Αποστολέας Θέμα: Πρωτη φορά Ταϊλάνδη (ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑ)  (Αναγνώστηκε 926225 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lostre

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: ερωτησεις για πρωτη φορα
« Απάντηση #420 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 17:18:00 μμ »
θα πας λιγο bkk και μετα pattaya που θα εχεις ξεψαρωσει λιγο

σε παρακαλω να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες συμφωνα με τους κανονες του φορουμ

thai.gr team
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 30, 2009, 19:19:59 μμ από lostromos »

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

• Φύλο: Γυναίκα
  • Mac OS X 10.6.2 Mac OS X 10.6.2
  • Browser:
  • Safari 4.0.3 Safari 4.0.3
« Απάντηση #421 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 12:44:46 μμ »
βοηθεια!!! εχω καταμπερδευτη...εβγαλα τα ματια μου να διαβαζω και δεν κατασταλαζω!!!

εχω στην διαθεση μου καμια 20ρια διανυκτερευσεις για ταιλανδη, θα παω μονος και δεν μπορω να αποφασισω σε πια μερη να παω, που να προσγειωθο.

προτεινετε παρακαλω καποιους προορισμους! εχω διαβασει οτι το πουκετ περα απο το οτι ειναι πολυ ακριβο δεν ειναι και τοσο ωραιο σε συγκριση με καποια αλλα μερη.

εδω δεν ξερεις εσυ τι θες θα σου προτεινουμε εμεις??
ειναι δυσκολο για τον καθενα μας να φτιαχνει ενα προγραμμα εκδρομης για εναν αγνωστο, αν σου πω εγω μερικα μερη και πας τελικα και δεν ενθουσιαστεις μετα θα μου φωναζεις ! ;D
Τουλαχιστον βοηθησε μας ...θες πιο πολυ στερια?? πιο πολυ θαλασσα?? κατι ηρεμο?? κατι extreme??
Θες να πας για ψωνια? για διασκεδαση ? για εξερευνηση? ποσο χρονων εισαι??
Δωσε καποιες πληροφοριες ή πες μας 2-3 μερη που εχεις καταληξει και βοηθαμε στην τελικη σου αποφαση
Οπως ξερεις η Ταυλανδη ειναι πολυ μεγαλη χωρα, οποτε μην κανεις ενα προγραμμα να εισαι καθε 2-3 μερες σε μεταφορικο μεσο για να τη γυρισεις ολη.....αφου ειναι βεβαιο πως θα ξαναπας  ;)

Αποσυνδεδεμένος lostre

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #422 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 16:06:41 μμ »
γεια σας μαγκεσς εγω πιστευω οτι για πρωτη φορα αξιζει να παει μπανκκοκ για λιγες μερες να δει ναουσ αξιοθεατα τρελα εμπορικα κεντρα σκαιτραιν και μετα αν γουσταρει μπανακι αυτη την εποχη ειναι καλα πουκετ ηα αλιωσ αν θελει αλητεια μεθυσια και τετοια να παει πατταγια που ειναι και πιο φτηνα για τους φαλαν

Αποσυνδεδεμένος Lakisscorpio(The Butcher)

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
« Απάντηση #423 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 19:57:47 μμ »
Η Παταγια αξιζει μονο για νυχτερινη ζωη και διασκεδαση..........η παραλια της δεν ενδεικνεται για μπανιο(εχει αρκετη βρωμια)...αν θες μπανιο στην Πατταγια η πισινα η καμια εκδρομουλα στο Koh Lang(απεναντι απο Πατταγια) η και βαρια-βαρια κανα Jomtien.....τωρα απο αξιοθεατα τουριστικα η Πατταγια εχει την Πλωτη ΑΓΟΡΑ ΤΗς,το Big Buddha Hill,το Mini Siam  και τους ζωολογικους κηπους Sriracha,Million year stone park and Crocodile farm,Elephant village..........εχει και κατι αρχαιους Ναους αλλα ειναι εξω απο Πατταγια......

Φιλοι που πηγαν Πουκετ συνδυαζει και καλη Θαλλασα αλλα και καλη νυχτερινη ζωη(οχι σαν της Πατταγια αλλα καλη)......Επισης μπορεις ν κανεις ημερησιες εκδρομες στα Phi-phi Islands kai James Bond Island(Τα οποια ειναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.......KAI αν δεν κανω λαθος στα Phi-Phi ειναι η Maya beach οπου γυριστηκε η ταινια με τον Leonardi di Caprio,"The Beach"{H Παραλια}....Ενα μειον ειναι οτι ειναι πιο ακριβα απ'οτι Πατταγια οι τιμες γενικως

Οσο για Μπανγκοκ,κατα την γνωμη μου,οποιος θελει ομορφα Αρχαιολογικα μερη και καλη νυχτερινη ζωη αλλα και Αγορες με τεραστια εμπορικα κεντρα ειναι το καταλληλο μερος.........το μειον της η ΠΟΛΥ ΚΙΝΗΣΗ στους δρομους(αλλα γι'αυτο υπαρχει το Skytrain που σου λυνει τα χερια)....Οι τιμες και εδω τσιμπημενες απ'οτι Πατταγια αλλα μπορω να πω και απο Πουκετ(οχι σ'ολα)

Αυτα

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.15 Firefox 3.0.15
« Απάντηση #424 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 05:13:22 πμ »
ΠΑΤΤΑΓΙΑ και μονο ΠΑΤΤΑΓΙΑ!!!!!!!!!!! :)

Αποσυνδεδεμένος Lakisscorpio(The Butcher)

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #425 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 15:23:23 μμ »

Ζαν,ποτε φευγουμε????

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.15 Firefox 3.0.15
« Απάντηση #426 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 19:46:23 μμ »

Ζαν,ποτε φευγουμε????

του χρονου ειναι το μονο σιγουρο... :) το ποτε ακριβως δεν ξερω... :(

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

• Φύλο: Άντρας
  • Yiannis... Ταξιδευειν…:)
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #427 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 13:49:48 μμ »
Συνολικός χρόνος σύνδεσης: 16 ώρες και 28 λεπτά.

Διαβασα νεα και παλια ποστ, πληροφοριες πολλες, αλλες καινουργιες και αλλες παλιες, πολλες φορες στο ιδιο μηκος κυματος αλλοτε τελειως αντιθετες.

Κλεινοντας την δεκαετια του 40, ανεβαινω κατηγορια και πλεον ανηκω στου ''ηλικιωμενους'' της παρεας, 49 χρονια δυσκολα, απο αυτα τα 30 με πολυ δουλεια και ένταξη στο κατεστημενο, η επιθυμια του ταξιδευτη καλυφθηκε απο την καθημερινοτητα, το ονειρο για εξερευνηση του κοσμου, η αγαπη για μαθηση, κατανοηση αλλου πολιτισμου και κουλτουρας θαφτηκαν στις ''προτεραιοτητες'' της μικρης, τολμω να πω ανουσιας ζωης, ομως η σπιθα παντα εκαιγε εστω και στο βαθος του υποσυνειδητου....... Μηπως υπαρχει εξοδος απο το τελμα;;
Μπηκα στο φορουμ τυχαια προσπαθωντας να βρω προορισμο για να κανω την υπερβαση, ηθελα ενα τοπο να ξεφυγω, γελαστο τοπο, ξενο προς τα συνηθισμενα αγχωτικα, κατσουφιασμενα δυτικα πρωτυπα, ηθελα κατι απο Ανατολια και αρχισα να διαβαζω τις αποψεις των φιλων στο thai.gr και οσο διαβαζα τοσο περισσοτερο μπερδευομουν γλυκα, τοσο περισσοτερο αφηνομουν στις περιγραφες μελων που εχουν συχνη επαφη με αυτη την χωρα, ετσι αρχισα να νοιωθω σαν να ειναι δικια μου η περιγραφη, παραξενο για κατι που δεν το ξερεις, ετσι αρχισε να ζωντανευει η ελπιδα, η χαρα,το ονειρο ...... ετσι αρχισα να ξανανοιώθω ''ζωντανος'' γιατι οπως λεει ο ποιητης '' Οι ανθρωποι πεθαινουν τελικα την ωρα που πεθαινουν τα ονειρα τους''.  

Καπως ετσι αποφασισα να κανω το πρωτο μου ταξιδι στην Ταυλανδη τον Μαρτη που μας ερχετε, το συζητησα με ενα φιλο και μου ειπε ολο χαρα '' Τρελλα σε ζηλευω ειναι η χωρα του σεξ θα περασεις τελεια''.  Με κρυωσε καθως δεν καταλαβε τιποτα απο την αναγκη μου για αλλαγη ... του ειπα:

Φιλε μου, δεν ειναι ενα πορνοταξιδι, ειναι μια εξοδο απο την καθημερινοτητα και μια ταση φυγης απο τα αγχωτικα προβληματα που μου εχουν κανει ''μαυρη'' τη ζωη ειδικα τουτο τον χρονο.
Εκει θα παω για να δω, να μυρισω να αισθανθω τον αλλο τροπος ζωης - αν υπαρχει - να χαλαρωσω, να προσπαθησω να αφουγκραστω την ''φωνη '' του Βουδα και στο φιναλε να ρουφηξω οτι μπορει να μου προσφερει η Ανατολια, ποιος ξερει ισως και να ειναι ενας μελλοντικος τοπος που θα μοιραζομαι με την Ελλαδα..... ισως να ειναι η Ιθακη μου??? ???

Παρολα αυτα ακομα δεν εχω αποφασισει που πρεπει να παω, μου αρεσει πολυ η θαλασσα και το ψαρεμα.........

Τι λετε, μπορειτε να με βοηθησετε για 10 νυχτες στην Ταυλανδη, να μου προτεινετε μια ''διαδρομη'' σε αυτο το μοτιβο;;

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 06, 2009, 14:02:39 μμ από Pappous »
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #428 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 14:52:45 μμ »
φιλε pappou η ταιλανδη ειναι παρεξηγημενη απο πολλους και αυτο γιατι το μονο που εβγαινε προς τα εξω ηταν μια χωρα του σεξ οπως ειπε και ο φιλος.ομως δεν ειναι ετσι.οπως ακουσα απο καποιον η χωρα αυτη μοιαζει με ενα κουμπακι στον ηλεκτρονικο σου υπολογιστη.ενα restart.οταν κολλανε ολα πρεπει να το πατησεις να ξεκολησουν να ξεκινησουν απο την αρχη να μπορεσεις να συνεχισεις.και τι αλλο απο αυτο το κουμπακι που ειναι διαφορετικο απο ολα τα αλλα πιο ομορφο,πιο χαμογελαστο,πιο ονειρεμενο.πατα το και δεν θα χασεις.καποιοι που το πατησαν δυστηχως ακομα βλεπουν την ιδια οθονη καποιοι αλλοι καταφεραν και ειδαν κατι διαφορετικο.ετσι ειμαστε ολοι εμεις το πατησαμε και ειδαμε κατι διαφορετικο στις οθονες μας.προσωπικα σου προτεινω κραμπι.10 ημερες θα υσηχασεις,θα δεις αρκετες ομορφιες απο την ταιλανδη,θα γνωριστεις με τον κοσμο θα δεις την ταιλανδη και οχι αυτο που θελουν να προβαλουν αλλοι.

εγω θα περιμενω τον γυρισμο σου και να μας πεις ολα αυτα που ενοιωσες για αυτην την χωρα.

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #429 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 15:03:40 μμ »
Ευχαριστω για την απαντηση lostromos , ειναι μεσα στις επιθυμιες μου να γνωρσω την χωρα. Τωρα το κουμπι υπαρχει παντα μπροστα μας, το θεμα ειναι ποιος το βλεπει και απο ποια γωνια. Ειμαι γελαστος και ειρηνικος ανθρωπος  απο την φυση μου, αυτο το γελιο ομως ειναι που εχω χασει εδω και μερικα χρονια, αυτο ψαχνω να το ξαναποκτησω.
Οσο για το ταξιδι που θα κανω και για το τι θα εισπραξω απο αυτο, σιγουρα θα το καταθεσω με πασα ειλικρινια, ειτε καλο ειτε κακο ειναι αυτο.
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος kiva

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #430 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 15:10:23 μμ »
Φίλε μου , για να μιλάς έτσι έχεις ελπίδες να σωθείς , γνώμη μου είναι ότι στην προηγούμενη ζωή σου ήσουν Ταιλανδός η έστω ήσουν ταξιδευτής και είχες την Ταιλάνδη για δεύτερη πατρίδα σου .Θα σου πω όμως ότι '' μου αρέσει πολύ η θάλασσα και το ψάρεμα '' δεν είναι αρκετά , όσο περισσότερα θα μας αναφέρεις για τα γούστα σου , τόσο θα είναι ολοκληρωμένες και οι απαντήσεις που θα πάρεις .Πολλοί που ακούν αυτή την απάντηση από όλους μας ίσως δεν το καταλαβαίνουν γιατί νομίζουν ότι η απάντηση είναι εύκολη να δοθεί . Γιατί στα λέω όλα αυτά , γιατί απαντώ και σε όλους αυτούς που θα ρωτήσουν τα ίδια στο μέλλον .Ξεχάστε ότι έχετε δει σε άλλες χώρες η Ταιλάνδη είναι μιά και μοναδική . Εάν είσαι από αυτούς που απλά κλίνουν ένα ξενοδοχείο ,περνούν 15 ώρες εκεί μέσα στην πισίνα , το εστιατόριο , το μπαρ και δεν απομακρύνονται περισσότερο από το ένα χιλιόμετρο από αυτό για να μην χαθούνε , άστα δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτε περισσότερο από το να πας σε οποιοδήποτε προορισμό . Αν όμως , λέω αν αποφασίσεις να ιδρώσεις , να τρως στα όρθια και να καείς , να ταξιδεύσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς , να νιώσεις την λευκή άμμο στο σώμα σου , να ξεδιψάσεις με μιά ταιλανδέζικη μπύρα  και αναρίθμητα άλλα, τότε φίλε μου θα υποστείς την  μετάλλαξη και θα καταλάβεις γιατί η Ταιλάνδη είναι ο καλύτερος προορισμός . Εγώ σαν αρχή απαντώντας στην ερωτηση σου θα σου αναφέρω μερικά νησιά που έχω ιδία άποψη επειδή τα έχω επισκεφτεί αρχίζοντας από το νησί με το μεγαλύτερο βαθμό δυτικής ενσωμάτωσης .Phuket ,Krabi , Samui(και τα γύρω νησιά Tao, Phangan ) ,  Chang , Samet ,Tarutao park (διαμονή Lipe) .  
Στο λάθος ...
... ο έξυπνος το παραδέχεται
... ο πονηρός δικαιολογείται
... ο ηλίθιος επιμένει!

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #431 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 15:25:52 μμ »
Ω ... Ναι !!!!!!!!!! Αυτο ειναι που δεν ανέφερα, δεν θελω απλα να ταξιδεψω, ουτε να ξεκουραστω, θελω να γυρισω και να αφουγκραστω τον ψυθυρο της χωρας, αν αποφασισει να μου μιλησει.....
Θελω να δω λιγα μερη για πρωτη φορα, αλλα να τα δω εστω κι αν χρειαστει να κοιμηθω στο υπαιθρο και αυτο θα ειναι το τελειο, γιατι θα σημαινει οτι με απορροφησε το μερος και ξεχασα να ''επιστρεψω'' στο ξενοδοχειο μου. Αν αυτο συμβει τοτε ναι ειναι οπως τα λετε ολοι σας και θα τα λεω και εγω μετα.
Το μου αρεσει η θαλασσα ειναι για να στιγματισω τις προτασεις σας απο γεωργαφικης αποψης, δεν τα παω καλα με τα βουνα.....
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος ladybirdsstar

• Φύλο: Γυναίκα
  • Mac OS X 10.6.2 Mac OS X 10.6.2
  • Browser:
  • Safari 4.0.4 Safari 4.0.4
« Απάντηση #432 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 00:08:51 πμ »
Συνολικός χρόνος σύνδεσης: 16 ώρες και 28 λεπτά.

Διαβασα νεα και παλια ποστ, πληροφοριες πολλες, αλλες καινουργιες και αλλες παλιες, πολλες φορες στο ιδιο μηκος κυματος αλλοτε τελειως αντιθετες.

Κλεινοντας την δεκαετια του 40, ανεβαινω κατηγορια και πλεον ανηκω στου ''ηλικιωμενους'' της παρεας, 49 χρονια δυσκολα, απο αυτα τα 30 με πολυ δουλεια και ένταξη στο κατεστημενο, η επιθυμια του ταξιδευτη καλυφθηκε απο την καθημερινοτητα, το ονειρο για εξερευνηση του κοσμου, η αγαπη για μαθηση, κατανοηση αλλου πολιτισμου και κουλτουρας θαφτηκαν στις ''προτεραιοτητες'' της μικρης, τολμω να πω ανουσιας ζωης, ομως η σπιθα παντα εκαιγε εστω και στο βαθος του υποσυνειδητου....... Μηπως υπαρχει εξοδος απο το τελμα;;
Μπηκα στο φορουμ τυχαια προσπαθωντας να βρω προορισμο για να κανω την υπερβαση, ηθελα ενα τοπο να ξεφυγω, γελαστο τοπο, ξενο προς τα συνηθισμενα αγχωτικα, κατσουφιασμενα δυτικα πρωτυπα, ηθελα κατι απο Ανατολια και αρχισα να διαβαζω τις αποψεις των φιλων στο thai.gr και οσο διαβαζα τοσο περισσοτερο μπερδευομουν γλυκα, τοσο περισσοτερο αφηνομουν στις περιγραφες μελων που εχουν συχνη επαφη με αυτη την χωρα, ετσι αρχισα να νοιωθω σαν να ειναι δικια μου η περιγραφη, παραξενο για κατι που δεν το ξερεις, ετσι αρχισε να ζωντανευει η ελπιδα, η χαρα,το ονειρο ...... ετσι αρχισα να ξανανοιώθω ''ζωντανος'' γιατι οπως λεει ο ποιητης '' Οι ανθρωποι πεθαινουν τελικα την ωρα που πεθαινουν τα ονειρα τους''. 

Καπως ετσι αποφασισα να κανω το πρωτο μου ταξιδι στην Ταυλανδη τον Μαρτη που μας ερχετε, το συζητησα με ενα φιλο και μου ειπε ολο χαρα '' Τρελλα σε ζηλευω ειναι η χωρα του σεξ θα περασεις τελεια''.  Με κρυωσε καθως δεν καταλαβε τιποτα απο την αναγκη μου για αλλαγη ... του ειπα:

Φιλε μου, δεν ειναι ενα πορνοταξιδι, ειναι μια εξοδο απο την καθημερινοτητα και μια ταση φυγης απο τα αγχωτικα προβληματα που μου εχουν κανει ''μαυρη'' τη ζωη ειδικα τουτο τον χρονο.
Εκει θα παω για να δω, να μυρισω να αισθανθω τον αλλο τροπος ζωης - αν υπαρχει - να χαλαρωσω, να προσπαθησω να αφουγκραστω την ''φωνη '' του Βουδα και στο φιναλε να ρουφηξω οτι μπορει να μου προσφερει η Ανατολια, ποιος ξερει ισως και να ειναι ενας μελλοντικος τοπος που θα μοιραζομαι με την Ελλαδα..... ισως να ειναι η Ιθακη μου??? ???

Παρολα αυτα ακομα δεν εχω αποφασισει που πρεπει να παω, μου αρεσει πολυ η θαλασσα και το ψαρεμα.........

Τι λετε, μπορειτε να με βοηθησετε για 10 νυχτες στην Ταυλανδη, να μου προτεινετε μια ''διαδρομη'' σε αυτο το μοτιβο;;

Γεια σου και απο μενα, καλα ταξιδια σου ευχομαι...
Για νησια εχεις πολλες επιλογες , αλλα δυστυχως δεν εχω ιδεα για να σε βοηθησω με το θεμα του ψαρεματος.
Παντως ο Ελληνας φιλος Χρηστος στο Σαμουι, μπορεις να διαβασεις στο αναλογο τοπικ, βλεπω οτι στο site του εχει επιλογη για ψαρεμα, κατι που μου λεει πως οργανωνονται εκδρομες εκει γυρω..
http://www.tropicaleasy.com/
για ριξε και εδω μια ματια http://www.megafishingthailand.com/
http://www.anglingthailand.com/

αληθεια ...εχουμε καποιον που να εχει ασχοληθει με το ψαρεμα στην Ταιλανδη?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #433 στις: Δεκεμβρίου 07, 2009, 04:48:51 πμ »
Δυστυχως δεν 'εχω χρόνο να γρ'αψω αν και θα το θελα γιατι με ακουμπησαν τα γραφομενα του Παππού

Μια συντομη απάντηση επειδή ειμαι και εγω λάτρης , σε όλα τα νησια θα βρεις οργανωμένες ή μη εκδρομές για ψαρεμα που περνάς τέλεια και τρως τα λάφυρα

Θα τα ξαναπούμε πάλι.

Αποσυνδεδεμένος sc520

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΥΚΕ
« Απάντηση #434 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 08:11:12 πμ »
Καλημέρα σε όλους....
Αγαπητοί φίλοι επιτέλους ένα όνειρο γίνετε πραγματικότητα.Στις 19 Δεκ πετάω για Πουκέ για Χριστούγεννα.Επιστροφή από τον παράδεισο στις 28 Δεκ.Σας παρακαλώ ενημερώστε με αν υπάρχοι φίλοι μας αυτή την περίοδο στο Πουκέ και αν υπάρχουν νησάκια για τα οποία έχει απαγορευθεί η επίσκεψή τους.Σας ευχαριστώ.Σταύρος.sc520.