Αποστολέας Θέμα: Πρωτη φορά Ταϊλάνδη (ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑ)  (Αναγνώστηκε 926220 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6 Firefox 3.6
    • Thailand
Απ: ερωτησεις για πρωτη φορα
« Απάντηση #570 στις: Μαρτίου 08, 2010, 19:56:32 μμ »
Παιδια, το Σάββατο πάω Πουκέτ για 15 μέρες. Ήθελα να σας ρωτησώ αν θά έχω πρόβλημα στο Hotel (απο θέμα ασφάλειας) γιατί χρειάζομαι και το Laptop να έχω μαζί στο ταξίδι (λόγω δούλειας)!! Αλλά αν είναι να το ξαφρίσει καμια καθαρίστρια καλύτερα να μην το πάρω!!!

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο θέμα.

Υπάρχουν κάποια κρούσματα κλοπών ακόμη και από καθαρίστριες και μάλιστα σε σοβαρά ξενοδοχεία 5*.

Καλό θα είναι να ρωτήσεις το μέγεθος του χρηματοκιβωτίου του δωματίου σου , μήπως αυτό χωράει το λάπτοπ μέσα (όχι οτι και πάλι εξασφαλίζεσαι 100%)

Προσωπικά πάντα παίρνω λάπτοπ μαζί και ποτέ δεν είχα πρόβλημα κλοπής στο δωμάτιο.

Αυτό είναι up to you λοιπόν  ;)

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #571 στις: Μαρτίου 08, 2010, 19:57:37 μμ »
Παιδια, το Σάββατο πάω Πουκέτ για 15 μέρες. Ήθελα να σας ρωτησώ αν θά έχω πρόβλημα στο Hotel (απο θέμα ασφάλειας) γιατί χρειάζομαι και το Laptop να έχω μαζί στο ταξίδι (λόγω δούλειας)!! Αλλά αν είναι να το ξαφρίσει καμια καθαρίστρια καλύτερα να μην το πάρω!!!
καλο θα ηταν αν τουλαχιστον δεν μπαινει σε κανενα safe box να κλειδωνεται σε καμια βαλιτσα.πολλα εχουν ακουστει χωρις να σημαινει βεβαια οτι θα το χασεις σιγουρα.απλα μην το αφηνεις και σε κοινη θεα οταν απουσιαζεις

Αποσυνδεδεμένος Giadri

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #572 στις: Μαρτίου 08, 2010, 20:02:17 μμ »
thanks paidia!!!

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #573 στις: Μαρτίου 08, 2010, 20:03:29 μμ »
Εαν ειναι μεγαλο και θες να το εχεις πιο ασφαλες μπορειςνα το δινεις στην reception προς φυλαξη
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

ciberaki

• Επισκέπτης
Καλώς σας βρήκαμε!
« Απάντηση #574 στις: Μαρτίου 13, 2010, 02:13:13 πμ »
Γεια και χαρά σας! ;D  Πολλά συγχαρητήρια κατ' αρχήν για την καταπληκτική δουλειά που έχετε κάνει στο φόρουμ! :) Το φόρουμ σας μου το σύστησε ένα επίτημο μέλος σας, που είναι φίλος και και συνάδελφός μου, αλλά επειδή είμαι γενικά πολύ αφηρημένος ξέχασα να τον ρωτήσω ποιο είναι το ψευδώνυμό του! :-\ Μόλις το μάθω θα τον τιμήσω δεόντως και από εδώ!

Τώρα, το θέμα για το οποίο χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας είναι το εξής: Εγώ και η γυναίκα μου σχεδιάζουμε να πάμε γαμήλιο ταξίδι από 05-06-2010 έως και 14-06-2010. Εάν σας είναι εύκολο, θα θέλαμε τις πληροφορίες σας σε ό,τι αφορά στον καιρό για αυτήν την περίοδο, π.χ. υπάρχουν συγκεκριμένες τοποθεσίες που θα έχουν καλύτερο καιρό αυτές τις μέρες από κάποιες άλλες και ποιές να προτιμήσουμε;

Επίσης, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, είμαστε μεταξύ Μαλδίβων και Ταϋλάνδης, γιατί (από φωτογραφίες και μόνο) και οι Μαλδίβες μας άρεσαν πολύ. Από τα λίγα που έχουμε μάθει μέχρι τώρα, οι Μαλδίβες θα μας πέσουν μάλλον λίγο ακριβούτσικες, αλλά εκτός του οικονομικού, θα μπορούσατε να μας πείτε έναν-δυό λόγους παραπάνω, που θα έγερναν τη ζυγαριά μας περισσότερο στη μεριά της Ταϋλάνδης;

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προταίρων για τη βοήθειά σας!

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
Απ: Καλώς σας βρήκαμε!
« Απάντηση #575 στις: Μαρτίου 13, 2010, 11:44:39 πμ »
Γεια και χαρά σας! ;D  Πολλά συγχαρητήρια κατ' αρχήν για την καταπληκτική δουλειά που έχετε κάνει στο φόρουμ! :) Το φόρουμ σας μου το σύστησε ένα επίτημο μέλος σας, που είναι φίλος και και συνάδελφός μου, αλλά επειδή είμαι γενικά πολύ αφηρημένος ξέχασα να τον ρωτήσω ποιο είναι το ψευδώνυμό του! :-\ Μόλις το μάθω θα τον τιμήσω δεόντως και από εδώ!

Καλωσορίσατε στο φόρουμ.Επίτημα μέλη δεν έχουμε προς το παρόν στο φόρουμ.

Ίσως κάποιο παλιό μέλος  ;)

Τώρα, το θέμα για το οποίο χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας είναι το εξής: Εγώ και η γυναίκα μου σχεδιάζουμε να πάμε γαμήλιο ταξίδι από 05-06-2010 έως και 14-06-2010. Εάν σας είναι εύκολο, θα θέλαμε τις πληροφορίες σας σε ό,τι αφορά στον καιρό για αυτήν την περίοδο, π.χ. υπάρχουν συγκεκριμένες τοποθεσίες που θα έχουν καλύτερο καιρό αυτές τις μέρες από κάποιες άλλες και ποιές να προτιμήσουμε;

Να ζήσετε να είστε καλορίζικοι.

Σας δίνω κάποια λινκ να μελετήσετε για τις καιρικές συνθήκες

http://www.travelfish.org/weather_fish.php

http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=98.msg10743#msg10743

http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=448.60

Επίσης, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, είμαστε μεταξύ Μαλδίβων και Ταϋλάνδης, γιατί (από φωτογραφίες και μόνο) και οι Μαλδίβες μας άρεσαν πολύ. Από τα λίγα που έχουμε μάθει μέχρι τώρα, οι Μαλδίβες θα μας πέσουν μάλλον λίγο ακριβούτσικες, αλλά εκτός του οικονομικού, θα μπορούσατε να μας πείτε έναν-δυό λόγους παραπάνω, που θα έγερναν τη ζυγαριά μας περισσότερο στη μεριά της Ταϋλάνδης;

Μαλβίδες δεν έχω πάει αλλά η Ταϊλάνδη έχει 1000000 λόγους να την επισκεπτεί κανείς.

Απλά ένα ταξίδι ζωής που για μερικούς επαναλαμβάνεται διαρκώς...

Αποσυνδεδεμένος deadlocked

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.13 Firefox 3.0.13
μπαλι-σαμουι-πουκετ-πιπι-κατι αλλο??
« Απάντηση #576 στις: Μαρτίου 13, 2010, 22:09:03 μμ »
καλησπερα σε ολους!σκεφτομασταν με το συζυγο μου να παμε στο μπαλι για honeymoon,εχουμε ακουσει ωραια πραγματα αλλα οταν αρχισαμε να το ψαχνουμε ειδαμε οτι πολυ ωραια ειναι επισης κ τα νησια πουκετ,σαμουι,πιπι...θα ειναι το πρωτο μας ταξιδι στο εξωτερικο κ θελουμε να μας μεινει αξεχαστο! θελουμε να συνδιασουμε χαλαρωση στις παραλιες αλλα κ εκδρομες κ αλλες δραστηριοτητες,ειμαστε λατρεις της φυσης....ποιο απο αυτα τα μερη τα συνδιαζει καλυτερα? στο ταξιδιωτικο που ρωτησαμε μας ειπανε οτι το μπαλι δεν εχει τοσο ωραιες παραλιες,οτι καλυτερες εχει το σαμουι κ μετα το πουκετ..κ οτι η θαλλασσα ειναι καπως θολη  :o ???? κ για τα αλλα νησια μας ειπαν οτι το μαιο που θελουμε να παμε ειναι περιοδος αλλλαγων..  :-\ θα ηθελα γνωμες απο ατομα που εχουν επισκευτει ολα αυτα τα μερη κ εντυπωσεις μιας κ δεν εχω διαβασει καμια αναφορα για το μπαλι στο σιτε (μηπως ειναι λαθος επιλογη?) σκοπευουμε να μεινουμε 1 βδομαδουλα μονο.. ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Ο παράδεισος έχει διεύθυνση…
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: μπαλι-σαμουι-πουκετ-πιπι-κατι αλλο??
« Απάντηση #577 στις: Μαρτίου 13, 2010, 22:25:37 μμ »
εχω επισκευθει ολα τα παραπανω νησια σαν πρωτη επιλογη θα σου ελεγα να εβαζες το Μπαλι
μετα το ko samui, το phuket προσωπικα θα το απεφευγα
τωρα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα που λενε........μερικοι

Σε παρακαλω να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες συμφωνα με τους κανονες του φορουμ
thai.gr team
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2010, 22:49:04 μμ από lostromos »
Στους γονείς μου οφείλω το "ζην", στον δάσκαλό μου το "ευ ζην", στη
Eurobank 30.000 ευρώ... στην Πειραιως 22.000 ευρώ, στην εφορία 12.000
ευρώ...

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #578 στις: Μαρτίου 13, 2010, 22:52:23 μμ »
Aν θελεις να πας καπου και σου αρεσουν οι εξορμησεις και η φυση θα προτεινα κραμπι και γυρω νησια μεσα σε αυτα και τα πιπι.Εχεις μονο μια εβδομαδα οποτε ολα αυτα πιστευω να τα βρεις εκει μιας και τα νησια που λες εχουν αρκετο τουρισμο και δεν θα ειχες την χαλαρωση που ζητας.Πολες εκδρομες στα γυρω νησια να διαλεξεις,ωραιες παραλιες και φυσικα καταπληκτικη φυση κυριως στο Κραμπι.

Η επιλογη ειναι δικη σου βεβαια

Αποσυνδεδεμένος justyannis

• **
  • Dream on,until your dreams come true
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #579 στις: Μαρτίου 14, 2010, 02:28:09 πμ »
Μπαλί έχω πάει δύο φορές,την πρώτη έμεινα στην Κούτα,όπου είναι η πιο ζωντανή περιοχή του νησιού και τη δεύτερη φορά στη Νούσα Ντούα,όπου είναι ήσυχα και πιο απομονωμένα.Η θάλασσα είναι καλύτερη στη Νούσα Ντούα,αλλά η Ταϊλάνδη σαφώς κερδίσει σε θάλασσες.Το Μπαλί είναι όμορφο,αλλά η Ταϊλάνδη ομορφότερη,κατά τη γνώμη μου πάντα.Επίσης είναι πιο κοντά,καθώς έχετε μόνο μια βδομάδα και πιο οικονομικά σαν κόστος ζωής.Δεν θα έλεγα όχι στο Μπαλί,απλά θα έλεγα ναι δίχως δεύτερη σκέψη για Ταϊλάνδη.Καλή η πρόταση του lostromos.

ciberaki

• Επισκέπτης
« Απάντηση #580 στις: Μαρτίου 14, 2010, 12:25:48 μμ »
Καλωσορίσατε στο φόρουμ.Επίτημα μέλη δεν έχουμε προς το παρόν στο φόρουμ.

Ίσως κάποιο παλιό μέλος  ;)

Ο Σιδερένιος Λέοντας (iron___lion) είναι ο φίλος και τον ευχαριστούμε πολύ και πάλι! Τον ανέφερα ως "επίτιμο" μέλος χάρην λόγου, γιατί όπως μου είπε είναι από τα αρχικά μέλη του φόρουμ, δεν εννοούσα κάποια διάκριση μεταξύ των μελών σε καμία περίπτωση.

Επί του θέματος. Μια ματιά που έριξα στα λινκ για τον καιρό, ο Ιούνιος που μας ενδιαφέρει, μάλλον είναι ένας από τους μήνες βροχών, γιατί τα ποσοστά βροχοπτώσεων έδειχναν υψηλά. Ρώτησα και το "Λέοντα" και μου είπε ότι για διακοπές στην Ταϋλάνδη καλύτερα να πηγαίναμε το χειμώνα.

Δυστυχώς, από τη μία δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια για αναβολές και δεύτερον με ενημέρωσε επίσης ότι οι τιμές τότε είναι διπλάσιες. Για να μη μακρυγορώ, το θέμα που μας απασχολεί άμεσα είναι οι βροχές. Επειδή θέλουμε να πάμε 10 ημέρες να χαλαρώσουμε, δε θα το ευχαριστιόμαστε καθόλου εάν τις 5 (ή περισσότερες) από τις 10 ημέρες έβρεχε. Υπάρχει πιθανότητα από τις 05/06/2010 έως και τις 14/06/2010 σε κάποιο Ταϋλανδέζικο νησί (π.χ. Σαμούι ή Λίπε ;D ), να πετύχουμε από ελάχιστη έως καθόλου βροχή;

Ζητώ συγγνώμη εάν γίνομαι κουραστικός ή σπαστικός, αλλά επειδή μάλλον δε θα έχουμε άλλη ευκαιρία, δε θέλουμε να το ρισκάρουμε και πραγματικά στεναχωριέμαι, γιατί από τα λίγα που έχω διαβάσει μέχρι τώρα πολύ θα ήθελα να πάμε! Ευχαριστούμε πολύ και πάλι! :)

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #581 στις: Μαρτίου 14, 2010, 12:43:36 μμ »

Ο Σιδερένιος Λέοντας (iron___lion) είναι ο φίλος και τον ευχαριστούμε πολύ και πάλι! Τον ανέφερα ως "επίτιμο" μέλος χάρην λόγου, γιατί όπως μου είπε είναι από τα αρχικά μέλη του φόρουμ, δεν εννοούσα κάποια διάκριση μεταξύ των μελών σε καμία περίπτωση.
Nα του δώσεις πολλά χαιρετίσματα και πες του οτι με ξέχασε εκ μέρους του Ουτοπικού.
Ελπίζω να είναι καλά  ;)

Δυστυχώς, από τη μία δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια για αναβολές και δεύτερον με ενημέρωσε επίσης ότι οι τιμές τότε είναι διπλάσιες. Για να μη μακρυγορώ, το θέμα που μας απασχολεί άμεσα είναι οι βροχές. Επειδή θέλουμε να πάμε 10 ημέρες να χαλαρώσουμε, δε θα το ευχαριστιόμαστε καθόλου εάν τις 5 (ή περισσότερες) από τις 10 ημέρες έβρεχε. Υπάρχει πιθανότητα από τις 05/06/2010 έως και τις 14/06/2010 σε κάποιο Ταϋλανδέζικο νησί (π.χ. Σαμούι ή Λίπε ;D ), να πετύχουμε από ελάχιστη έως καθόλου βροχή;

<object width="425" height="350" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/ shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"> <param name="movie" value="http://www.travelfish.org/ver1.swf" /> <embed src="http://www.travelfish.org/ver1.swf" width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage= "http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" /> </object>

Το Σαμούι φαίνεται οτι έχει τις λιγότερες  βροχές στα στατιστικά.

Απο κει και πέρα όλα είναι πιθανά , στην κρίση του Βούδα  ;)

Για πολλούς δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας η πιθανότητα βροχής , επίσης δεν σημαίνει οτι ντε και καλά θα βρέχει καθ'όλη την διάρκεια μιας ημέρας.

Μιλάμε για τροπικά κλίματα.

Αποσυνδεδεμένος iron_lion

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #582 στις: Μαρτίου 14, 2010, 16:17:29 μμ »
Γεια και χαρά σας! ;D  Πολλά συγχαρητήρια κατ' αρχήν για την καταπληκτική δουλειά που έχετε κάνει στο φόρουμ! :) Το φόρουμ σας μου το σύστησε ένα επίτημο μέλος σας, που είναι φίλος και και συνάδελφός μου, αλλά επειδή είμαι γενικά πολύ αφηρημένος ξέχασα να τον ρωτήσω ποιο είναι το ψευδώνυμό του! :-\ Μόλις το μάθω θα τον τιμήσω δεόντως και από εδώ!

καλως τα παιδια!!ε οχι και επιτιμο μελος..σαν ακατανόμαστος  ακουγεται.
να ξερεις πως τα παιδια εδω ειναι η συγχρονη ιστορια των Ελληνων στην Ταυλανδη.Εχουνε κανει-και συνεχιζουν- εξαιρετη δουλεια και ειναι ο λογος που τελικα ξεκινησα να πραγματοποιησω το ταξιδι (ονειρο) μου...υπεροχες αναμνησεις..
απο την στιγμη που γραφεσαι εδω το "ταξιδι" ηδη εχει αρχισει..ανοιξτε "ματια" και "πνευμα"...
απολαυστε το...

...ουτοπικε πως να σε ξεχασω μαζι με τα αλλα παιδια...τετοιες στιγμες ειναι χαραγμενες στα κυτταρα...θα λαβεις πμ συντομα :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 14, 2010, 16:21:14 μμ από iron_lion »

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #583 στις: Μαρτίου 14, 2010, 16:22:28 μμ »
[off-topic]σας παρακαλω οχι την λεξη ακατανόμαστος  εδω μεσα μην παθει τιποτα το φορουμ......[/off-topic]

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #584 στις: Μαρτίου 14, 2010, 17:59:37 μμ »
[off-topic]κατσε να βαλω απαγορευση του ονοματος [/off-topic]

"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry