Αποστολέας Θέμα: Πολιτικές εξελίξεις  (Αναγνώστηκε 369884 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
Απ: Ετοιμάζεται νέο πραξικόπημα?
« Απάντηση #165 στις: Νοεμβρίου 30, 2008, 17:37:31 μμ »
Δύο διερχόμενοι τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή από την έκρηξη μιας βόμβας μικρής ισχύος έξω από το αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ, από το οποίο εκτελούνται εσωτερικές πτήσεις στην Ταϊλάνδη, που εικάζεται ότι είχε στόχο μοναρχικούς αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, ενώ, μερικές ώρες νωρίτερα, 49 άνθρωποι, μέλη της Λαϊκής Συμμαχίας για την Δημοκρατία, τραυματίστηκαν από τη ρίψη χειροβομβίδας στο κυβερνητικό κτηριακό συγκρότημα που η αντιπολίτευση έχει καταλάβει από τον Αύγουστο.

Χθες χιλιάδες διαδηλωτές απομάκρυναν δια της βίας αστυνομικούς που είχαν επανδρώσει ένα σημείο ελέγχου κοντά στο αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι, όπου παραμένουν αποκλεισμένοι χιλιάδες ξένοι τουρίστες.

Η αστυνομία έχει αποφύγει να εξαπολύσει επιχειρήσεις για να απωθήσει τους διαδηλωτές, φοβούμενη επανάληψη των βίαιων οδομαχιών που είχαν στοιχίσει δύο ζωές τον περασμένο μήνα.

Παρά την δήλωση του πρωθυπουργού Σομτσάι Ουονγκσάουατ ότι προτίθεται να συνομιλήσει με την ηγεσία της ΛΣΔ, η μοναρχική αντιπολίτευση δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει την τελική της μάχη για την ανατροπή της κυβέρνησης που εξαπέλυσε αυτήν την εβδομάδα.

Πριν λίγο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διάλογο με τους διαδηλωτές για τον τερματισμό της κατάληψης του διεθνούς αεροδρομίου, ενώ δεσμεύθηκε ότι δε θα χρησιμοποιήσει όπλα, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο εκπρόσωπό της.

πηγη:kathimerini.gr

Αποσυνδεδεμένος Θέμης

• *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #166 στις: Δεκεμβρίου 01, 2008, 13:23:49 μμ »
Επιδρομή με στέμμα

Της ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο παράδεισος δεν μένει πια εδώ. Παράλληλα με την Ινδία, η Ταϊλάνδη, άλλος ένας αγαπημένος εξωτικός προορισμός, βρίσκεται σε αναβρασμό.

Η πρωτεύουσα Μπανγκόκ -και μαζί της η οικονομία της χώρας- έχει παραλύσει εδώ και μέρες από τις καταλήψεις που πραγματοποιούν στα αεροδρόμια χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι απαιτούν την παραίτηση της «διεφθαρμένης» κυβέρνησης του Σομτσάι Βονγκσαβάτ. Η κατάσταση βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς ο πρωθυπουργός αρνείται να εγκαταλέιψει το πόστο του και οι διαδηλωτές απειλούν να μεταφέρουν την εξέγερση σε ολόκληρη τη χώρα. Οι φόβοι για ένα νέο πραξικόπημα παραμένουν, παρ' όλο που ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων δείχνει απρόθυμος να παρέμβει.
Πώς έφτασε όμως η «ήσυχη» Ταϊλάνδη να γίνεται πρώτο θέμα για μια πολιτική αναταραχή; Και πόσο ευσταθεί η επιφανειακή εικόνα περί «δημοκρατικών» διαδηλωτών που δίνουν αγώνα εναντίον μιας «διεφθαρμένης» κυβέρνησης;

Είναι απαραίτητη μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, στο 1999, όταν εξελέγη πρωθυπουργός ο Τακσίν Σιναβάτρα, ένας πρώην αστυνομικός και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος επιχειρηματίας με το κόμμα «Τάι Ρακ Τάι» («Οι Ταϊλανδοί αγαπούν τους Ταϊλανδούς») που ίδρυσε ο ίδιος. Ο Σιναβάτρα έλαβε απόλυτη πλειοψηφία, πράγμα πρωτοφανές στην πολυτάραχη πρόσφατη ιστορία της Ταϊλάνδης. Πρώτη φορά επίσης μια κυβέρνηση -η οποία ποτέ δεν αναφέρθηκε στο σοσιαλισμό- καθιέρωσε οικουμενικό σύστημα υγείας, επέβαλε μορατόριουμ στα χρέη των αγροτών και προσέφερε γενναίες παροχές στις αγροτικές περιοχές. Οι φτωχοί κάτοικοι των βόρειων και κεντρικών επαρχιών απ' όπου κατάγεται και ο πρώην πρωθυπουργός, τον λάτρεψαν. Οχι όμως και η ελίτ των αστικών κέντρων, που είδε τα προνόμιά της να απειλούνται. Αρχισε να κατηγορεί τον Τακσίν για διαφθορά, οικογενειοκρατία, αποκλεισμό των αντιπάλων από το πολιτικό παιχνίδι και ύβρη απέναντι στο βασιλιά της χώρας.

Η «αγανακτισμένοι μεγαλοαστοί» σχημάτισαν τη «Λαϊκή Συμμαχία για τη Δημοκρατία» (PAD) και ξεκίνησαν μια σειρά βίαιων κινητοποιήσεων το 2006, παρόμοιων με των σημερινών, οι οποίες οδήγησαν σε πραξικόπημα και αποπομπή του πρωθυπουργού Τακσίν. Μετά την «αποκατάσταση της τάξης» από το στρατό, οι διαδηλωτές χάθηκαν από το προσκήνιο. Επανεμφανίσθηκαν φέτος, μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την εκλογή του Σουμάκ Σουνταραβέι με το νεοσυσταθέν «Κόμμα της Λαϊκής Δύναμης» (ΡΡΡ), το οποίο θεωρήθηκε συνέχεια του «Τάι Ρακ Τάι».

Η συντηρητική ελίτ τον κατηγόρησε ότι εξελέγη χάρη στην εξαγορά ψήφων. Τον περασμένο Αύγουστο το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε από τον Σουνταραβέι να παραιτηθεί, για άσχετο όμως λόγο. Για την ακρίβεια εξαιτίας της συμμετοχής του σε τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής (ήταν επαγγελματίας σεφ), γεγονός που κρίθηκε συμβίβαστο με την πρωθυπουργική του ιδιότητα. Η Βουλή εξέλεξε νέο πρωθυπουργό τον Σομτσάι Βονγκσαβάτ, κουνιάδο του Τακσίν.

Αυτό εξαγρίωσε τους διαδηλωτές με τα κίτρινα μπλουζάκια (το χρώμα της μοναρχίας στην Ταϊλάνδη) οι οποίοι ξαναπήραν τους δρόμους και τα αεροδρόμια. Ισως να γίνονταν πιο πιστευτοί αν δεν υποστήριζαν την αντικατάσταση του συστήματος της καθολικής ψηφοφορίας με ένα σύστημα στο οποίο η κυβέρνηση θα διορίζεται από επίλεκτες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες! Γι' αυτό από την κρίση στην Ταϊλάνδη η δημοκρατία δύσκολα θα βγει κερδισμένη.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 30/11/2008

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

« Απάντηση #167 στις: Δεκεμβρίου 01, 2008, 13:43:14 μμ »
Ένδιαφέρον το άρθρο αλλά μου φαίνεται λίγο εμπαθές προς το PAD χωρίς να γνωρίζω βέβαια απόλυτα και να είμαι κατηγορηματικός. Ίσως κάποιος να μπορέσει να μας διαφωτίσει καλύτερα...
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
« Απάντηση #168 στις: Δεκεμβρίου 01, 2008, 14:57:28 μμ »
Επιδρομή με στέμμα

Της ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο παράδεισος δεν μένει πια εδώ. Παράλληλα με την Ινδία, η Ταϊλάνδη, άλλος ένας αγαπημένος εξωτικός προορισμός, βρίσκεται σε αναβρασμό.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 30/11/2008

Πραγματικά με δυσαρεστεί το γεγονός ότι συνδέει τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις (οι οποίες είχαν σκοπό να σκοτώσουν δυτικούς) με τις πολιτικές αναταραχές στην Μπανγκόκ...

Η εντύπωση που μου δίνει είναι, ότι είναι αγνώμων και ότι απλά έκανε copy/ paste κάποιο κείμενο από ξένο δημοσίευμα ...
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
« Απάντηση #169 στις: Δεκεμβρίου 01, 2008, 15:46:42 μμ »
Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη άρχισαν να αποχωρούν από την έδρα της κυβέρνησης την οποία είχαν καταλάβει στις 26 Αυγούστου για να επικεντρώσουν τις ενέργειες τους στα αεροδρόμια της Μπανγκόκ, ανακοίνωσε εκπρόσωπός τους.

«Αρχίσαμε να αποχωρούμε και θα έχουμε φύγει μέχρι το βράδυ. Μαζέψαμε όλες τις σκηνές», τόνισε ο Ανσαλέ Μπαϊριράκ, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συμμαχίας για την Δημοκρατία (PAD).

«Θα μεταφερθούμε στα αεροδρόμια του Ντον Μουεάνγκ (εσωτερικές πτήσεις) και Σουβαναμπχούμι (διεθνείς πτήσεις), που έχουν καταληφθεί από την περασμένη εβδομάδα».

«Είναι επικίνδυνο να παραμείνουμε στην έδρα της κυβέρνησης εξαιτίας των συνεχών επιθέσεων εναντίον μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

• TIT - This is Thailand
« Απάντηση #170 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 09:55:25 πμ »
BREAKING NEWS
Το ανωτατο συνταγματικο δικαστηριο της Ταυλανδης αποφασισε οπως ηταν αναμενομενο τη διαλυση των τριων κομματων που συγκατοικουν στην κυβερνηση. Επισης απεκλεισε για 5 ετη απο τα πολιτικα δρωμενα τον παρων πρωθυπουργο και τους αμεσους συνεργατες τους. Παρα τις ελπιδες που υπηρχαν για λυση του αδιεξοδου ακομα τα πραγματα δεν εχουν ξεκαθαρισει. Το χειροτερο ειναι οτι το PAD ανακοινωσε οτι δε φευγει απο τα αεροδρομια αν δε αποχωρησουν ολα τα στελεχη της κυβερνησης. Τα κομματα μπορει μεν να διαλυθηκαν αλλα οι βουλευτες των κυβερνωντων κομματων ειναι ελευθεροι ως πλειοψηφια να σχηματισουν νεο κομμα και νεα κυβερνηση υπο νεο πρωθυπουργο. Φαυλος κυκλος...Το PAD εκμεταλευεται τον "αερα" και τη διαπραγματευτικη δυναμη που του εχει δωσει η κατοχη των αεροδρομιων και θελει να σιγουρευτει οτι η νεα κυβερνηση θα ειναι της αρεσκειας του...κατι μαλλον δυσκολο για την ωρα. Το τοπιο πολυ δυσκολα θα ξεκαθαρισει γιατι η χωρα παραμενει διχασμενη εδω και πανω απο 2 χρονια. Η πολιτικη κατασταση θα συνεχισει να ειναι θολη και ισως τεταμενη ανα διαστηματα για πολυ καιρο ακομα. Το μονο που ελπιζουμε ειναι να υπαρξει τουλαχιστον ενας συμβιβασμος ωστε να ανοιξουν τα αεροδρομια.  Ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα για να ανοιξουν τα αεροδρομια η θα πρεπει να αποχωρησει ολοκληρο το κυβερνητικο επιτελειο και να σχηματιστει κυβερνηση που να εγκρινει το PAD (ζησε μαη μου να φας τριφυλλι) η να αναψουν τα αιματα παραπανω και να επεμβει ο στρατος με πραξικοπημα και να τους βαλλει ολους στη θεση τους η ο Βασιλιας στον καθιερωμενο λογο του την παραμονη των γεννεθλιων του που ειναι την Παρασκευη 5 Δεκεμβριου να κανει εκκληση να ηρεμησουν ολα τα στρατοπεδα και να ανοιξουν τα αεροδρομια.

Παρακολουθουμε τις εξελιξεις απο κοντα και θα σας ενημερωσουμε οταν εχουμε νεωτερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2008, 09:59:45 πμ από Louis de Funès »

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

« Απάντηση #171 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 10:33:05 πμ »
Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Σομτσάι Βονγκσαβάτ, αποδεχόμενος την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που ορίζει τη διάλυση του κυβερνώντος συνασπισμού και στερεί τα πολιτικά δικαιώματα των ηγετών του, μεταξύ αυτών και του ιδίου.

«Οι ευθύνες μου τελείωσαν. Από εδώ και στο εξής είμαι ένας συνηθισμένος πολίτης» τόνισε ο 61χρονος πολιτικός και υπεραμύνθηκε τού έργου του: «Η απόφαση αυτή ήταν απροσδόκητη. Στο παρελθόν, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, όχι για τον εαυτό μου, αλλά για το έθνος».

Στο μεταξύ και τα έξι κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη χώρα δεσμεύτηκαν πως θα παραμείνουν ενωμένα και θα σχηματίσουν νέα κυβέρνηση.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπός τους, οι βουλευτές που δεν τιμωρήθηκαν με στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων θα δημιουργήσουν ένα νέο πυρήνα και μια νέα συμμαχία.

Τελευταία ενημέρωση 09:35 Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Reuters

ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

• TIT - This is Thailand
« Απάντηση #172 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 14:59:09 μμ »
Το PAD ανακοινωσε οτι σταματαει της διαμαρτυριες και καλει τους οπαδους του να διαλυθουν ειρηνικα απο αυριο Τεταρτη 10πμ. Εννοειται οτι αποχωρουν και απο τα 2 αεροδρομια. Ζουμε ιστορικες στιγμες. Βεβαια μην ξεγελιεστε, προσωρινα ειναι ολα, το εργο το εχουμε ξαναδει, θεμα χρονου ειναι να ξεκινησουν και παλι τη σταυροφορια τους οταν το κυβερνων κομμα βαφτιστει αλλιως. Τουλαχιστον ηρεμουν τα πραγματα για λιγο και ανοιγουν και τα αεροδρομια
 8) :) :D

Αποσυνδεδεμένος klim

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
« Απάντηση #173 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 18:05:56 μμ »
το ερωτημα ειναι αν θα πρεπει να παμε οσοι ταξιδευουμε με γυναικα και παιδια η καρδια λεει ναι    το μυαλο οχι  δυσκολη αποφαση

Αποσυνδεδεμένος Barracuda Beach Bar

• **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • λιγο κρασί, λίγο θάλασσα & το αγόρι μου......
    • Barracuda Beach Bar
« Απάντηση #174 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 19:03:49 μμ »
& εμεις οικογένεια πάμε...μου φαίνεται αν είναι να πάμε πρέπει να είμαστε οσο το δυνατόν οργανωμένοι-προετοιμασμένοι -ΚΑΙ μέσω φόρουμ- για την αντιμετώπηση όποιων προβλημάτων ισως δημηουργηθούν κατα την διάρκεια των διακοπών μας εκεί.

Αποσυνδεδεμένος klim

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
« Απάντηση #175 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 22:14:02 μμ »
ΒΟΗΘΕΙΑ-ειμαι 50% για καο λακ-πουκετ και50%για μπαλι για της 18δεκ  με3ιανουαριου εχω κανει κρατηση σε δυο αεροπορ εταιριες που να παω ?[να λαβεται υποψιν οτιτα παιδια πρεπεινα γυρισουν πισω για το σχολειο και οτι εγω γυρησα απο πουκετ 17 νοεμβ]  ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος administrator

• Διαχειριστής
    • www.thai.gr
« Απάντηση #176 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 22:19:10 μμ »
Μεχρι τις 3-14 θα εχουν ξεκαθαρισει αρκετα τα πραγματα .
Εγω θελω να πιστευω οτι δεν θα υπαρξει αλλο προβλημα {λογο του οτι πρεπει να δουλεψουν με τον τουρισμο ΤΩΡΑ } αλλα ....
Ταιλανδοι ειναι αυτοι ........
Ειδωμεν
Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων αρχίζει με ένα μόνο βήμα - Lao-Tzu
Ένας προορισμός δεν είναι ποτέ ένας τόπος, αλλά ένας νέος τρόπος να βλέπουμε τα πράγματα. – Henry Miller - Henry Miller

• **
    • Barracuda Beach Bar
« Απάντηση #177 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 22:50:09 μμ »
ΒΟΗΘΕΙΑ-ειμαι 50% για καο λακ-πουκετ και50%για μπαλι για της 18δεκ  με3ιανουαριου εχω κανει κρατηση σε δυο αεροπορ εταιριες που να παω ?[να λαβεται υποψιν οτιτα παιδια πρεπεινα γυρισουν πισω για το σχολειο και οτι εγω γυρησα απο πουκετ 17 νοεμβ]  ευχαριστω
Λοιπόν είμαστε & εμείς οικογένεια με μία μαθήτρια δημοτικού.Θέλω και εγώ να είμαστε πίσω γα το σχολείο. Αν γυρνάς 3/1 και η καρδιά σου (ισως & η υπολοιπη οικογένεια) θελει Ταυλάνδη μπορείς να πάς και εχεις ενα όριο ασφαλείας 4-5 μέρες (σε περίπτωση λέμε που κλείσει το αεροδρόμιο, που δεν το πιστεύω για τις μέρες αιχμής) γιατι αποκλείεται να αρχίσουν μάθημα 7/1 κανονικά. Οσοι μαθητές-δασκαλοι πάνε σχολείο θα χαζολογήσουν και τα μαθήματα θα αρχίσουν κανονικά απο 12/1. Τσέκαρε τις ημέρες...Εγω εκλεισα επιστροφή 10/1 για να μην χάσω το Σ/Κ και να αποφύγω την πολυκοσμία...Θα το στραγγίξω αυτήν τη φορά!! :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #178 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 23:08:49 μμ »
Εαν φευγεις απο πουκετ τοτε μπορεις να την "κανεις" και απο
http://www.thai.gr/forum/index.php/topic,1369.0.html
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

• **
    • Barracuda Beach Bar
« Απάντηση #179 στις: Δεκεμβρίου 02, 2008, 23:25:55 μμ »
Εαν φευγεις απο πουκετ τοτε μπορεις να την "κανεις" και απο
http://www.thai.gr/forum/index.php/topic,1369.0.html
μας εκανες μαντάρα με την προσφορά σου... μία επιφύλαξη:ολα καλά στην Σιγκαπούρη??δεν εχουμε κανενα τσαμπουκά???