Αποστολέας Θέμα: Πρωτη φορά Ταϊλάνδη (ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑ)  (Αναγνώστηκε 926485 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.0.10 Firefox 3.0.10
    • Thailand
Απ: προβληματισμοι
« Απάντηση #210 στις: Μαΐου 29, 2009, 21:05:47 μμ »
ουτοπικέ μπορώ να βάλω video από την walking street

Βεβαίως αρκεί ---> http://www.thai.gr/forum/index.php/topic,2.0.html

jdupin

• Επισκέπτης
Γαμήλιο ταξίδι στο Πούκετ και βομβαρδισμός ερωτήσεων
« Απάντηση #211 στις: Ιουνίου 14, 2009, 14:37:12 μμ »
Γεια σε ολους. Απ'οτι ειδα ειστε πραγματικα πολυ ενημερωμενοι σε οτι αφορα την Ταυλάνδη. Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα λοιπον καθε βοηθεια και καθε συμβουλη που θα μου δωσετε. Εχω οργανωσει γαμηλιο ταξιδι στο Πουκετ τον Ιουλιο. Ως ξενοδοχειο διαλεξα το Hilton Phuket Arcadia Resort. Ειναι η πρωτη φορα που φευγω απο Ευρωπη και επισκεπτομαι εναν "εξωτικο" προορισμο. Ξεκιναω λοιπον με τις ερωτησεις μου και οσα περισσοτερα μου πειτε τοσο το καλυτερο και για μενα.

-1) Ειναι γαμηλιο ταξιδι. Κατα τη γνωμη σας πειτε μου τα μερη που πρεπει οπωσδηποτε να δω καθως και οτι ιδεες μπορει να εχετε για να οργανωσω τις μερες μου εκει (περιπου 8 μερες).

-2)Να κανω συναλλαγμα στην Ελλαδα? Να κραταω και να αλλαξω εκει? Να παρω μαζι μου μονο ευρω?

-3)Για τις μετακινησεις μου να νοικιασω αυτοκινητο, μηχανη η' να νοικιαζω ταξι? Βρισκω ευκολα ή θα ψαχνω 5 ωρες μεχρι να βρω καποιο μεσο να με παει στον προορισμο μου? Εχω διπλωμα αυτοκινητου. Μπορω να νοικιασω μηχανη η' γινονται ελεγχοι αυστηροι απο την τροχαια τους? Περιπου το κοστος για ημερησια ενοικιαση αυτοκινητου-μηχανης, καθως και η μισθωση ταξι ποσο ειναι???

-4)Εχετε καποια εμπειρια με το παραπανω ξενοδοχειο? Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω?

-5)Οσον αφορα τη διατροφη, περαν απο το εμφιαλωμενο νερο πως ειναι τα πραγματα απο πλευρα υγιεινης?

-6)Ο καιρος εκεινη τη περιοδο πως ειναι?

-7)Εχω κανονησει τη τελευταια μου μερα να φυγω νωρις απο Πουκετ και να μου μεινουν 7-8 ωρες να δω και λιγο τη  Μπανγκοκ. Τι προλαβαινω και τι αξιζει να δω εκει κατα τη γνωμη σας???

Ευχαριστω εκ των προτερων  ;)

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
  • Firefox 3.0.11 Firefox 3.0.11
    • Thailand
Απ: Γαμήλιο ταξίδι στο Πούκετ και βομβαρδισμός ερωτήσεων
« Απάντηση #212 στις: Ιουνίου 14, 2009, 17:54:41 μμ »
Γεια σε ολους. Απ'οτι ειδα ειστε πραγματικα πολυ ενημερωμενοι σε οτι αφορα την Ταυλάνδη. Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα λοιπον καθε βοηθεια και καθε συμβουλη που θα μου δωσετε. Εχω οργανωσει γαμηλιο ταξιδι στο Πουκετ τον Ιουλιο. Ως ξενοδοχειο διαλεξα το Hilton Phuket Arcadia Resort. Ειναι η πρωτη φορα που φευγω απο Ευρωπη και επισκεπτομαι εναν "εξωτικο" προορισμο. Ξεκιναω λοιπον με τις ερωτησεις μου και οσα περισσοτερα μου πειτε τοσο το καλυτερο και για μενα.

-1) Ειναι γαμηλιο ταξιδι. Κατα τη γνωμη σας πειτε μου τα μερη που πρεπει οπωσδηποτε να δω καθως και οτι ιδεες μπορει να εχετε για να οργανωσω τις μερες μου εκει (περιπου 8 μερες).

Μπορείς να επισκεφτείς τα νησιά Πι-Πι και το νησί του James Bond (είναι 2 μονοήμερες must εκδρομές)
Πληροφορίες και διαφορετικές ιδέες θα δεις στον πίνακα Πούκετ

-2)Να κανω συναλλαγμα στην Ελλαδα? Να κραταω και να αλλαξω εκει? Να παρω μαζι μου μονο ευρω?

Όχι με τίποτα Ελλάδα.Συνάλλαγμα μόλις κατέβεις στο αεροδρόμιο (λίγα χρήματα) και μετά σε ένα από τα άπειρα ανταλλακτήρια στο Πούκετ.
Επίσης μπορείς να κρατάς cash card για αναλήψεις και για να μην κουβαλάς πολλά χρήματα μαζί σου.

Εδώ θα βρείς πληροφορίες για το Ταϊλανδέζικο νόμισμα

-3)Για τις μετακινησεις μου να νοικιασω αυτοκινητο, μηχανη η' να νοικιαζω ταξι? Βρισκω ευκολα ή θα ψαχνω 5 ωρες μεχρι να βρω καποιο μεσο να με παει στον προορισμο μου? Εχω διπλωμα αυτοκινητου. Μπορω να νοικιασω μηχανη η' γινονται ελεγχοι αυστηροι απο την τροχαια τους? Περιπου το κοστος για ημερησια ενοικιαση αυτοκινητου-μηχανης, καθως και η μισθωση ταξι ποσο ειναι???

Ταξί δεν παίζουν στο Πούκετ παρα μόνο τουκ-τουκ (και είναι ασύμφορα)
Μπορείς να νοικιασεις μηχανάκι με το διαβατήριό σου μόνο (ακόμα καλύτερα με φωτοτυπία του)
Αμάξι στα 22 ευρώ-μηχανάκι στα 4 ευρώ (μέσο όρο ημερησίως)
Πάντα κράνος και οδήγηση με αγγλικό συστημα ;)

-4)Εχετε καποια εμπειρια με το παραπανω ξενοδοχειο? Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω?

Το ξενοδοχείο είναι μέσα στα 3 καλύτερα του νησιού.Βρίσκεται στην παραλία Κάρον , 10 χμ. περίπου από την Πατόνγκ (το κέντρο της νυχτερινής ζωής)
Είναι τεράστιο με φοβερές πισίνες και ωραία παραλία.
Να προσέξεις τις καθαρίστριες(τα τιμαλφή στο χρηματοκιβώτιο) γιατί έχουμε κρούσματα κλοπών ακόμη και σε ακριβά ξενοδοχεία.

-5)Οσον αφορα τη διατροφη, περαν απο το εμφιαλωμενο νερο πως ειναι τα πραγματα απο πλευρα υγιεινης?

Σαλάτες και φρούτα πάντα πλυμένα.Δοκίμασε οπωσδήποτε την τοπική κουζίνα step by step.
Προσοχή στα καυτερά !!!

-6)Ο καιρος εκεινη τη περιοδο πως ειναι?

Αυτό μπορεί να στο απαντήσει μόνο ο Βούδας.Μπορεί να λιάζει και ξαφνικά να πιάσει μια τροπική καταιγίδα 30 λεπτών και μετα πάλι ήλιος κ.τ.λ.
Όλα είναι πιθανά , αλλά νομίζω δεν θα σε χαλάσει...

-7)Εχω κανονησει τη τελευταια μου μερα να φυγω νωρις απο Πουκετ και να μου μεινουν 7-8 ωρες να δω και λιγο τη  Μπανγκοκ. Τι προλαβαινω και τι αξιζει να δω εκει κατα τη γνωμη σας???

Νομίζω μια επίσκεψη στα εμπορικά κέντρα και ιδιαίτερα στο Σιάμ να δεις και το ενυδρείο.
Ε πρέπει να αρχίζεις να συνηθίζεις στην ιδέα οτι παντρεύτηκες ;)
Shopping Therapy λοιπόν ;D

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #213 στις: Ιουνίου 14, 2009, 18:08:01 μμ »
καλησπερα jdupin και καλως ηρθες.

αν διαλεξες ξενοδοχειο απο site με ξενοδοχεια καλο θα ηταν να διαβαζεις τα reviews αλλων ατομων που πηγαν στα ιδια ξενοδοχεια και μαλιστα να συγκρινεις τις κριτικες αυτες σε διαφορα ιδια site.

για την μπαγκογκ πρεπει να σου πω οτι ειναι πολυ μεγαλη πολη και μην περιμενεις να δεις και πολλα.η κινηση στους δρομους ειναι μεγαλη κατι που πρεπει να προσεξεις μην κολλησεις πουθενα και χασεις κανενα αεροπλανο.εδω θα βρεις οτι πληροφορια θελεις για την μπαγκογκ για να διαλεξεις εσυ
http://www.thai.gr/forum/index.php/board,30.0.html

να σου πω επισης να ζησετε και καθε ευτυχια και καλο ταξιδι οτι θες ρωτας σιγουρα θα βρεθει καποιος να σου απαντησει.πρωτα ομως ρηξε μια ματια στο φορουμ υπαρχουν πολλες πληροφοριες.

Αποσυνδεδεμένος atas

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #214 στις: Ιουνίου 14, 2009, 21:13:24 μμ »

Αρχικά welcome !
Όπως είπε και ο lostromos προσοχή στην κίνηση. Η γνώμη μου είναι ότι 7-8 ώρες δεν προλαβαίνεις να κάνεις σχεδόν τίποτα. Αν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής πλάνων θα πρότεινα να κάτσεις τουλάχιστον 1 μέρα ή να είσαι από το πρωί εκεί με την προϋπόθεση πάντα ότι πετάς βράδυ.
Απλά και μόνο για να πάρεις μια "γεύση" της πρωτεύουσας και στο επόμενο ταξίδι σου με το καλό να κάτσεις παραπάνω.. Κάτι που ΣΙΓΟΥΡΑ θα θέλει η γυναίκα σου όταν θα δει τα εμπορικά και πάρει μια γεύση από Chatuchak ( σ/κ μόνο).
Να ζήσετε και από εμένα και καλά να περάσετε στην χώρα του χαμόγελου

jdupin

• Επισκέπτης
« Απάντηση #215 στις: Ιουνίου 14, 2009, 22:37:56 μμ »
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας και για τις ευχες σας. Ουσιαστικα Μπανγκοκ θα φτασω στις 13:00 και αναχωρω για Αθηνα στις 00:30. Απλα υπολογιζω 7 ωρες για να μη μου τυχει καμια στραβη. Shopping therapy νομιζω ειναι το ιδανικο (κατι που να αναπληρωνει τη χαμενη μετα το γαμο ελευθερια :P). Θα ψαξω λιγο ακομα στο φορουμ γιατι εχει πραγματικα πολλα ωραια και ενδιαφεροντα πραγματακια. Οτι αλλες συμβουλες ιδεες εχετε τις περιμενω ευχαριστως :)

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

• Φύλο: Γυναίκα
  • Mac OS X 10.5.7 Mac OS X 10.5.7
  • Browser:
  • Safari 4.0 Safari 4.0
« Απάντηση #216 στις: Ιουνίου 15, 2009, 17:53:41 μμ »
σου στελνω τις ευχες μου, με το καλο να γινει ο γαμος και να περασετε τελεια στην Ταιλανδη ( πολυ καλη επιλογη)...
Εγω θα σου προτεινα , αφου θα κανετε που θα κανετε ενα τοσο μακρινο ταξιδι, γιατι να μη μεινετε και 1-2 μερες Μπανγκοκ? Αν ειναι θεμα οικονομικο..μπορεις να βρεις πανεμορφα ξενοδοχεια σε τρομερες τιμες.Οχι οτι οι 1-2 μερες φτανουν...αλλα να παρεις μια γευση...θα δειτε αξιοθεατα, θα κανετε τα απαραιτητα ψωνια για σας και τους φιλους σας..ολο και κατι θα ζητησουν απο Ταιλανδη, εντυπωσιακα malls, φτηνο φαγητο..και γενικα θα βρεις Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ...
Σε 7 ωρες που θα εχετε στη διαθεση σας υπολογισε οτι θα πρεπει να ειστε στο αεροδρομιο( το οποιο ειναι τεραστειο) τουλαχιστον μια ωρα νωριτερα...αν βαλουμε την κινηση στους δρομους πηγαινε και ελα αεροδρομιο...τι θα μεινει...5 ωρες?? σε 5 ωρες ουτε ενα εμπορικο κεντρο δεν θα δειτε, εσυ θα κολλησεις με τα ηλεκτρονικα, η γυναικα σου με ρουχα...δε φτανουν...πιο πολυ ταλαιπωρια το βλεπω.
οσον αφορα τις αλλες ερωτησεις σου, με εχουν καλυψει οι προηγουμενοι...
Ριξε μια ματια στο φορουμ και θα δεις τρελα πραγματα...ισως σε πεισει να περασετε μερικα βραδια Μπανγκοκ

Αποσυνδεδεμένος jeros

• @
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
ερωτησεις για πρωτη φορα
« Απάντηση #217 στις: Ιουνίου 21, 2009, 17:11:01 μμ »
Θελω να κλεισω τα παραπανω αεροπορικα. Μεχρι στιγμης, εχω κλεισει Αθηνα Bangkok με επιστροφη. Ποιες αεροπορικες αναλαμβανουν τα ενδοιαμεσα? σε περιπτωση καθυστερησης των πτησεων, θα εχω τη δυνατοτητα αλλαγης της ωρας τους? Ή θα χασω τα εισητηρια? θα πρεπει να τα κλεισω με μεγαλη διαφορα μεταξυ τους?

Υ.Γ: Σας βομβαρδισα με ερωτησεις, ζητω συγνωμη, αλλα φοβαμαι μην εχω τιποτα μπερδεματα. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Αποσυνδεδεμένος CERASTES

• Browser:
Απ: απο: Athens - Bangkok - Koh Samui - Krabi - Bangkok - Athens
« Απάντηση #218 στις: Ιουνίου 21, 2009, 17:30:23 μμ »
Θελω να κλεισω τα παραπανω αεροπορικα. Μεχρι στιγμης, εχω κλεισει Αθηνα Bangkok με επιστροφη. Ποιες αεροπορικες αναλαμβανουν τα ενδοιαμεσα? σε περιπτωση καθυστερησης των πτησεων, θα εχω τη δυνατοτητα αλλαγης της ωρας τους? Ή θα χασω τα εισητηρια? θα πρεπει να τα κλεισω με μεγαλη διαφορα μεταξυ τους?

Εγω θα προτεινα τα samoui και krabi να τα κλεισεις απο bangkok απο πρακτορειο η online (αν δεις οτι σε γδερνει ο πρακτορας) γιατι ισως και να εχεις περισσοτερες απαντησεις απο οτι εδω που δεν ξερω αν μπορουμε να στης δωσουμε πχ. αν εχεις δυνατοτητα αλλαγης ωρας.

Συνηθως bangkok air αλλα και thai airways εχουνε καλες τιμες και πετανε τουλαχιστον μια φορα την ημερα.

Παντως ακουγεται ωραιο δρομολογιο καλα να περασεις σου ευχομαι!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2009, 17:32:06 μμ από kerastes »
THE WEST IS DEAD LET'S JUST MOVE TO THE EAST!!

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #219 στις: Ιουνίου 21, 2009, 18:05:54 μμ »
http://www.bangkokair.com/

Η εταιρία πετάει μερικές μέρες της εβδομαδας από Σαμούι  για Κράμπι.

Τσεκαρε αν σε βολεύει.

Αποσυνδεδεμένος andri

• *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #220 στις: Ιουνίου 21, 2009, 18:07:48 μμ »
εγω θα σου προτεινα να μην κλεισεις τις πτησεις εσωτερικου ωστε να ειστε πιο free. μολις φτασετε Bangkok δειτε ποια πτηση
φευγει και μπειτε!οι τιμες εχω την εντυπωση οτι δεν θα εχουν τρελη διαφορα απ'το να τα κλεισεις απο εδω!
αστα χυμα στο κυμα ωστε να μην σε περιοριζουν. krabi δεν εχω παει ακομη αλλα στο samui θα περασεις φοβερα!δεν ξερω αν σε βοηθησα αλλα εγω πλεον οποτε πηγαινω στην πατριδα....ετσι θα λειτουργω!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2009, 18:28:05 μμ από kerastes »

Αποσυνδεδεμένος jeros

• @
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #221 στις: Ιουνίου 21, 2009, 18:37:21 μμ »
εγω θα σου προτεινα να μην κλεισεις τις πτησεις εσωτερικου ωστε να ειστε πιο free. μολις φτασετε Bangkok δειτε ποια πτηση
φευγει και μπειτε!οι τιμες εχω την εντυπωση οτι δεν θα εχουν τρελη διαφορα απ'το να τα κλεισεις απο εδω!
αστα χυμα στο κυμα ωστε να μην σε περιοριζουν. krabi δεν εχω παει ακομη αλλα στο samui θα περασεις φοβερα!δεν ξερω αν σε βοηθησα αλλα εγω πλεον οποτε πηγαινω στην πατριδα....ετσι θα λειτουργω!!!!

δε θα τις εκλεινα φιλε αλλα οταν πας με γυναικα κ θελει τα παντα κανονισμενα κ οχι χυμα (κατι που θα το προτιμουσα) πρεπει να τα οργανωσεις οσο μπορεις

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #222 στις: Ιουνίου 21, 2009, 18:48:40 μμ »
ο φιλος μου  ο jeros μιας και θα ταξιδεψουμε μαζι για κατω εχει αποριες και πρεπει να τον βοηθησω.λοιπον το αθηνα-μπαγκογκ και το μπαγκογκ-αθηνα ειναι ηδη κλεισμενα.τωρα για το μπαγκογκ-σαμουι θα πρεπει να εχεις υποψην οτι η gulf εχει καθυστερησεις δεν ξερουμε οποτε καλο θα ειναι να κοιταξεις να βρεις εισητηρια για σαμουι με αρκετο κενο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.κοιτα εδω:

εδω θα βρεις διαθεσιμες ωρες και τιμες με bangkokair
και εδω απο σαμουι για κραμπι στις 6 αυγουστου,7 του μηνος δεν εχει πτηση

εδω με thaiairways απο μπαγκογκ για σαμουι

απο σαμουι για κραμπι 6 αυγουστου :
                              7αυγουστου :  

τωρα για κραμπι-μπαγκογκ στις 10 αυγουστου :thai  

μην ξεχνας στο krabi θα ειμαστε μαζι οποτε μην ανυσηχεις

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #223 στις: Ιουνίου 21, 2009, 19:02:39 μμ »
στο παιχνιδι της επιστροφης παιζει και η airasia απο κραμπι για μπαγκογκ

Αποσυνδεδεμένος jeros

• @
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #224 στις: Ιουνίου 21, 2009, 19:54:37 μμ »
Αυτα ειναι. Αυτο θα πει αμεσοτητα. Γιατι δεν ανοιγουμε ενα πρακτορειο ρε Lostrome?