Αποστολέας Θέμα: Άγιος Δομήνικος  (Αναγνώστηκε 12849 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος go2dbeach

• **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
Άγιος Δομήνικος
« στις: Μαΐου 24, 2011, 19:09:34 μμ »
To Santo Domingo με πληθυσμο περιπου 2,5 εκατομ. ειναι το βασικοτερο λιμανι τηs χωραs και καυχιεται οτι ειναι η παλαιοτερη πολη του Νεου κοσμου.
Βολτα στη malecon και γευση από τη μεγαλυτερη ντισκο του πλανητη συμφωνα με το βιβλιο Guinnes λογω των αμετρητων clubs που βρισκονται εδώ.

Η Zona colonial , αποτελει Παγκοσμια κληρονομια και ειναι το πιο ευχαριστο - για πολλουs τμημα τηs ποληs για επισκεψη.Εδω υπαρχουν παρκα , πλατειεs , υπαιθρια καφε και πληθοs ιστορικων κτιριων. Η αποικιακη περιοχη ειναι χτισμενη στις δυτικες οχθες του ποταμου Οσαμα και απο τον πυργισκο του Τορε δελ Ομεναχε που θυμιζει μεσαιωνικο καστρο φανταστηκα οτι ημουν Ισπανος αξιωματικος που επιτηρουσα την αναχωρηση του στολου μου για την κατακτηση νεων αποικιων της Αμερικης .Μονο που τωρα απο το φρουριο ψηλα αναμεσα στα κανονια μπορουσα να δω το λιμανι με τα κρουαζιεροπλοια και τα φορτηγα πλοια που φορτωναν προιοντα.
Το να περπατησεις στην πλακοστρωτη Calle las Damas ισοδυναμει με βουτια στην αποικιακη εποχη της πολης.

Πολλα τα αξιοθεατα με πιο εντυπωσιακο το Αλκαζαρ ντε κολον - το παλατι του Κολομβου , και το μουσειο των Βασιλικων κατοικιων οπου δινει μια ακριβη εικονα της ιστοριας της πολης απο τους ιθαγενεις Ταινο ως την αφιξη του Κολομβου , τον αποικισμο , τις φυτειες , τη δουλεια...  Εγω παλι εκτιμησα τιs υπαιθριεs αγορεs με τουs παγκουs να συνωστιζονται κατω απο τιs ανισοπεδεs γεφυρεs με τα χρωματα και τιs μυρωδιεs.Και τον τρελο χαμο οπου κοσμοs , μηχανακια , τσαμπια μπανανεs , βουνα απο μανγκο και τρικυκλα ανακατευονταν γοητευτικα κατω απ'τουs ηχουs τηs μερενγκε διπλα απ'το παραθυρο του αυτοκινητου.

Υ.Γ. θα προσπαθησω να γραψω πολυ λιγα σε στυλ φωτο ριβιου και να μην κουρασω - πιστεψτε με θα μου ειναι δυσκολο  ;D

Αποσυνδεδεμένος zografos

• Φύλο: Άντρας
  • LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
Απ: Άγιος Δομήνικος
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 24, 2011, 20:21:24 μμ »
Μ'αρεσεις... ;)
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 24, 2011, 20:30:57 μμ »
Μ'αρεσεις... ;)

[off-topic]Σωστα αλλα το κακο ειναι οτι με τον Αγ . Δομινικο ριξαμε κερμα στον doctor .........
Βοηθεια μας [/off-topic]
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 24, 2011, 21:05:12 μμ »
[off-topic]Σωστα αλλα το κακο ειναι οτι με τον Αγ . Δομινικο ριξαμε κερμα στον doctor .........
Βοηθεια μας [/off-topic]

Εεε , ποιος ειναι ο ντοκτορ? Γιατι του ριξαμε κερμα? Και κυριως..γιατι ειναι κακο? Ειμαι νεα στο σαιτ και εχω χασει επεισοδια?

Αποσυνδεδεμένος Thailander

• "Ride slower than your guardian angel can fly"
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 11.0.696.68 Chrome 11.0.696.68
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 24, 2011, 23:47:00 μμ »
Εεε , ποιος ειναι ο ντοκτορ? Γιατι του ριξαμε κερμα? Και κυριως..γιατι ειναι κακο? Ειμαι νεα στο σαιτ και εχω χασει επεισοδια?

Δεν ειναι κακο! Μελος του φορουμ πρωην μονιμος κατοικος Αγ. Δομηνικου, με μπολικο thrush humor  ;)
off topic
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2011, 23:49:52 μμ από Thailander »
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ χωρις να θελω
θα ΠΕΘΑΝΩ χωρις να θελω
ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ τουλαχιστον
να ζησω οπως θελω

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

• เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 4.0 Firefox 4.0
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 25, 2011, 00:14:45 πμ »
ειναι ο <<ολα μου φταινε>> του φορουμ!

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 25, 2011, 10:08:02 πμ »
Ομορφη χωρα , ιδιαιτερα η ανατολικη πλευρα , αλλα δεν ξετρελαθηκα.
Προτιμω την κουβα στην καραιβικη.
Εμεινα 2 εβδομαδες στην punta cana , playa bavaro , higuey και la romana.
Το πιο ομορφο μερος για μενα ειναι μαλλον το isla saona νοτιοανατολικα.

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 25, 2011, 12:00:27 μμ »
Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ ο Άγιος Δομίνικος!!!

Από τα πιο όμορφα και χαλαρά ταξίδια μου!!! Θάλασσα, καλή παρέα, λίτρα mohito και πούρα!!!!
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 25, 2011, 14:43:57 μμ »
θα συμφωνησω με τον Markos κι εμενα ηταν απο τα πιο ομορφα ταξιδια μου ,αλλα εχω μια λατρεια για τη συγκεκριμενη περιοχη.
Karabe πηγες σε πολλα μερη στο νησι και κατεληξες στην ανατολικη πλευρα? Απο την Πουντα κανα περασα αλλα δεν εμεινα παρολο που θα μπορουσα αφου δεν κλεινω ξενοδοχεια ποτε απο πριν , αλλα δεν ηταν αυτο που ηθελα. Για το νησι Σαονα συμφωνουμε  ;) Κουβα δεν εχω παει.
Συντομα η συνεχεια..

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 26, 2011, 18:36:45 μμ »
Η Boca chica ειναι ενας κολπος με ρηχα νερα, το μεγιστο βαθος των οποιων ειναι 1,5 μετρο και εινα πολυ ζεστα γι’αυτο πολλοι την αποκαλουν ‘η μεγαλυτερη μπανιερα του κοσμου’. Ηταν απο τις πρωτες περιοχες που αναπτυχθηκαν τουριστικα λογω της εγγυτητας της στην πρωτευουσα και στο διεθνες αεροδρομιο ‘Las Americas’ που βρισκεται μολις 10 λεπτα απο εδω. Σημερα ειναι πολυσυχναστο παραθαλασσιο θερετρο που διατηρει ομως το γνησιο τοπικο του χρωμα , αλλα ειδικα τα Σαββατοκυριακα πλημμυριζει απο κατοικους της πρωτευουσας.
Ο κεντρικος δρομος calle Duarte που τρεχει παραλληλα με την παραλια ειναι γεματος εστιατορια , μπαρακια , μαγαζακια που πουλανε σουβενιρ , και παντου υπαρχουν στα πεζοδρομια  χειροποιητοι πινακες με  πολυχρωμα εξωτικα τοπια. Δυο απο αυτους μπηκαν στο αεροπλανο της επιστροφης μαζι μου!

Η ατελειωτη λευκη αμμουδια ειναι σπαρμενη με φοινικοδεντρα και αναμεσα τους ξυλινα μπαρακια με σκιερες παλαπες και ξαπλωστρες. Η θαλασσα ρηχη , τυρκουαζ και στα ανοιχτα η ασπρη δαντελα απο τα κυματα που σκανε υποδηλωνει την  υπαρξη κοραλλιογενους υφαλου. Δυο νησακια , τα Los Pinos και La Matica φαινονται απο δω και λενε οτι στο δευτερο φτανεις ακομα και περπατωντας αν η παλιρροια το επιτρεπει. Καποιοι τουριστες με κανό οδευαν προς τα κει..  Αποφασισαμε να αρχισουμε την εξερευνηση στη δεξια ακρη εκει που η παραλια  τελειωνει επειδη εδω δεν εχει αμμουδια , κανενας δεν καθεται στα απομερα μαγαζακια εκτος απο λιγους ντοπιους.  Τα μαγαζια που βρισκονται πανω απο το χωματοδρομο βγαζουν παστελ καρεκλοτραπεζα ακριβως μεσα στη θαλασσα , οπου ο μισος κυριολεκτικα κολυμπας ενω πινεις το κοκτειλ σου! Αυτη ειναι ζωη! Ο τελειος τροπος για να ξεκινησει η μερα! “Κοφι , αις κοφι “παραγελνω και πλατσουριζω στην καρεκλα μου στο ζεστο νερο ενω περιμενω με αγωνια να ερθει ο κρυος καφες να συμπληρωσει γευστικα την υπεροχη στιγμη!  Ο νεαρος επιστρεφει με δυο μεγαλα φλιτζανια καυτο αχνιστο καφε.
-Άις!του λεω..
Άις? με ρωταει..
Σι , άις! του ξαναλεω και με κοιταζει ετοιμος να φαει τα ραστα του. Κοφι σινιοριτα μου λεει και μου ξαναδινει το ζεστο καφε. Αις , παγακια , χιονι , ψυγειο πως το λενε , επιμενω αρνουμενη να πιω τη λαβα με 50 βαθμους υπο παλαπα.
Παιρνει τα ραστα του και τους καφεδες ξαναπαει στο μαγαζι και επιστρεφει με τον ιδιο καυτο καφε σε δυο μεγαλυτερα φλιτζανια ,και δυο ποτηρια γεματα παγακια. Ριχνει δυο παγακια στη λαβα και μου λεει χαμογελαστος αις κοφι σινιοριτα    . Ευτυχως ειχα φερει τα συνεργα μαζι μου και απο αυριο θα φχαριστιομασταν φραπε. Δεν ξερω γιατι , αλλα κατω απο ενα φοινικα ο φραπες εχει αλλη γευση.    

Η Boca chica ειναι βολικη για να μεινει κανεις αν πεταξει στο Las Americas , και θα ελεγα οτι δεν ειναι επικινδυνη καθολου αν προφυλασεις τον εαυτο σου οπως θα εκανες παντου.
Ειναι απο τα πιο τουριστικα μερη του νησιου με τα θετικα αλλα και τα αρνητικα που φερνει ο τουρισμος και η  αναπτυξη.  
Η παραλια σαφως και εχει ζωη , ισως παραεχει λογω της εγγυτητας στην πρωτευουσα Σαντο Ντομινγκο. Κατα μηκος της υπαρχουν απειρα μπητς μπαρ και εστιατορια που σερβιρουν κυριως ψαρομεζεδες. Ντοπιοι και ξενοι  κανουν το μπανιο τους ή τα πινουν στα μπητς μπαρ.
Πλανοδια γκρουπακια σουλατσαρουν στην παραλια και παιζουν μερενγκε στους θαμωνες των μαγαζιων , ενω σιγουρα καποιο τρικυκλο που πουλαει καρυδες θα περασει διπλα απο την ξαπλωστρα σου.
Απειρες επιλογες για φαγητο , ποτο και χορο στην παραλια ή στον κεντρικο δρομο Duarte ακριβως απο πανω ντοπια γραφεια κλεινουν εκδρομες προς τα πιο γνωστα μερη.
Gua-gua  πηγαινοερχονται στο Σαντο Ντομινγκο μολις ενα τεταρτο αποσταση , ενω μοτοκοντσος σε πανε σε κοντινες αποστασεις , Τα λεγομενα motoconchos τα οποια οταν κινουνται εχουν μονιμα πατημενη την κορνα!Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλεs να ανεβει κανειs στο μηχανακι με τον νεαρο οδηγο να τρεχει σα μανιακοs κορναρονταs πανω -κατω στη λεωφορο. Οι ντοπιοι εδειχναν να τα προτιμουν και ηταν συχνη εικονα 4,5 ακομα και εξι ατομα πανω στο μηχανακι!
Σαφως και προκειται για τουριστικη παραλια. Σαφως και γινεται ο χαμος απο κοσμο και πλαστικες καρεκλες ειδικα τα Σαββατοκυριακα , που ερχονται για δροσια οι κατοικοι της πρωτευουσας , ιδιως οσοι εχουν παιδια , αφου η παραλια με τα ρηχα νερα ειναι οτι πρεπει για τη μαριδα. Σαφως και οι beach vendors θα σου την πεφτουν σε καθε σου βημα πανω στην αμμο –υπαρχει λογος που τη λενε shopping beach- αλλα συνηθως αρκει ενα οχι για να σε αφησουν ησυχο. Παρολα τα αρνητικα της Μποκα τσικα , εκτιμησα την αυθεντικη της ατμοσφαιρα και τους ντοπιους που ξαφνικα πιανουν το χορο αυθορμητα στην αμμουδια. Αυτος εξαλλου ειναι ο Αγιος Δομηνικος και σιγουρα δε θα τον δεις στα All inclusive ξενοδοχεια.

Γυρω απο την Μποκα τσικα υπαρχουν αλλες παραλιες που πηγαινουν μονο ντοπιοι , οπως η πανεμορφη playa caribe ή αλλιως Embassy beach.

Κατω απ’τους ψηλους φοινικες , υπηρχαν καμια δεκαρια πλαστικες καρεκλες και τραπεζακια σκορπια πανω στην αμμο αλλα ολα ειχαν μια αισθηση του χυμα και της οικειοτητας λες και ολοι γνωριζονταν μεταξυ τους , μαζι κι εμεις. Καποιος εφερε το αυτοκινητο του με την οπισθεν , ανοιξε το πορτ παγκαζ που ηταν γεματο τεραστια ηχεια και το παρτυ αρχισε! Εγω και ο Mr.go2dbeach κοιτουσαμε σα χαζοι τους Δομηνικανους που σε λιγο ηταν ολοι μια παρεα , να χορευουν απιθανα στους ηχους της μουσικης και να αστειευονται. Η ατμοσφαιρα ηταν καταπληκτικη!  
Οι ρυθμοι εναλασσονταν απο την παραδοσιακη merengue – ο πιο γρηγορος ρυθμος της καραιβικης – σε μελαγχολικες ρυθμικες μελωδιες Bachata που με συγκινουσαν κι ας μην καταλαβαινα λεξη απ’τους στιχους και που τα ζευγαρια χορευαν απλα τελεια! Η νεολαια της παραλιας εδειχνε σαφη προτιμηση στη reggaeton μια μοντερνα μουσικη που χορευεται με ιδιαιτερα αισθησιακο τροπο και εκανε τους μεγαλυτερους να κουνουν το κεφαλι.

Υ.Γ. Δεν κρατησα το λογο μου για συνοπτικο φωτο-ριβιου , αφενως γιατι δεν εχω πολλες φωτο απο τις πρωτες μερες του ταξιδιου λογω προβληματος της μηχανης μου. Αφετερου δεν ηξερα τι να κοψω και τι θα ηταν αυτο που θα μπορουσε περιληπτικα να περιγραψει την περιοχη..
Και φυσικα βιντεο με βροχερη Μποκα τσικα , ηλιολουστη playa Caribe και οδηγηση προς την πρωτευουσα:
Not a valid youtube URL
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 19, 2011, 14:10:59 μμ από go2dbeach »

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 27, 2011, 19:13:45 μμ »
Η πιο δημοφιλης ημερησια εκδρομη για τους διαμενοντες στη νοτιοανατολικη ακτη , ειναι το νησι Σαόνα. Εμεις ηρθαμε με δικο μας αυτοκινητο μεχρι το Bayahibe και διαπραγματευτηκαμε την τιμη , αφου οι βαρκαρηδες ζητανε οτι ναναι μεχρι να κάνεις παζαρια. Οσοι ερχονται απο τα all inclusive ξενοδοχεια εχουν στην καλυτερη περιπτωση διπλοπληρωσει την εκδρομη μεσα απ’το ξενοδοχειο. Ευτυχως οι βαρκες και τα καταμαραν αραζουν σε διαφορετικα σημεια του νησιου κι ετσι εξασφαλιζεται η αισθηση «ειμαι ο Ροβινσωνας Κρουσος» εστω για μια μερα , σε καθε εκδρομεα.
Στο καταμαραν μας εκαναν αποβαση οι  πειρατες της καραιβικης  και εβγαζαν   φωτογραφιες προσποιουμενοι οτι επιτιθενται στους τουριστες που εκλιπαρουσαν για τη ζωη τους σε κωμικα ενσταντανε.

Μας μοιρασαν πειρατικα καπελακια και εφυγαν με μια βαρκα για το Bayahibe για να κανουν τις εμφανισεις των φωτο.Οταν επιστρεφαμε θα μας προετρεπαν να ψαξουμε στην αμμουδια του Bayahibe για τον κρυμμενο θησαυρο των πειρατων , που σημαινει μπουκαλια με ρουμι μισοθαμμενα στην αμμο του χωριου. Στις ετικετες των μπουκαλιων ηταν τυπωμενες οι φωτογραφιες μας. Στο δικο μου ρουμι  , βλεπω τον Mr.go2dbeach σε μια ξιφομαχια μεχρι θανατου με τον Τζακ Σπαροου στο πολυ μελαμψο του κι εμενα να χαμογελαω αναμεσα τους.
Το γλεντι ειχε αναψει για τα καλα πανω στο σκαφος με το ρουμι να ρεει αφθονο και τις μερενγκες να  δινουν το καταλληλο σαουντρακ στη φανταστικη τροπικη βλαστηση και  τις παρθενες παραλιες που πλησιαζαμε.
Η παραλια που αποβιβαστηκαμε ηταν...αυτη:

Η ομορφια ηταν τετοια που ουτε η φωτογραφικη μου , ουτε ο καλυτερος συγγραφεας θα μπορουσε να περιγραψει!
Νησακι απιστευτης εξωτικης ομορφιας , με ατελειωτη παραλια και μια ηρεμη τυρκουαζ θαλασσα να χορευει τριγυρω του ευγενικα , φοβισμενη θαρρεις μην τυχον και ενοχλησει την αμμο που εμοιαζε με πουδρα..Η θαλασσα ηταν ζωντανη με ολων των ειδων τα ψαρια να κανουν αισθητη την παρουσια τους , κοραλια σκορπια στα ρηχα και ενας ζωντανος υφαλος στα ανοιχτα.Το νησακι στεφανωνε ενα δασος απο φοινικες και πλουσια βλαστηση στο εσωτερικο του.
 Οι Δομηνικανοι επιασαν δουλεια ετοιμαζοντας το bbq στην παραλια. Μας ειπαν να παμε οπου θελουμε και να γυρισουμε σε καμια ωρα αν θελαμε για φαγητο και ποτα.Ειχαμε τρεις ωρες να περασουμε πανω στο νησι , αφου για να κερδισουμε χρονο θα φευγαμε με ταχυπλοο. Ωραια!  Πηρα ενα δροσερο κοκτειλ , απομακρυνθηκαμε αρκετα απο τους υπολοιπους και επιασα μια ξαπλωστρα απ’τις πολλες που ηταν σκορπιες εκει που οι φοινικες συναντουσαν τη θαλασσα..Η ωρα περασε με βουτιες στα ζεστα νερα , φωτογραφιες , ξαπλα , βολτα στο δασος με τους φοινικες που λατρευω!  Ο ηλιος , η θαλασσα , η αμμος , το φοβερο τοπιο συνωμοτουν ωστε να ζησεις μια αξεχαστη αυθεντικη μερα με τις αισθησεις σου να παιρνουν φωτια και την ψυχη σου να γαληνευει. Μακρια απο ολα...
Καταλαβα οτι ηταν η ωρα του φαγητου απο τις μυρωδιες του ψητου χοιρινου και του ξιφια που μου εσπαγαν τη μυτη. Τα φαγητα ηταν σαν ενας Ισπανος και ενας Αφρικανος μαγειρας να ανακατεψαν τα υλικα , να εσμιξαν τις τεχνικες τους και δημιουργησαν απιθανες γευσεις και πραγματικα δεν ηξερες τι να διαλεξεις!
Δεν ξερω πως καταφεραν πανω σε μια παραλια να φιαξουν αυτον τον μεγαλο και ποικιλο μπουφε!
Στη περιοχη του bbq υπηρχαν σκορπια παγκακια με palapa οροφες τελεια για να μας φιλοξενησουν για φαγητο αλλα ακομα και για φωτογραφιες.Η βλαστηση ηταν τοσο πυκνη που δε βλεποσουν με αυτους που ετρωγαν στο διπλανο παγκακι.Η αισθηση οτι εισαι ολομοναχος επικρατουσε παντου..
Αναμεσα στα φοινικοδεντρα υπαρχει ενα μικρο ψαροχωρι και οι ντοπιοι ψαραδες εχουν βαψει με ζωντανα παστελ χρωματα τα σπιτια και τις βαρκες τους προσπαθωντας να συναγωνιστουν την πολυχρωμια του βυθου.Δεν ηθελα να χασω δευτερολεπτο! Ο ωκεανος με καλουσε , η ζεστη θαλασσα με καλοδεχοταν , τα πολυχρωμα κοπαδια κολυμπουσαν διπλα μου , σχεδον κολουσαν πανω στη μασκα μου με περιεργεια μεγαλυτερη απ’τη δικη μου.Οι  πειρατες της Καραιβικης γυρνουσαν για χρονια στα νερα τριγυρω ψαχνοντας για μυθικους θησαυρους κι εγω τον βρηκα σε μια μερα!
Τι ονειρο! Μη με ξυπνησει κανεις!! Οχι δε φευγουμε!!! Φευγουμε...

Χαιρετησα τους κομενους κορμους πανω στην αμμο , που καποιος ειχε λαξεψει σαν αγαλματα Τικι.Τον γαλανο ουρανο με τα δυο μολις συννεφα , απαραιτητο αξεσουαρ για πιο πολυ γοητεια στο ντεκορ , τη φυτεια με τους φοινικες , την παραλια με τη λευκη πουδρενια αμμο , τα τυρκουαζ νερα...

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 15:39:47 μμ από Oytopikos »

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 14, 2012, 16:16:26 μμ »
Ενα ακομα νησακι το Cayo Levantado , στον κολπο Σαμανα αυτη τη φορα , γνωστο και σαν το νησι του Μπακαρντι απο τη διαφημιση του γνωστου ποτου που γυριστηκε στην μπροστινη πλατια παραλια του. Ευτυχως τη μερα που πηγαμε δεν ηρθε κανενα κρουαζιεροπλοιο και επισης το Hotel Levantado ηταν κλειστο για ανακαινιση. Ετσι το νησι ηταν πριβε για εμας , εκτος λιγων τουριστων που κατεφθασαν προς το μεσημερι.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 29.0.1547.66 Chrome 29.0.1547.66
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 13:26:23 μμ »
Το ομορφότερο κομμάτι του νησιού είναι αναμφισβήτητα η χερσόνησος Σαμανα. Για αρκετά χρόνια η χερσόνησος Σαμανα ηταν χωρισμένη από το κυρίως νησί με μια βαλτώδη περιοχή ανακατεμένη με θαλασσινό νερό και οι κάτοικοι έπαιρναν το καραβάκι για να πάνε απέναντι μέχρι τον προηγούμενο αιώνα. Τότε ο βάλτος αποξηράνθηκε και το νησί ενώθηκε με το κυρίως νησι κι έγινε χερσόνησος.
Με βάση το Λας Γαλέρας, ένα ήρεμο ψαροχώρι που ζει σε χαλαρούς ρυθμούς, γυρίσαμε τις γύρω παραλίες προσβάσιμες κυρίως από τη θάλασσα. Η playa Rincon είναι από τις ωραιότερες- πιθανόν και η κορυφαία- της χερσονήσου με απίστευτα σμαραγδένια νερά πλαισιωμένη από οργιώδη βλάστηση..
Γελάδια κατεβαίνουν να δροσιστούν, γουρουνάκια γυρνούν ελεύθερα στην παραλία, γαιδουράκια σταματούν για να πιουν λίγο νερό στο ποτάμι και συνεχίζουν το δρόμο για το χωριό φορτωμένα με καρύδες και μπανάνες.. Αυτή είναι η Ρινκόν:

Αποσυνδεδεμένος turmeric2u

• Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 29.0.1547.76 Chrome 29.0.1547.76
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 20:18:33 μμ »
Το τραγούδι στο video ανασάλεψε τις μνήμες μας.

This is Asia .-

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 19.0 Firefox 19.0
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 12:37:54 μμ »
Υποθέτω ότι οι μνήμες είναι ευχάριστες ε?  :)
Ελπίζω να αρέσει και το δεύτερο μέρος του βιντεο-ταξιδιού από τη συγκεκριμένη περιοχή, κυρίως από Las Terrenas και γύρω παραλίες