Αποστολέας Θέμα: Σουλτανάτο του Μπρουνέι  (Αναγνώστηκε 7070 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Taxidiwtis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Φύλο: Άντρας
  • Ubi bene, ibi patria...
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 13.0.782.215 Chrome 13.0.782.215
    • Audiolabs
Σουλτανάτο του Μπρουνέι
« στις: Αυγούστου 30, 2011, 14:03:32 μμ »
Καλησπερα σ ολους -Σερφαροντας σημερα,επεσα επανω στο Το Σουλτανάτο του Μπρουνέι-σκεφτηκα θα ειναι καπου στην αφρικη? μ.ανατολη? οταν το γκουγκλαρα με εκπληξη ειδα οτι ειναι ενα κρατος-ανεξαρτητο μεσα στην Μαλαισια!!

Στη wilipedia μου εδωσε αυτο

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B9

Στο φορουμ το εδωσα αλλα δεν μου εβγαλε κατι σχετικο

Αληθεια εχει παει καποιος απο εμας εκει?  Αν ναι θα ηταν καλο να μας πει τις εμπειριες-εντυπωσεις του!

:)

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
Απ: Σουλτανάτο του Μπρουνέι
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 31, 2011, 08:41:33 πμ »
 εγω δημητρη το απογευμα θα γραψω περισοτερα
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος spamangr

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 6.0 Firefox 6.0
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 31, 2011, 10:55:08 πμ »
Έχω πάει κι εγώ αν θυμάμαι καλά το 2007. Πήγα μέσω Labuan, Sabah από Kota Kinabalu.
Έχει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα να δεις όπως το μεγαλύτερο stilt village στον κόσμο (σπίτια υπερυψωμένα και στηριγμένα πάνω σε παλούκια), το παλάτι του ζάπλουτου Σουλτάνου, καθώς και το χρυσό mosque. Το χωριό ήταν ενδιαφέρον καθώς περπατούσα επί ώρες μπροστά από τα σπίτια των ντόπιων οι οποίοι με κοίταζαν λες και έβλεπαν φαντασμα. Τα σπίτια είχαν μέσα κάδρα με φωτογραφίες από 'οπλαρχηγούς' και θρησκευτικούς ηγέτες, και μου έδωσαν την εντύπωση πως σε κάθε ένα από αυτά έμεναν μεγάλες οικογένειες (γονείς, παιδιά, εγγόνια κλπ). Στον 'πάνω κόσμο', υπήρχαν γεφυρούλες που συνέδεαν τα σπίτια μεταξύ τους ενώ από κάτω περνούσαν μικρά ταχύπλοα που μετέφεραν κόσμο. Σαν καθεστός είναι αυστηρά μουσουλμανικό όπου το αλκοολ, οι προγαμιέες σχέσεις κλπ απαγορεύονται αυστηρά και ακόμα στο κέντρο της 'πόλης' επικρατεί μεγάλη ησυχία. Η όλη παραμονή μου εκεί (περίπου 4 μέρες) ηταν αρκετά καταθλιπτική και με μεγάλη χαρά πήγα στον επόμενο προορισμό μου.

Αποσυνδεδεμένος giannis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • «Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 31, 2011, 13:31:18 μμ »
 η μονη σχεση που ειχα με το μπρουνει ηταν οταν το 2000 εκανα διακοπες στη nusa dua (bali)και εμενα στο πρωην καλοκαιρινο ανακτορο του σουλτανου του μπρουνει ο οποιος γυρω στις αρχες του 80 το χαρισε στην  κυβερνηση της ινδονησια  (χουντα) και ο τοτε δικτατορας σοχαρτο το εγκαινιασε  σαν hotel (nusa dua beach and spa)
απο ξερω  ο σουλτανος ειναι μεσα στην πρωτη  5αδα πλουσιοτερων γαλαζοαιματων παγκοσμιος ,με μια τεραστια συλλογη σηλεκτικων αυτοκινητων πιστα προδιαγραφων φορμουλα 1  και παντρεμενος  με καμια 15αρια γυναικες
ο Hassanal Bolkiah  ειναι πάμπλουτος και δε διστάζει να το δείξει με κάθε τρόπο…
Έχει στην κατοχή του το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές παλάτι στον κόσμο. Το παλάτι αυτό περιλαμβάνει 1788 δωμάτια διακοσμημένα σχεδόν αποκλειστικά με χρυσό και διαμάντια, 257 μπάνια διακοσμημένα με χρυσό και ασήμι καθώς επίσης και ένα γκαράζ χωρητικότητας 110 αυτοκινήτων.

Διαθέτει επίσης ένα Boeing 747 αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μεταμορφώθηκε σε παλάτι ειδικά γι’αυτόν με επιπλέον κόστος 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

Περιέχει ανέσεις όπως ένα τζακούζι φτιαγμένο από καθαρό χρυσό!

Εκτός αυτού έχει στη κατοχή του 6 μικρότερα αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα!
Είναι φανατικός συλλέκτης πολυτελέστατων αυτοκινήτων. Η συλλογή του περιλαμβάνει 531 Mercedes, 367 Ferrari, 362 Bentley, 185 BMW, 177 Jaguars, 160 Porsche, 130 Rolls-Royce και 20 Lamborghini! Φυλάσσονται σε υπόστεγα αεροσκαφών και ειδικά συνεργεία ασχολούνται με τη συντήρησή τους.
Μάλιστα, κατόπιν δικής του παραγγελίας δύο από τις πιο γνωστές εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο, η Porsche και η Rolls Royce, συνεργάστηκαν ώστε να κατασκευάσουν ένα μοναδικό αυτοκίνητο για τον σουλτάνο.
Μαζί με αυτό, ο συνολικός αριθμός των αυτικινήτων του, είναι 1932
Θρυλικοί ήταν οι εορτασμοί στο γάμο της κόρης του. Κράτησαν 14 ημέρες και κόστισαν περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια!

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 31, 2011, 14:05:39 μμ από giannis »

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

• เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Chrome 7.0.517.41 Chrome 7.0.517.41
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 31, 2011, 20:38:19 μμ »
νομιζω η ερωτηση του taxidiwtis ηταν αν εχει παει καποιος εκει και μπορει να μας πει εντυπωσεις,οπως εγραψε ο spamangr.απο  το ιντερνετ πληροφοριες μπορουν να βρουν ολοι.
υγ.το αεροπλανο στη φωτογραφια δεν ειναι boeing 747...

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 31, 2011, 20:59:37 μμ »
νομιζω η ερωτηση του taxidiwtis ηταν αν εχει παει καποιος εκει και μπορει να μας πει εντυπωσεις,οπως εγραψε ο spamangr.απο  το ιντερνετ πληροφοριες μπορουν να βρουν ολοι.
υγ.το αεροπλανο στη φωτογραφια δεν ειναι boeing 747...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος giannis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • «Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 6.0.1 Firefox 6.0.1
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 10:32:18 πμ »
 :help:[off-topic]μας ελειψες[/off-topic] :offtopic:

Αποσυνδεδεμένος spamangr

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 6.0.1 Firefox 6.0.1
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 10:57:09 πμ »
Προς αποφυγή παρανόησης, οι μέσοι πολίτες δεν ζουν ούτε κατά διάνοια στη χλιδή που απολαμβάνει ο σουλτάνος. Παρ'όλο που δεν είδα ζητιάνους και τη χαρακτηριστική φτώχεια και αθλιότητα που βλέπεις σε άλλες χώρες, ο μέσος όρος ήταν σχετικά χαμηλός. Ειδικά στο stilt village, τα σπίτια ήταν παλιά (υπερυψωμένα περίπου 5-6 μέτρα ή και παραπάνω) με ένα κύριο δωμάτιο που όλοι καθόντουσαν χάμω, και εντύπωση μου έκανε ότι όλα τα σκουπίδια και αποχετεύσεις έσκαζαν στο έδαφος ή στο νερό και σάπιζαν εκεί. Μεγάλη βρώμα δηλαδή, που ίσως εξηγεί για ποιό λόγω τα σπίτια είναι τόσο υπερυψωμένα.
Κατά τα λεγόμενα των ντόπιων, ο Σουλτάνος πρότεινε να γκρεμίσει τα σπίτια και να τους χτίσει καινούριο χωριό, αλλά οι κάτοικοι λόγω συναισθηματικών δεσμών και πίστη στις παραδόσεις, αρνήθηκαν.
Κάποιο βράδυ, για καλή μου τύχη έπιασα κουβέντα με έναν 'αυλικό'. Ο αγαπητός κύριος είχε ένα πολυτελέστατο SUV και με έκανε τσάρκα όλο το απόγευμα αφιλοκερδώς και για χάρη της παρέας. Με πήγε στα καλύτερα. Το mosque όπως ήταν φωτισμένο τη νύχτα ήταν πολύ εντυπωσιακό. Ακόμα ποιό εντυπωσιακός όμως ήταν ο τεράστιος ολόχρυσος θόλος (μιλάμε για ΤΟΝΟΥΣ χρυσού). Στον ύπνο μου έβλεπα τον εαυτό μου με σφυρί και καλέμι να ξύνω τη σκεπή....
Δεν μετανιώνω που πήγα σε αυτή τη μικρή χώρα αλλά δεν θα ξαναπήγαινα. Ειδικά στο Βόρνεο, υπάρχουν απείρως καλύτερα μέρη να δεις.
Α! και προς πληροφόρηση όλων, το Labuan (ημιαυτόνομη περιοχή της Sabah) είναι ένα μικροσκοπικό νησάκι το οποίο φημίζεται για τα αφορολόγητα προιόντα του. Αυτη τη φορά όμως μιλάμε για πραγματικά αφορολόγητα. Ουίσκια, ποτά, ελβετικές σοκολάτες κλπ, σε μισή ή και ένα τρίτο της τιμής από το ποιό φτηνό duty free που έχετε δει. Καβάτζωσα αρκετό 'καύσιμο' στο backback, αλλα μετά στο τελωνίο του Brunei μου είπαν ότι το αλκοόλ απαρογεύεται αυστηρά στο Σουλτανάτο (για τους ντόπιους, η κατοχή του ισοδυναμεί με κατοχή ναρκωτικών). Ευτυχώς με πήγαν σε ένα γραφείο όπου μου έγραψαν μια ειδική άδεια για την ποσότητα αλκοολ που έφερνα στη χώρα και η οποία όμως θα ήταν για αυρτηρά προσωπική χρήση.