός υπογράμμισε τις αρετές της ενότητας και της συμφιλίωσης, σε μια χώρα που ζει στους ρυθμούς μαζικών διαδηλώσεων από το πραξικόπημα που ανέτρεψε το 2006 τον αδελφό της, Τακσίν Σιναουάτρα, που σήμερα ζει εξόριστος στο Ντουμπάι. Οι τελευταίες μαζικές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα την άνοιξη του 2010 με τα «κόκκινα πουκάμισα», που θεωρούν τον αμφιλεγόμενο Τακσίν ήρωα, να καταλαμβάνουν το κέντρο της Μπανγκόγκ επί δύο μήνες, πριν εκδιωχθούν από τον στρατό. Επρόκειτο για τη σοβαρότερη κρίση που γνώρισε ποτέ η Ταϊλάνδη στη σύγχρονη ιστορία της, με 90 νεκρούς και 1.900 τραυματίες.
Έκτοτε πολλά στελέχη των «κόκκινων πουκαμίσων» (επίσημο όνομα του κινήματος: Ενιαίο Μέτωπο για τη Δημοκρατία Κατά της Δικτατορίας) εξελέγησαν βουλευτές με το κόμμα Πουέα Τάι, με το οποίο η Γινγκλούκ Σιναουάτρα κέρδισε τις εκλογές της 3ης Ιουλίου. Ωστόσο κανείς τους δεν επιλέχθηκε από τη νέα πρωθυπουργό για κάποιο υπουργικό πόστο, κάτι που θα είχε θεωρηθεί πρόκληση προς τις ελίτ της χώρας, οι οποίες μισούν βαθιά τον Τακσίν. Ο στρατηγός Γιουτασάκ Σασιπράπα, που πρόσκειται στον Τακσίν, επιλέχθηκε στη θέση του υπουργού Άμυνας, μια θέση - κλειδί για το Πουέα Τάι που διατηρεί δύσκολες σχέσεις με τον στρατό μετά από το πραξικόπημα - ο στρατός πάντως αποδέχθηκε το αποτέλεσμα της κάλπης, ποντάροντας προφανώς στην επιστροφή στην ηρεμία. Η θέση του υπουργού Εξωτερικών δόθηκε στον Σουραπόνγκ Τοβισακσαϊκούλ, βουλευτής του Πουέα Τάι, όχι ιδιαίτερα γνωστός.
Η σύνθεση της κυβέρνησης έγινε γνωστή αφού πήρε την έγκριση την Τρίτη και του βαριά ασθενούς βασιλιά.
Θα καταφέρει η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, μέχρι πρότινος επιχειρηματίας που δεν γνωρίζει τίποτε από την πολιτική, να ανταποκριθεί στα πρωθυπουργικά καθήκοντα; Το γεγονός ότι ο αδελφός της την περιγράφει ως «κλώνο» του δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Η ίδια διαθέτει πάντως άνετη πλειοψηφία στη Βουλή (το κόμμα της συνασπίστηκε με άλλα πέντε κόμματα, φθάνοντας τις 300 έδρες επί συνόλου 500) - το θέμα είναι το πώς θα τη χειριστεί και το κατά πόσο θα ενεργεί αυτόνομα ή ως μαριονέτα του αδελφού της…
Αυγή
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 12.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #703 στις:
Μαΐου 20, 2012, 07:38:40 πμ »
Το Μονγκ Χάι...... ένα χωριό με 1.200 ψυχές στη Βορειοανατολική Ταϊλάνδη, είναι ένα από τα 12.000 ώς 13.000 χωριά, από τα 87.000 που έχει η χώρα, που ανακηρύχθηκαν πρόσφατα «χωριά των κόκκινων πουκαμίσων». Εδώ είναι η βαθιά Ταϊλάνδη, πιο φτωχή από την υπόλοιπη χώρα, η Ταϊλάνδη που βλέπει με δυσπιστία και εχθρότητα τους πλούσιους της Μπανγκόγκ και των μεγάλων πόλεων, αυτούς τους ισχυρούς, αυτά τα μέλη μιας μεσαίας και ανώτερης τάξης που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία και περιφρόνηση τον λαουτζίκο της υπαίθρου.
Το κόκκινο...
... των «κόκκινων πουκαμίσων» είναι αναμφίβολα σημάδι εξέγερσης, όμως δεν είναι ούτε το χρώμα της επανάστασης ούτε αυτό το αίματος, παρ' όλο που η πρώτη ήταν μερικές φορές επιθυμητή και το δεύτερο κύλησε πριν από όχι και πολύ καιρό: τα «κόκκινα πουκάμισα» εμφανίσθηκαν μετά την ανατροπή από τον στρατό του πρώην πρωθυπουργού Θακσίν Σιναουάτρα, το 2006. Οι οπαδοί του Θακσίν - σήμερα είναι εξόριστος - πήραν τότε την ηγεσία αυτού του κινήματος για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το οποίο κατέληξε σε μια λαϊκή «κατάληψη» του επιχειρηματικού κέντρου της Μπανγκόγκ την άνοιξη του 2010. Η καταστολή της από τον στρατό κορυφώθηκε στις 19 Μαΐου 2010: πολυβόλα χρησιμοποιήθηκαν κατά των καταληψιών, με αποτέλεσμα 91 νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες.
Σήμερα...
... η κατάσταση έχει αλλάξει αρκετά: Πρωθυπουργός έγινε πέρυσι η αδελφή του Θακσίν, η Γινγκλάκ Σιναουάτρα (φωτογραφία), αφού το κόμμα της κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου 2011. Ωστόσο τα «χωριά των κόκκινων πουκαμίσων» πολλαπλασιάστηκαν. Το γεγονός αυτό θεωρείται ένδειξη της βούλησης να συνεχιστεί η κοινωνική κινητοποίηση εναντίον ενός συστήματος στο οποίο κυριαρχούν ακόμη οι ελίτ αλλά ταυτόχρονα και προσπάθεια να καταστεί σαφές σε μια «φίλη» κυβέρνηση ότι έχει συμφέρον να αρθεί στο ύψος των προσδοκιών των «κοκκίνων». Στα χωριά αυτά, ο Θακσίν παραμένει ήρωας χάρη στις κοινωνικές πολιτικές του που ήταν επικεντρωμένες στις μικροπιστώσεις και στη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους. Στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, από το 2001 ώς το 2005, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε στην περιοχή κατά 46%...
Η Νιτάγια Νάλο...
... 46 χρόνων, νοικοκυρά και πρόεδρος των «κόκκινων πουκαμίσων» του Μονγκ Χάι, εξηγεί τι θέλει: «Το γεγονός ότι ανακηρυχθήκαμε "χωριό των κόκκινων πουκαμίσων" δεν έχει αλλάξει τίποτε στη ζωή μας. Αποτελεί απλώς την έκφραση της βούλησής μας για δικαιοσύνη και δημοκρατία. Θέλουμε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της σφαγής της 19ης Μαΐου 2010». Τι δείχνει όμως η διάδοση αυτών των χωριών με το πορφυρό χρώμα; Αναμφίβολα ότι το κίνημα ενσαρκώνει την έκφραση ενός νέου αγροτικού λόγου διαμαρτυρίας που πριν από δέκα χρόνια ήταν αδιανόητος. Κάποιοι βλέπουν μάλιστα πως, σε περίπτωση πραξικοπήματος που είναι πάντα πιθανό σ' αυτή τη χώρα του διαρκούς πραξικοπήματος, θα αποτελέσουν μια «ζώνη ειρηνικής αντίστασης». Εφόσον βέβαια οι στρατηγοί αποφασίσουν να σαρώσουν για μια ακόμη φορά την πολύ εύθραυστη ταϊλανδέζικη δημοκρατία.
lemonde
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 16.0
Απ: Πολιτικές εξελίξεις
«
Απάντηση #704 στις:
Νοεμβρίου 18, 2012, 07:29:40 πμ »
Περιοδεία σε Ταϊλάνδη, Μιανμάρ και Καμπότζη αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναχώρησε σήμερα στις 08:20 (13:20 GMT) με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει σε περιφερειακές διασκέψεις.
Έτσι, σε αυτό το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό από την επανεκλογή του στις 6 Νοεμβρίου, ο Ομπάμα θα ξεκινήσει την Κυριακή την περιοδεία του από την Ταϊλάνδη όπου θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι. Θα έχει επίσης μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση και με την πρωθυπουργό Γινγκλούκ Σιναουάτρα, καθώς οι δύο χώρες γιορτάζουν 180 χρόνια διπλωματικών σχέσεων.
Την Δευτέρα, θα μείνει μόνο λίγες ώρες στη Μιανμάρ, για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Θέιν Σέιν και να ξαναδεί την Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, που πριν από δύο μήνες είχε δεχτεί στον Λευκό Οίκο. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη από ένα εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ στη Μιανμάρ.
Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο κ. Ομπάμα θα είναι επίσης ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί την Καμπότζη, όπου θα συμμετάσχει στις Συνόδους Κορυφής της Ανατολικής Ασίας (EAS) και την Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN ).
Επίσης, στο περιθώριο αυτών των συνόδων κορυφής, ο κ. Ομπάμα θα έχει μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Τζιαμπάο και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιοσιχίκο Νόντα.
Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο Ομπάμα σε κάθε σταθμό αυτής της περιοδείας που θα μπορούσε να είναι και το τελευταίο κοινό τους ταξίδι, καθώς η κα. Κλίντον είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του κ. Ομπάμα, η οποία θα ξεκινήσει επισήμως στις 20 Ιανουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Follow @thaigr
Εκτύπωση
Αναζήτηση
Σελίδες:
1
...
45
46
[
47
]
48
49
...
56
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
thai.gr
»
ΓΕΝΙΚΑ
»
ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑΙΛΑΝΔΗ
(Συντονιστές:
Jello Biafra
,
karabε
) »
Πολιτικές εξελίξεις
Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Εφόσον χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
OK
Μάθετε περισσότερα